PDA

View Full Version : antrenarea pieptului

silviu2060
26-10-2009, 12:54
cum e corect de folosit planurile pt impins de pe banca????

care trebuie sa fie primul plan,al 2-lea si al 3-lea pt rezultate bune???

cate serii si cate repetari pt fiecare plan ??

multumesc...astept raspunsuri ....

Radulescu Stefan
26-10-2009, 14:11
Eu stiu ca de obicei se face mai intai plan inclinat apoi cel orizontal. Mie asa mi-a recomandat instructorul, am vazut ca si multi culturisti fac asa.

La repetari, eu fac la plan inclinat 4 serii, cresc la fiecare serie greutatea, la primele 2 serii fac intre 8 si 10 repetari, apoi la ultimile 2 intre 6 si 8.

La plan orizontal tot la fel 4 serii, la fel numarul de repetari. Numai ca la plan orizontal bag putin mai multa greutate ca e mai usor.

Si eu sunt incepator, iti zic din ce mai fac si eu, dar cred ca e bine. Asteapta si raspunsurile celorlalti membrii mai experimentati :D.

Bafta.

marcel86
26-10-2009, 16:36
Daca vrei sa cresti in special pectoralul clavicular , ar fi bine sa incepi cu planul inclinat. Dar nu exista o regula stricta privind ordinea in care ar trebui executate cele 3 planuri. Poti sa le interschimbi cum vrei, ca metoda de a varia antrenamentul pieptului.

katalin
26-10-2009, 18:18
Radulescu Stefan, teoretic, cel mai usor plan este cel declinat, apoi urmand orizontalul si la final, cel mai greu, inclinat

silviu2060
26-10-2009, 19:00
Radulescu Stefan, teoretic, cel mai usor plan este cel declinat, apoi urmand orizontalul si la final, cel mai greu, inclinat

nu ma intereseaza cum e mai usor .....vreau ceva sa fie foarte eficient ..Pe mine asta ma intereseaza.

katalin
26-10-2009, 19:07
eu spre exemplu, fac in ordinea asta: declinat, orizontal, inclinat. Asta insemnand, ca la declinat bag greutatea cea mai mare, iar la inclinat, greutatea cea mai mica. Oricum, nu conteaza cu ce greutate faci, ci cum faci. Mie cel putin asa imi merge cel mai bine. Dar stii si tu, nu stii pana nu incerci. Si indicat ar fi sa lasi ganterele de'oparte pentru un timp si sa te axezi pe impinsuri cu bara

silviu2060
27-10-2009, 08:58
eu spre exemplu, fac in ordinea asta: declinat, orizontal, inclinat. Asta insemnand, ca la declinat bag greutatea cea mai mare, iar la inclinat, greutatea cea mai mica. Oricum, nu conteaza cu ce greutate faci, ci cum faci. Mie cel putin asa imi merge cel mai bine. Dar stii si tu, nu stii pana nu incerci. Si indicat ar fi sa lasi ganterele de'oparte pentru un timp si sa te axezi pe impinsuri cu bara

nu dai acelasi randament si cu ganterele?

drg
27-10-2009, 09:55
nu exista o ordine ideala. se zice ca partea superioara este mai putin dezvoltata, deci se incepe cu inclinat.
eu fac impins si fluturari doar din plan inclinat + 3 serii de flotari la paralele(pt partea inferioara).
planul declinat pune multa presiune pe cap si pe ochi, asa ca nu abuza de el.

cat despre randamentul cu gantere/bara, depinde de om. mie imi plac mai mult ganterele, altora le place mai mult bara. in principiu, faci cu o greutate mai mica cu ganterele, dar ai o cursa mai lunga si te ajuta sa iti dezvolti stabilizatorii mai bine, dar cel mai bine e sa le alternezi(impins inclinat cu bara+ impins orizontal gantere sau o saptamana faci cu ganterele, cealalta cu bara)

silviu2060
27-10-2009, 18:48
vreau sa-mi dezvolt pieptul la modul cel mai eficient..As dorii sa-mi explice cineva din cate parti este compus pieptul si ce exercitii ar tre fac.....Mentionez faptul ca fac sala acasa dar am banca pt impins haltera pe 3 nivele .......

marcel86
27-10-2009, 19:55
Pectoralul este alcatuit din 2 sub grupe, pectoralul major ( cea mai mare parte din muschi ) si pectoralul minor. Pectoralul major are doua sectiuni, pectoralul major sternal ( accentul cade in principal pe el la impins din culcat si impins din declinat ) si pectoralul major clavicular ( accentul cade in principal pe el la impinsul din inclinat ).

Cristian Neagu
28-10-2009, 06:04
Eu imi antrenez pectoralii in perioada de masa cu cele 3 impinsuri
1-inclinat,
2-orizontal
3-declinat