PDA

View Full Version : hernie inghinala

andrei442
02-03-2004, 22:47
Domnule doctor Serban as avea si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra.
Am 21 de ani ,1.78 m,56 kg si am mai practicat culturismul pentru a creste in greutate dar a trebuit sa renunt pentru o perioada de timp deoarece am suferit o operatie de hernie inghinala stanga.
Acum a trecut aproape un an de la operatie si m-am apucat din nou de antrenament de vreo saptamana.Am fost la un control medical si mi s-a spus ca trebuie sa ma feresc sa ridic de jos greutati de 40-50 kg.Acum eu va intreb daca fac antrenament fara sa ridic greutati de jos(indreptari,geno) si daca folosesc o centura e posibil sa fac din nou hernie si de ce exercitii sa ma feresc?
De asemenea sunt ectomorf si as dori sa iau in greutate,am incercat tot felul de antrenamente,suplimente si nu au dat rezultate, imi puteti recomanda ceva anume? Stiu ca intrebarea pare banala dar acum avand si operatia nu pot sa fac exercitii de baza ca geno,indreptari care ar creste rata metabolismului si as putea sa iau in greutate cu toate ca inainte am facut si tot nu am luat in greutate.
Cred ca l-am trimis de 2 ori.Astept nerabdator un raspuns cat mai exact de la un profesionist ca d-voastra.

Dr.S.Damian
07-03-2004, 12:32
Ai putea sa abordezi problema in felul urmator: antreneaza un timp (cateva luni, poate chiar mai mult) musculatura peretelui abdominal (muschii abdominali, dar si lombari) pana cand ajungi la un tonus multumitor. Apoi poti incerca sa lucrezi si cu greutati, adica exercitii care creaza presiune in abdomen.
In mod normal, acum nu ar trebui sa lucrezi nici un exercitiu cu greutate mare, insa cu greutati mici si medii poti lucra.
Centura nu te ajuta in asemenea situatii.
Ideea care trebuie sa te conduca este legata de un antrenament gen fitness, care chiar daca nu iti va construi masa musculara asa cum poate iti doresti, te va pregati fizic pentru momentul cand vei putea relua antrenamentele.
Ca suplimente: foloseste ceva "usor", gen Nutrifort, eventual niste aminoacizi si minerale + vitamine.