PDA

View Full Version : intrebare

Busca Cristian
12-09-2003, 13:26
Buna Domnule doctor, am o problema si cateve intrebari:
1. Intr-o zi la sala faceam antrenament pentru sapate, cand am ajuns la exercitiul ramat din sezand cu manerul in forma de V, am facut 2 serii de incalzire cu 20kg si 35kg a cate 10 repetari, apoi am facut oserie cu 60 kg 10 repetari, o serie cu 70kg 7repetari (toatea acestea fara centura), ma pregateam sa fac inca o serie cu 80kg cand unul dintre colegii de antrenament mi-a spus ca ar fi bine sa folosesc centura, am luat centura si am inceput sa fac seria si la a doua repetare am simptit o durere in zona de mijloc (in spate in zona dintre lombari si glutei), dupa ce m-am ridicat simpteam o durere destul de puternica daca ma miscam, a doua zi de abia mai puteam sa ma aplec, am folosit diclofenac unguent si durerea a disparut aproape total (de exemplu indreptari pot sa fac cu 90kg deoarece in timpul seriei nu simpt durere dar dupa aceea da, si nu pot face exercitiul la care m-am accidentat cu greutati mai mari de 40kg, toate acestea s-au intamplat de vreo o luna si ceva. E posibil sa fie ceva grav deoarece la acel exercitiu simpt durere, sau poate fi hernie de disc?

2. Dupa ce voi putea relua antrenamentele pentru spate sa folosesc centura la ramat daca folosesc o greutate cu care pot face singur 7 repetari (70kg), sau la indreptari unde pot face cu 90kg 15 repetari pot sa fac cu mai mult de 100kg sau se poate intampla sa fac hernie ghinala doar pentru simplul fapt ca ridic acea greutate?
Va multumesc.

3. Care este talia, zona unde petimetrul este cel mai mic sau zona unde vin pantalonii? :)

4. spuneti-mi va rog la ce greutati ar trebui sa ma limitez la exercitiile de baza pentru a nu aparea uzura permanenta a incheiaturilor? Este multa daca fac impins cu 80kg 6rep, flexii bicepsi 44kg 7rep, geno 80kg 7rep?

5. din cauza faptului ca mananc de vreo 7-8 ori intr-o zi mancare normala, si i-au suplimente cu lapte doar in zilele de antrenament dupa antrenament pot avea probleme cu sistemul digestiv dupa o perioada mai lunga? nu pot sa imi permita atatea suplimente sa i-au in fiacare zi de mai multe ori, mentionez ca in fiecare zi beau vreo 3l de lapte. Daca am 90kg 1,72m, dar am si multa grasime cam cate grame de proteine trebuie sa consum zilnic, 180 de grame ajung?

6. am o vecina care e asistenta si mi-a spus ca depinde de grupa sanguina abilitatea de a asimila mai bine anumite proteine adica cele vegetale sau animale, e adevarat?

7. Ce sa ii spun la maicamia deoarece spune ca acest sport e urat (pt ca mi-au aparuta o gramada de vergeturi pe brate), si ca o sa am probleme cu inima daca i-au suplimente , marire de inima, ca ma umflu si alte prostii, ce sa ii spun sa o conving ca acest sport e sanatos?

8. la prepararea prajiturilor pot sa folosesc dextroza in loc de zahar, dextroza e un carbohidrat complex? pot sa -l i-au inainte de antrenament, carbohidrati e acelasi lucru cu glucide deoarece citind ultimul numar al revistei m-am incurcat.

9. unde gasesc detalii despre stimulatoarele electrice, s-au spunetimi d-voastra cate ceva despre ele, despre eficienta.

Dr.S.Damian
13-09-2003, 17:19
1. Daca ar fi fost o hernie de disc, durerea ar fi fost mult mai intensa, ar fi iradiat pe picior si in mod sigur ai fi simtit impulsul de a merge la medic. Cel mai probabil ai suferit o intindere ligamentara si fiindca nu ai asteptat suficient sa se vindece, acum ai dureri reziduale. Continua sa te ungi cu Diclofenac, pune local caldura (un briu) si nu iti solicita zona (nu indreptari, geno, ramat). Daca persista durerea, mergi la medic.
2. Este bine sa folosesti centura in momentul cand greutate de pe bara iti creaza o tensiune lombara pe care poti sa o sesizezi (deci cand zona devine usor dureroasa in momentul cand ridici greutatea).
Nu face confuzie intre hernia inghinala si cea de disc (care este la nivelul coloanei vetebrale).
3. De fapt, in limbaj medical “talia” este inaltimea din crestet pana in calcaie. In limbaj curent, talia este circumferinta abdomenului si se masoara deasupra varfului “oaselor soldurilor” (spinele iliace anterosuperioare) – adica acolo unde pui mainile “in solduri” :)
4. Greu de raspuns la intrebarea asta. Daca te alimentezi corect si ti-a dat natura un tesut consunctiv de calitate, poti sa lucrezi cu greutati mari (de ordinul sutelor de kilograme).
5. Da, 180 g este ok. Nu cred ca vei avea probleme cu digestia.
6. Daca imi arata si mie studiul care dovedeste asta, s-ar putea sa o cred :)
7. Spune-i ca scopul culturismului este modelarea unui corp armonios si ca sunt sanse extrem de mici sa ajungi cat Coleman :) Am o idee: pune pe forumul “la taclale” un mesaj pentru toti prietenii nostri care vin pe aici, in carele spui problema si ii rogi sa-ti dea un sfat. O sa scriu si eu acolo. Ok?
8. Dextroza este un carbo simplu si nu stiu daca se poate folosi la prajituri (s-ar putea sa nu le indulceasca suficient). Da, carbohidrati = glucide.
9. Nu stiu unde sa te indrum. Dupa parerea mea stimulatoarele musculare nu sunt eficiente.

Am o rugaminte (la tine si la cei ce mai citesc aici): de cat sa faceti un singur topic cu 10 intrebari, mai bine faceti topicuri mai mici, pe care le puneti in diverse sectiuni ale consultantei.

slick
13-09-2003, 18:47
Domnule doctor, cred ca ar fi o idee buna sa scrieti un articol pentru parinti legat de trasul de fiare si alimentatia specifica, in genul acesta(asta se concentreaza doar pe consumul ridicat de proteine) si cine are neintelegeri cu parintii sa-i indrume sa- citeasca! Il puteti pune si pe site, revista, pe forum ca sticky.....

http://www.testosterone.net/nation_articles/277dear.jsp

Dr.S.Damian
13-09-2003, 21:31
Da, este o idee buna. Cred ca voi face asta cat de curand.