PDA

View Full Version : greenhorn

Unregistered
03-03-2004, 00:39
buna ziua!
am 21 de ani, 1.90 si 65-68 kg. problema e ca nu ma pot ingrasa de la sine indiferent de cat mananc (mi s-a spus ca e din cauza arderilor bune, si pe langa asta fac si relativ multa miscare - umblu mult si fac karate). vreau sa incep sa merg la sala pentru cresterea masei musculare, si in acest scop am comandat de pe redis.ro doua produse: "Mass Forte Creatin R" (25% proteine, 65% carbohidrati + creatina, vitamine, minerale etc.) si batoane "Protein-R".

1.mi s-a spus ca apelarea la acest tip de produse poate duce la destabilizarea metabolismului. este adevarat ?
2.exista vreo regula in administrarea diferitelor suplimente (proteine, vitamine, etc.) ? adica pot combina diferite produse indiferent de continul lor (de exemplu cele doua comandate de mine, administrate dupa indicatiile prospectului fiecaruia) sau cantitatile de substante trebuie mentinute intre anumite nivele? si daca da, care sunt acelea?
3.am intalnit aici pe forum cativa termeni necunoscuti, precum si anumite valori (in puncte) pentru fiecare (ectomorf, mezomorf, endomorf). la ce se refera?

va multumesc.

Dr.S.Damian
07-03-2004, 13:10
1. Nu. Nu sunt decat o forma de hrana concentrata. Excesele pot duce la dezechilibre, insa daca le folosesti cum trebuie, nu vei avea probleme.
2. Bineinteles ca exista anumite reguli. Nu am cum sa ti le spun pe toate acum. In ceea ce te priveste, poti sa combini cele doua produse.
3. Citeste acest articol (http://www.doctor.3x.ro/html/tipuri_somatice.html)

kutie
09-03-2004, 09:12
multumesc mult!

din articol am inteles ca sunt ectomorf (acut...as zice :))
aerobic nu fac, dar cred ca antrenamentele de karate (2/sapt) le inlocuiesc cu succes. este in regula daca fac si 3 sesiuni de sala pe saptamana, sau depasesc masura cu asta ?

antrenamentele rare nu cred ca ar da rezultate, deoarece am deja conditie fizica destul de buna (forta, rezistenta) si nici de odihna indelungata nu se pare sa am nevoie dupa antrenamente, caci dupa un dus sunt intotdeauna "fresh"...
problema mea e masa musculara...

Dr.S.Damian
09-03-2004, 22:47
3 antrenamente pe saptamana ar fi ok. Succes!

kutie
15-03-2004, 17:25
e posibil sa fac intoxicatie de la vreunul din cele doua produse?
sau sa starneasca reactii alergice ?

le iau de vreo saptamana (de fapt, batoane am mancat doar 4) si azi am constatat ca mi-au aparut niste pete rosii pe gambe...

kutie
15-03-2004, 18:36
mentionez ca "mass forte creatin" iau de 2 ori pe zi cate 2 masuri.

va multumesc mult
:)

Dr.S.Damian
16-03-2004, 12:20
Exista posibilitatea, asa cum este posibil sa faci intoxicatii alimentare de la orice aliment.
Nu cred totusi sa existe o legatura intre acele pete si suplimentele tale.