View Full Version : Ce e de facut?
Dan Costi
03-03-2004, 13:52
Buna ziua ma numesc Dan sunt din Bistrita si as avea o problema pe care sper ca dumneavoastra sa aveti solutia.Practic culturismul de 10luni si am progresat foarte bine singura problema este vergeturile.Am mai vazut un mesaj despre vergeturi pe care la-ti trimis la ce este culturismul informatii despre vergeturi.Va rog sa ma credeti ca am citit cu atentie dar nu m-am lamurit daca ai deja vergeturi poti sa faci ceva pentru a preveni extinderea acestora?Oare daca se cicatrizeaza (ceea ce inseamna o pauza de luni)dupa ce ma reapuc de antrenament se vor reactiva,adica extinde?
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Dr.S.Damian
05-03-2004, 09:44
Vergeturile sunt in stransa legatura cu calitatea pielii.
Unii oameni au o piele mai elastica, altii nu. Daca vrei, vergeturile sunt ca o panza de care tragi si se rareste.
Daca panza ar fi elastica si rezistenta, nu s-ar petrece nimic.
Ca sa sintetizez: cum se pot prevenii vergeturile?
1. sa nu existe variatii bruste de volum (slabire mare, crestere accelerata a masei musculare)
2. pielea sa fie bine hidratata (consum suficient de lichide, folosirea unei creme hidratante, eventual cu Q10 si colagen)
3. persoana sa fie bine hranita si sa aiba toti nutrientii necesari, in special minerale si vitamine
4. sa nu foloseasca steroizi anabolizanti
5. sa se incalzeasca bine inainte de fiecare antrenament (adica zonele predispuse sa fie bine irigate cu sange)
Vergeturile vechi se pot largi, insa de obicei apar altele noi.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.