PDA

View Full Version : cateva "belele"

Unregistered
03-03-2004, 18:54
Buna...
1)stiu ca-n culturism.prot e o conditie "sine quq non'',dar mai stiu ca la ectomorfi fara suficienti carbo,aceasta nu-si atinge scopul.Ce-ar trebui sa primeze la un ecto:prot sau carbo?
2)daca cresc lent,inseamna ca nu-s potrivit pt acest sport?
3)ce trebuie sa faca un ecto pt ca metabolismul lui sa se transforme intr-unul asemanator unui mezo?este posibil acest lucru?
4)nu inteleg de ce ca forta,desi am 65kg ii depasesc pe tipi care au 85.CUM E POSIBIL?
5)am ajuns sa lucrez cu greutati mari desi sunt usor...cum voi mai putea creste in masa,din moment ce nu voi putea mari greutatile decat peste mai mult timp? (fac 6 repetari pe serie)
6)proteina din soia este una incompleta...asadar nu voi creste daca folosesc doar proteina din soia?
7)cat poate creste in medie un ecto,daca se antreneaza si se hraneste in conditii ideale?(ma refer la greutate)
8)daca nu iau carbo dupa un antrenament intens si greu,inseamna ca nu voi creste fiindca corpul va cataboliza proteina?:eek:

Dr.S.Damian
07-03-2004, 13:16
1. Ambii nutrienti sunt esentiali. Important este raportul dintre ei. In cazul unui ectomorf as merge pe 60% carbo, 25 % proteine, 15% lipide.
2. Depinde unde vrei sa ajungi. Daca vrei sa concurezi, probabil ca nu esti foarte potrivit, dar daca vrei doar sa arati bine, atunci mergi inainte.
3. Sa manance si sa se antreneze.
4. Nu am o explicatie. Asa esti tu. Norocul tau.
5. Prin alimentatie si suplimentare.
6. Daca ai manca numai si numa proteine din soia, atunci ar fi o problema (nu ma refer numai la suplimente, ci la toata alimentatia).
7. Greu de spus. Cateva kilograme pe an (masa musculara).
8. In linii mari, da. Important este sa ai o masa bogata atat in carbo cat si in proteine, dupa antrenament.