View Full Version : un sfat pls refritor la carnitina
Unregistered
04-03-2004, 17:32
salut, sunt incepator in domeniu, m-am inscris la o sala de forta numai pentru a avea si activitate fizica dupa vreo 8-9 ore de job. nu mi-am propus sa fac muschi, sa lesine doamnele si domnisoarele cand ma vad dar totusi trebuie sa dau jos cateva kg. (ar fi vorba de vreo 10-15) un amic mi-a recomandat ca legat de exercitiile fizice sa iau si carnitina. astept un sfat de la cei mai vechi pe aici referitor la administrare, efecte secundare si eventual rezultate ce se pot obtine si in cat timp.
multumesc
Dr.S.Damian
05-03-2004, 08:27
Carnitina te poate ajuta, insa nu te astepta la minuni din partea ei. Rolul ei in organism este de a introduce lipidele in mitocondrii, adica acolo unde vor fi "arse" si transformate in energie.
Efecte secundare nu are la dozele recoamandate. Ia 2 g/zi, in doua portii.
Efcetele ei se cumuleaza cu efectele efortului aerob si cu regimul hipocaloric.
VIOREL67
05-03-2004, 08:41
asa am dorit si eu sa dau jos ,nicidecum sa lesine,dar cu trecerea timpului am inceput sa ma uit in urma sa vad daca am facut victime:D :D :D :D :D :D
l-carnitine este benefic organismului dar cum spunea DOCTORE nu te astepta la fenomene extratereste.Ca il servesti mai ai un atuu in capusor si merge bine antrenamentul :D
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.