PDA

View Full Version : alergatul....

gg_e
29-12-2009, 16:06
Salut. Am si eu 2 nelamuriri
- poti scadea din masa musculara daca alergi? vreau sa ma apuc serios de alergat si eram curios daca scade masa musculara sau ajuta la dezvoltarea ei
- vreau sa alerg ca sa mai slabesc putin in special in talie; ma gandeam sa imi pun folie ca mi-a zis cineva ca m-ar ajuta, ca transpir mai mult in zona respectiva.Ce parere aveti?
multumesc !

hieronymus
29-12-2009, 16:12
ai postat la rubrica fiziologie, trebuia sa postezi la ,,Scadere in greutate''
Nu inteleg de ce vrei sa scazi in masa musculara..Daca alergi serios da, poti slabi pt ca ai consumat calorii. Insa nu slabesti doar de pe talie, slabesti de pe tot corpul. E imposibil sa pierzi grasime doar de pe talie.
La dezvoltarea masei musculare nu te ajuta alergatul, pt asta tr sa mergi la sala.
Cat despre folia pusa in jurul abdomenului, cu ea doar pierzi apa pt moment. Dupa o sapt. apa e din nou acolo.

Cristi.B
29-12-2009, 16:20
nu stiam ca exista rubrica scadere in greutate

gg_e
29-12-2009, 16:29
Scuze daca am postat gresit.rog un moderator sa mute topicul. Faza e ca eu nu vreau sa scad in masa musculara ( fac sala de 1 an + si tocmai am inceput sa imi maresc si eu masa musculara si acum odata cu inceputul alergatului nu vreau sa pierd din ea)

hieronymus
30-12-2009, 09:56
daca esti si ectomorf, atunci cu siguranta ca alergatul te va impiedica din a castiga masa musculara. In acest caz trebuie sa te axezi numai pe sala de forta, si cam atat. Orice activitate fizica adiacenta iti va incetini sau stagna dezvoltarea musculara.
Deci trebuie sa ne dai mai mute date despre tine: grutate, inaltime, varsta, tip somatic (ecto, endo, mezo).

gg_e
30-12-2009, 11:39
Deci trebuie sa ne dai mai mute date despre tine: grutate, inaltime, varsta, tip somatic (ecto, endo, mezo).
sunt mezo- 82kg, 1.80m , 21 ani .

hieronymus
04-01-2010, 10:51
In cazul tau alergatul e o activitate care iti consuma din energie, si iti incetineste dezvolatrea musculara. Deci daca ai ca scop strict castigarea de masa musculara, eu as zice sa te abtii de la alergat pe stadion si sa te bazezi doar pe un alergat usor, pe banda de la sala.