PDA

View Full Version : cafeina

JohnnyBravo
12-09-2003, 15:05
salutari,
as vrea sa fiu sigur daca in conditiile in care n-am consumat cafea de ani buni si la un puls de 53bpm as putea avea neplaceri daca voi lua o pastila de guarana (producator lab Medica) si un powerhorse? Am mai facut asta o data in iunie pt ca am avut nevoie de sustinere intr-o competitie sportiva aeroba si nu am avut probleme...
O pastila de guarana oricum o sa iau dar ma gandeam daca nu e prea mult sa mai iau si un powerhorse....daca nu cumva efectul este la fel si fara? etc. Sau sa iau numai powerhorse?

multumesc.

Dr.S.Damian
12-09-2003, 21:40
O pastila de guarana are 190 mg, ceea ce echivaleaza cu mai putin de 100 mg cafeina, adica o cana de cafea, sau o ceasca de cafea tare.
O cutie de Powerhorse are 32 mg cafeina /100 ml, iar cutia cred ca are 330 ml, deci 105 mg cafeina.
Rezulta ca e ca si cum ai bea doua cafele tari. S-ar putea sa iti dea palpitatii si stare de agitatie, deci este mai bine sa nu le iei in aceeasi perioada.
Daca ai de participat la o competitie sau la un alt efort la care ai nevoie de mai multa vigoare, atunci ia ori pastila inainte imediat, ori bautura in timpul efortului. Am citit recent in British Medical Journal rezultatul unui studiu care arata exact asta: cafeina este mai eficienta la atleti daca e folosita IN TIMPUL efortului (nu inainte sau dupa).