PDA

View Full Version : Cafea

Dr.S.Damian
06-03-2004, 00:14
Beneficiile cafelei asupra stă rii de sănătate (Annals of Internal Medicine 2004;140:1-8)

Cercetătorii de la Harvard au observat că un consum de 1-3 cesti de cafea cofeinizată poate reduce riscul aparitiei diabetului zaharat deoarece cafeaua contine o serie de compusi (acidul chlorogenic, tocoferolii, magneziu) care îmbunătătesc sensibilitatea la insulină si metabolismul glucidic. Alte 6 studii arată că persoanele care consumă cafea prez intă un risc cu 80% mai mic de aparitie a bolii Parkinson. Un alt studiu mentionează că, consumul zilnic a două cesti de cafea scade cu 25% riscul cancerului de colon, cu 80% riscul cirozei hepatice si cu circa 50% riscul litiazei biliare. Există alte date conform cărora cafeaua poate fi utilizată în tratamentul astmului, cefaleei si a indispozitiei. De asemenea, copiii care beau zilnic cafea cu lapte nu prezintă o îmbunătătire a performantei mentale dar, în schimb, fac mai rar depresii. Cu toate acestea, cafeaua este contraindicată la femeile însărcinate, cardiaci si bolnavii cu osteoporoză.

(preluat BMJ)

VIOREL67
06-03-2004, 00:27
si..cofeina confera cafelei o actiune lipolitica(topire a grasimilor)si cardiotonica(accelerarea a ritmului cardic)si o actiune diuretica

Maine ii sun pe astia de la ELLITE poate decarteaza ceva :

JohnnyBravo
09-03-2004, 19:11
bun, astea sunt efectele pozitive...dar cele negative?

eu nu beau cafea deloc, de cola sa nu mai zic.

inca mai posed tinerete, n-am nevoie de stimulatoare ca sa incep ziua :)

VIOREL67
09-03-2004, 21:25
PUSTANULE

kutie
18-03-2004, 20:31
lasa, mai ,ca zice bine...
eu am 22 ani si sunt student... nu-mi vine sa cred catzi dintre colegii mei, majoritatea mai tineri decat mine, sunt topitzi toata ziua daca nu-si beau cel putin cafeaua de dimineata...

asa ca parerea mea... cat te poti mentine fara cafea si sa fii tot fresh.. bv tie! :p

Soul Killa'
24-03-2004, 09:36
Eu unul sunt adormit jumatate de zi daca nu iau o cafea de dimineata. Nu cred totusi ca este atat efectul cofeinei, cat mai ales obinuinta.
Cunosc oameni care beau 2-3 cani mari de cafea facuta tare si zic ca nu simt nimic.
Am fost odata la un restaurant turcesc si am baut o cafea superconcentrata, de mi-a batut inima 5 ore dupa aia. O facea la nisip si era foarte scazuta, abia apucai sa iei 2 guri din ea.
Cea mai misto mi se pare Irish Coffe, are un parfum nemaipomenit.

VIOREL67
24-03-2004, 09:44
si eu tot obisnuinta cred ca este.
am avut zile intregi cand din graba sau alte motive nu mi-am gustat portia si nu pot spune ca urcam pe pereti.
eu prefer ness cu lapte si pot spune ca nu ma satur(oricum este un moft in regimul alimentar)
calculez la sange tot ce mananc dar cand este vorba de nessul meu drag inebunesc..o savurez si smt ca traiesc.:D

kutie
26-03-2004, 13:15
Originally posted by Soul Killa'
Am fost odata la un restaurant turcesc si am baut o cafea superconcentrata, de mi-a batut inima 5 ore dupa aia.

pai ce, ma, in rest tie nu-ti bate inima ?!

:D :D :D

Soul Killa'
26-03-2004, 13:59
Bate, dar nu la fel de tare :D

Stii cum e... te apuca niste palpitatii de nu e adevarat...
Am zis ca nu mai beau niciodata cafea asa tare. Tot la fel am mai patit cu un ceai negru foarte concentrat.