View Full Version : crestere in masa musculara
Salut,
Am 22 ani si ~1.76 cm. Dar am 60-61 kg. Sunt mai slabut de felul meu, ce imi recomandati, pentru inceput? As vrea sa ma apuc serios de sala. Cum sa incep si ce suplimente sa iau in paralel? asta pentru inceput, pentru unul care n-a mai facut pana acum sala constant, ci doar rar, de cateva ori
Vreau sa pun masa musculara pe mine / sa ma ingras putin.
Mersi
Daca vrei sa te ingrasi poti sa incepi cu un gainer de ex;)
blue_eyes_vs
03-02-2010, 00:00
trebuia sa precizezi un buget lunar care il aloci pentru suplimente!
cum spunea Flusy va trebui sa ai in vedere prima data un gainer;)
Gainer? adica?
Lunar dispun cam de 300-400 lei pt asa ceva. Deci cam cu ce program de antrenamente sa incep si ce suplimente sa iau?
Mersi:)
La bugetul pe care il ai:>..Gain Fast(parerea mea) + mai poti adauga niste vitamine si minerale(ex.Daily Forumula).
blue_eyes_vs
03-02-2010, 09:14
Gainer? adica?
Lunar dispun cam de 300-400 lei pt asa ceva. Deci cam cu ce program de antrenamente sa incep si ce suplimente sa iau?
Mersi:)
sunt 3 tipuri mai de suplimente pe baza de proteina si carbohidrati:
-gainer: 20-30%prot, restul carbo si alte mici adaugari
-mrp: 45-50%prot, restul carbo si alte mici adaugari
-concentrat proteic (renumitele "proteine"): >70%prot
eu zic asa:
-proteine: WPI 9410 de la Redis -Supliment Pak 900g=52RON
--30g de 3 ori/zi=> te ajunge 156RON/luna
--una din admistrarile de 30g sa fie strict rapida dupa antrenement
-carbohidrati: astia sunt foarte valorosi pentru ectomorfi! Carbo Plus de la Natural Plus 2kg=24RON
--pui la FIECARE admistrate de 30g WPI 50-60g. Cu alte cuvinte cand faci shake-ul cu 30g WPI adaugi acolo si 50-60g Carbo Plus
--am luat in vedere ca vei consuma 60g Carbo Plus de 3 ori pe zi (simultan cu WPI-ul) si te-ar costa cam 65RON
-creatina: este buna pentru pomapare; este cel mai studiat produs pentru culturisti, fiind foarte eficient. recomand Strom de la Universal Nutrition 835g (aroma de struguri)= 130RON
--iei 5g dim si 5g inainte de antrenament=> te tine cam 4 luni, deci dai doar vreo 32RON/luna pt creatina
-complex vitaminomineral: Daily Formula si Mega Minerals. Ambele cutii costa in total cam 55RON, dar au fiecare 100pastile, care se iau fiecare una pe zi, deci te tine 3 luni, adica dai doar vreo 21RON pe luna. Nu recomand sa depasesti 2 pastile la fiecare, mai ales la Daily Formula!
TOTAL: 156RON+65RON+32RON+21RON=274RON. Eu zic ca pentru tine ar trebui sa dea roade acestea, eu am folosit numai Mass Forte Cretin de 2ori/zi si am crescut binisor. Nu uita: MANCAREA E BAZA!!!
sunt 3 tipuri mai de suplimente pe baza de proteina si carbohidrati:
-gainer: 20-30%prot, restul carbo si alte mici adaugari
-mrp: 45-50%prot, restul carbo si alte mici adaugari
-concentrat proteic (renumitele "proteine"): >70%prot
eu zic asa:
-proteine: WPI 9410 de la Redis -Supliment Pak 900g=52RON
--30g de 3 ori/zi=> te ajunge 156RON/luna
--una din admistrarile de 30g sa fie strict rapida dupa antrenement
-carbohidrati: astia sunt foarte valorosi pentru ectomorfi! Carbo Plus de la Natural Plus 2kg=24RON
--pui la FIECARE admistrate de 30g WPI 50-60g. Cu alte cuvinte cand faci shake-ul cu 30g WPI adaugi acolo si 50-60g Carbo Plus
--am luat in vedere ca vei consuma 60g Carbo Plus de 3 ori pe zi (simultan cu WPI-ul) si te-ar costa cam 65RON
-creatina: este buna pentru pomapare; este cel mai studiat produs pentru culturisti, fiind foarte eficient. recomand Strom de la Universal Nutrition 835g (aroma de struguri)= 130RON
--iei 5g dim si 5g inainte de antrenament=> te tine cam 4 luni, deci dai doar vreo 32RON/luna pt creatina
-complex vitaminomineral: Daily Formula si Mega Minerals. Ambele cutii costa in total cam 55RON, dar au fiecare 100pastile, care se iau fiecare una pe zi, deci te tine 3 luni, adica dai doar vreo 21RON pe luna. Nu recomand sa depasesti 2 pastile la fiecare, mai ales la Daily Formula!
TOTAL: 156RON+65RON+32RON+21RON=274RON. Eu zic ca pentru tine ar trebui sa dea roade acestea, eu am folosit numai Mass Forte Cretin de 2ori/zi si am crescut binisor. Nu uita: MANCAREA E BAZA!!!
mersi de sfaturi. stiu, ca mancarea e baza. Am inteles ca daca iau suplimente o sa-mi faca o pofta nebuna de mancare, deci o sa fiu nevoit sa bag si mai multa mancare in mine. Oricum nu stiu cat de sanatoase sunt toate alea. Si am inteles ca daca o perioada (scurta?) nu mai fac antrenament, din diverse motive, musculatura se atrofiaza?
Adica tu ai folosit numai Mass Forte Creatin fara sa folosesti ce mi-ai recomandat mai sus?
De cateva luni nu prea mai mananc dimineata din lipsa de timp, dar odata ce ma apuc de antrenamente ar trebui sa mananc. Cam ce ati recomanda la o masa de dimineata?
In caz ca nu am timp de mers la sala mereu, ajung seara cateva exercitii fizice? (flotari, etc.)
Mersi
mersi de sfaturi. stiu, ca mancarea e baza. Am inteles ca daca iau suplimente o sa-mi faca o pofta nebuna de mancare, deci o sa fiu nevoit sa bag si mai multa mancare in mine. Oricum nu stiu cat de sanatoase sunt toate alea. Si am inteles ca daca o perioada (scurta?) nu mai fac antrenament, din diverse motive, musculatura se atrofiaza?
Adica tu ai folosit numai Mass Forte Creatin fara sa folosesti ce mi-ai recomandat mai sus?
De cateva luni nu prea mai mananc dimineata din lipsa de timp, dar odata ce ma apuc de antrenamente ar trebui sa mananc. Cam ce ati recomanda la o masa de dimineata?
In caz ca nu am timp de mers la sala mereu, ajung seara cateva exercitii fizice? (flotari, etc.)
Mersi
eu personal am folosit acum ceva timp toate acele suplimente mentionate mai sus si la mine si-au facut efectul. Masa de dimineata nu trebuie sa lipseasca. Ai nevoie de proteine si de carbohidrati. As sugera albusuri de ou, banza, lapte si orez. Dar acum, depinde cum vrei si tu
eu personal am folosit acum ceva timp toate acele suplimente mentionate mai sus si la mine si-au facut efectul. Masa de dimineata nu trebuie sa lipseasca. Ai nevoie de proteine si de carbohidrati. As sugera albusuri de ou, banza, lapte si orez. Dar acum, depinde cum vrei si tu
Si pentru inceput ar trebui sa iau din toate cele recomandate mai sus? Sau ..
Ca si antrenament, cam ce exercitii recomandati?
da un search si o sa vezi destule prog;)
Cristian Neagu
03-02-2010, 10:02
Si pentru inceput ar trebui sa iau din toate cele recomandate mai sus? Sau ..
Ca si antrenament, cam ce exercitii recomandati?
1-poti lua Nutrifort+fosfocreatina+Daily formula
2-despre antrenament vezi ca e alta rubrica
blue_eyes_vs
03-02-2010, 11:33
Mersi
faza cu pofta de mancare poate fi starnita de vitamine in special, dar si de faptul ca organismul simte ca are nevoie de o recuperare buna dupa antrenement!
se atrofiaza pentru ca organismul se "adapteaza' la noile tale cerinte, daca nu-l mai soliciti el se va descotorosi de ei...dar nu asa repede,cam in 4 luni...oricum structura ramane cat de cat!
da am folosit numai Mass forte Creatin...atat dispun de bani...
dimineata incearca sa manaci lapte cu cereale integrale si fructe deshidratate! sunt f bune!!!!
nu se compara exercitiile de baza cu exercitiile cu greutati de la sala! tine-te de antrenemente!!!!
Legat de antrenament.. parerea mea e ca atata timp cat solicit muschii, orice tip de antrenament e bun (tras de fiare, flotari, etc)
blue_eyes_vs
03-02-2010, 11:35
inca un model bun pentru masa de dimineata!!! ;)
blue_eyes_vs
03-02-2010, 11:37
Legat de antrenament.. parerea mea e ca atata timp cat solicit muschii, orice tip de antrenament e bun (tras de fiare, flotari, etc)
ii soliciti si la prasit, dar conteaza modul in care o faci, intensitatea....asa cei din agricultura ar trebui sa fie culturisti profesionist!!!
blue_eyes_vs
03-02-2010, 11:41
1-poti lua Nutrifort+fosfocreatina+Daily formula
2-despre antrenament vezi ca e alta rubrica
Cum spune Dl profesor, si eu sunt de parere sa mergi pe suplimentele recomandate de dumnealui pentru ca la inceput nu ai nevoie de asa calitate (eu ti-am recomandat ceva foarte bun pentru bugetul tau), dar mai bine ia-o cu "usorul", pastreaza banii pentru perioade mai grele, cand ai nevoie de ceva si mai bun!
Cu alte cuvinte daca te avanti cu suplimente foarte calitative si scupe de la inceput observi ca nu cresti extraordinar de mult fata de un supliment mai ieftin, pretul fiind de cateva ori mai mare!...totusi calitatea face putin diferenta mereu;)
Cristian Neagu
03-02-2010, 13:07
De acord cu oki-albastri, insa vezi tu daca te repezi de la inceput spre cele mai bune suplimente si apoi atingi un plafon, cu ce il mai depasesti?
asadar am inteles ca dimineata e bine sa consum cereale integrale cu lapte(dar nu numai). asta ca prima masa a zilei. ce tip de cereale mi-ati recomanda si de unde?
blue_eyes_vs
03-02-2010, 20:44
asadar am inteles ca dimineata e bine sa consum cereale integrale cu lapte(dar nu numai). asta ca prima masa a zilei. ce tip de cereale mi-ati recomanda si de unde?
sunt de la SanoVita cereale integrale cu fructe deshidratate...sunt naturale. ar trebui sa fie la super-marketuri
iar rezultatele cam in cat timp apar? (fie ca iau numai Mass forte creatin, fie iau din fiecare categorie, cum mi s-a recomandat mai in urma). Daca ma tin de antrenamente, cam cat dureaza pana sa ma ingras putin?
apropo de cereale.. daca iau din astea: http://www.naturaplant.ro/produse/492/Fulgi_de_cereale_%28Sanovita%29 sunt ok?
blue_eyes_vs
04-02-2010, 20:26
iar rezultatele cam in cat timp apar? (fie ca iau numai Mass forte creatin, fie iau din fiecare categorie, cum mi s-a recomandat mai in urma). Daca ma tin de antrenamente, cam cat dureaza pana sa ma ingras putin?
apropo de cereale.. daca iau din astea: http://www.naturaplant.ro/produse/492/Fulgi_de_cereale_%28Sanovita%29 sunt ok?
da cerealele sunt bune, vezi ca sunt care au si fructe deshidratate, dar sunt f bune si astea.
despre luatul in masa nu ti-o poate spune nimeni;)...nici mie nu-mi pot prezice la niste suplimente cat voi lua in masa!
de exmplu intr-o luna cu 5kg de mass forte am luat cam 4-5kg (dar nu numai muschi, si grasime, si apa!)
conteaza si cat de mult manaci!!!
la baza ingrasarii cu grasime stau caloriile
M-am decis asupra Notrifort Redis si Mass forte creatin ( http://www.naturaplant.ro/produse/1842/Mass_Forte_Creatin_R400
Cand/in ce cantitati sa le iau? cum e mai bine?
Mersi
Cristian Neagu
15-02-2010, 13:03
Gasesti toate informatiile pe eticheta produselor, citeste-le si daca nu esti lamurit, discutam.
Ce vreau sa intreb e: pot sa le iau pe amandoua sau sa merg pentru inceput doar pe una din ele? Adica si mass forte creatin si Nutrifort au ceva daca le iau impreuna? Cum e recomandat?
Mersi
Cum trebuie sa iau acel Nutrifort R? Pe cutie scrie ca 2-3 masuri dizolvate in apa.. dar o masura in ce cantitate de apa trebuie pusa?
Mersi
Dl. medic, cam in cati ml de apa trebuie dizolvata o masura (35g) de Nutrifort-R ?
Cristian Neagu
21-02-2010, 11:55
300ml, nu sunt medic, sunt profesor.Eu as folosi lapte.
Sau lapte.. dar ma gandeam ca luand si cereale integrale cu lapte, si 2 portii pe zi de nutrifort tot cu lapte.. parca e cam mult lapte consumat nu? :)
p.s. Daca dupa primul antrenament am facut o usoara febra musculara, a doua zi mai pot face sala? sau in general se asteapta pana trece febra (2-3 zile). In felul asta fac sala odata la 2-3 zile. Cum e recomandat aici?
Cristian Neagu
21-02-2010, 12:37
Pentru probleme legate de antrenament, scrie la rubrica dedicata.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.