PDA

View Full Version : ASLO mare

A4tech
17-02-2010, 13:18
In urma unor dureri la picior am fost la medic pentru niste analize de sange unde mi-a gasit ASLO marit la 600, am facut si exudatul faringial / nazal si mi s-a gasit streptococul auriu. Am fost la ORL si am primit ca si tratament cexyl 500mg 10 zile / 3 luni pe care l-am luat timp de o luna de zile (acuma ar urma urmatoarea luna). Alt medic mi-a recomandat sa las cexylu ca nu ar avea efect si sa trec pe un tratament injectabil cu moldamin ... iar medicul de familie mi-a zis sa continui cu cexylul mai ales ca am dureri la picior iar moldaminu ar fi de nesuportat mai ales in situatia mea.
Ce parere aveti, pentru ca eu nu stiu ce sa mai cred .. sunt nedumerit?

hieronymus
17-02-2010, 15:16
A4tech, noi nu suntem supra-genii, sa le stim pe toate. Suntem un site de culturism si fiziologie sportiva, ORL-ul e o cu totul alta specializare.
Stiu doar ca moldaminul e un tratament clasic si bun pt problema ta, dar doare al dracului de tare, chiar si cand nu ai dureri la picior.
Acum tu faci ce crezi, dar daca dupa o luna de tratament cu Cexyl nu te simti mai bine, schimba.

A4tech
17-02-2010, 16:30
Nu e vorba de asta, este un forum public si poate uni useri s-a confruntat cu asa ceva. Chiar daca oameni reactioneaza diferit la tratamente, e bine de stiut orice opinie.

Chanceone
17-02-2010, 21:15
In urma unor dureri la picior am fost la medic pentru niste analize de sange unde mi-a gasit ASLO marit la 600, am facut si exudatul faringial / nazal si mi s-a gasit streptococul auriu. Am fost la ORL si am primit ca si tratament cexyl 500mg 10 zile / 3 luni pe care l-am luat timp de o luna de zile (acuma ar urma urmatoarea luna). Alt medic mi-a recomandat sa las cexylu ca nu ar avea efect si sa trec pe un tratament injectabil cu moldamin ... iar medicul de familie mi-a zis sa continui cu cexylul mai ales ca am dureri la picior iar moldaminu ar fi de nesuportat mai ales in situatia mea.
Ce parere aveti, pentru ca eu nu stiu ce sa mai cred .. sunt nedumerit?

Ai mare grija man cu streptococul ala, nu-i de joaca cu asa ceva.

OaseMici
13-03-2010, 21:44
eu zic sa faci injectia cu moldamin(doar in cazul in care e sigur ca asta te scapa de ce streptoccoc ai tu peacolo ) ....pentru ca ...nu e asa de dureroasa crede-ma ...problema e ca ...daca dai de vreo asistenta ceva care nu stie sa iti faca injectia ...te-ai nenorocit ...(sau care te bruscheaza asa .. )

A4tech
05-07-2010, 14:16
Dupa primele 3 luni de cexyl, de la 600 ... mi-a scazut la 400. Mai am o luna si termin si perioada a2a de (3luni). Cand ajung la limita normala, trebuie sa imi scot amigdale.

Sanatate.

hieronymus
05-07-2010, 14:26
daca e musai, scoate-le. Poti sa faci infectii grave in organsim (ex rinichi sau inima) de la ele. Vor fi o permanenta sursa de infectie.

Ser89
16-08-2010, 12:47
si eu cand eram mic faceam infectii in zona laringelor aproape saptamanl din cauza amigdalelor. le-am scos in cls a 7-a si de atunci am mai fost racit de 2 ori :)) (au trecut 8 ani)

Cristian Neagu
16-08-2010, 13:29
Eu am probleme renale datorate infectiilor repetate in zona amigdalelor

badrhari2008
19-08-2010, 23:14
io am facut pericardita acu 4 ani din cauza infectiei amigdalitelor si a prostilor de doctori din vaslui :)) am sta 1 luna in spital dupa ce au descoperit pericardita la inima ........deci scoate amigdalele ca provoaca multe belele.........hieronimus are mare dreptate;)

Gabriel19
26-08-2010, 16:27
mie miau scos amigdalele cand aveam varsta de 4 ani,iar acum racesc foarte repede.Nu e chiar asa recomandat sa iti scoata amigdalele si nici usoara nu e operatia.

A4tech
26-08-2010, 18:59
Hai ca iti dau un exemplu util, daca ai o masea stricata ce nu poate fi reparata ... ce faci, o lasi ca sursa de infectie sau o scoti ?

hieronymus
30-08-2010, 12:56
io am facut pericardita acu 4 ani din cauza infectiei amigdalitelor si a prostilor de doctori din vaslui :)) am sta 1 luna in spital dupa ce au descoperit pericardita la inima ........deci scoate amigdalele ca provoaca multe belele.........hieronimus are mare dreptate;)

Pericardita e un exempu clasic de problema de inima cauzata de amigdalele inflamate si netratate corect. Deci sa nu te indoiesti ca de la amigdalita ai facut pericardita, greu de crezut ca e de al altceva la varsta ta.

Repet: decat sa faceti infectii la diferite organe, si sa trageti pe viata, mai bine scoateti amigdalele; stiu ca exista riscul sa raciti mai usor la plamani, dar mai bine te imbraci bine si iti pui fular la gat, decat sa faci pericardita sau alte chestii grave. Un fost tovaras de-al meu facea mereu amigdalita, nu se trata, si infectia a coborat la rinichi. A trait un timp cu dializa, apoi cu implant de rinichi de la mama lui, si acum e la 2 m sub pamant.
Deci pretuiti viata.

Alex Popescu
30-08-2010, 13:34
Hai ca iti dau un exemplu util, daca ai o masea stricata ce nu poate fi reparata ... ce faci, o lasi ca sursa de infectie sau o scoti ?

amigdalele sunt o parte componenta a sistemului imunitar. in ele se matureaza limfocitele T. comparatia cu o masea stricata este aberanta. peste asta, nu intamplator natura le-a plasat in poarta de intrare digestiva si respiratorie. faptul ca omul este nesimtit, needucat sau neinteresat nu este o pata neagra la adresa acestui organ imunitar ci doar o problema a posesorului. veti gasi (daca cautati desigur) referiri la amigdale si tratamentul lor in scrierile secolelor trecute. iar acolo vracii sau doctorii le tratau foarte eficient, respectand legile corpului uman, adica spargandu-le atunci cand colectau si asigurand drenajul pana la vindecare. se facea antisepsia cu gaz sau alte leacuri ale vremii. astazi in schimb avem antibiotice "performante" care nu fac in final decat sa creasca rezistenta germenilor prin proasta administrare sau datorita lipsei unei antibiograme, iar despre deschiderea pentru drenaj nici macar nu se vorbeste. este tabu. cum sa chinui copilul cu asa ceva? il doare...

am avut amigdalita cel putin odata pe an pana in 2004. penicilina si moldamin la greu. aveam fundul sita de atatea intepaturi. in 2004 am facut mononucleoza infectioasa cu amigdalita gangrenoasa. 3 zile black-out. am stat inconstient. la externare doctorul mi-a spus sa revin la operatie in maxim 3 luni daca scade ASLO si sa le scot neaparat. sport de performanta interzis, iesit in frig interzis, a interzis...pana la z interzis tot. am spus da si am plecat. in 3 saptamani eram pe scena la bucuresti la zonale dupa 18 kg slabite pe patul de spital, iar in toamna la sibiu la nationale am reusit chiar sa intru in finala. am fost mai atent de atunci cu sanatatea desi...nu nu am mai avut nici o infectie respiratorie sau ceva legat de amigdale. de scos nu le voi scoate de buna voie. daca nu imi faceau trebuinta nu ma inzestra natura cu ele.

hieronymus
30-08-2010, 16:34
Te cred, dar o amigdalita/iarna nu e mult. Ce se face cineva care face de 3-4 ori iarnaamigdalita+odata vara. Pana la urma nu are decat sa le scoata.

A4tech
21-10-2010, 18:08
Ce chestie, ASLO mi-a ramas la 400 insa ... la analizele pe care l-am facut factorul reactiv era negativ, deci streptococul a disparut din organism. Am bagat antibiotice in mine de pomana.
La fel si cu stafilococul, sunt un purtator sanatos ca majoritatea oamenilor. Bine ca nu am facut inhjectii si mai bine, ca nu m-am pripit sa-mi scot amigdalele.

hieronymus
22-10-2010, 10:21
deci esti ok, pana la urma.
Sper sa nu ti se umfle iar gatul in iarna asta.

cezzz
26-10-2010, 09:34
si eu am probleme cu amigdalitatele, daca de ex mananc o inghetata se umfla... insa nici gand sa le scot :)