PDA

View Full Version : antrenament

mr defy
12-09-2003, 21:38
va salut domnule serban damian,
va scriu pentru prima oara de cand este schimata pagina de consultantza.
as vrea sa va intreb si eu cateva lucruri:
- fac antrenamente de vreo 1 si jumatate,
vreu sa stiu daca impartirea pe grupe musculare este buna, si daca nu ,unde as putea face schimabari
luni-piept,biceps, triceps
miercuri- umeri si spate
vineri- picioare,abdomnen si antebrate
-alta intrebare ar fi legata de proteine si anume. sunt ectomorf si pana acum nu am consumat decat produse cu procent redus de proteine,am avut o crestere destul de buna si in greutate si in fortza.acum nu mai iau nimik .as vrea sa stiu daca folosin produse cu procent de 70-80% proteine voi avea o crestere la fel de buna dat fiind ca sunt ectomorf.
as mai vrea sa stiu si ce efect ar avea folosirea limitata a naposimului si undestorului.
va multumesc

Dr.S.Damian
13-09-2003, 18:06
Ai putea sa faci urmatoarea aranjare:
- luni piept, triceps, biceps, antebrate
- miercuri – picioare, abdomen
- vineri – umeri, spate, trapez

Totdeauna suplimentele trebuiesc raportate la alimentatie. Asa cum le spune si numele, ele vin sa suplimenteze un aport insuficient de nutrienti din alimentatie (raportat la necesitatile corpului). Deci daca tu iti asiguri suficienti carbo din hrana, atunci poti sa recurgi la un concentrat proteic cu concentratie mare. Tu ca ectomorf ai nevoie de o cantitate mai mare de carbohidrati, deci este bine sa iti alegi un produs cu 50-60% proteine.
Folosirea limitata a celor doua (depinde acum si ce intelegi prin “limitata”) este o pierdere de timp si bani, fiindca probabil nu va avea efectele asteptate (iar potentialul de aparitie a efectelor secundare exista, chiar daca e mai redus).