PDA

View Full Version : Planuri pentru definire

MariusBoss
07-03-2010, 20:11
Salut ! Update greutate: 79 Kg.(am mai scazut 0.5 Kg :)) )

Pana in iunie sper sa nu mai pun grasime , ci numai muschi de calitate. :D

M-am gandit asa : Mai intai sa iau un concentrat proteic (Ideal P sau Protein Mix in functie de ce bani voi avea la vremea aceea :) )

In al doilea rand am nevoie de un fatburner: m-am gandit la l-carnitin (bugetul imi permite doar 1plic de 1.5lei pe zi :( ).

Si nu in ultimul rand un complex vitamino-mineral : Daily formula cel mai probabil.

Este bine?

Flusy
07-03-2010, 20:25
1.iei mai intai L-Carnitine care pe langa iei daca vrei si DF-u.
2.dupa 1 te poti baga pe Ideal sau Protein Mix.

your choice.

dedera
07-03-2010, 20:26
Eu am folosit l-carnitine la plic de la Redis si am fost multumit.Intre ideal si P Mix eu optez pentru P Mix sau daca ai bani si crezi ca ai sange in tine sa dai pe gat asa ceva fara nimic care sa ajute la gust,WPI din gama Supliment Pak - Redis.

Ca sa numai pui grasime ai grija cu carbo si cu combinatia carbo+grasimi.Ori ca,combini slanina cu paine,ori fulgi de ovaz/orez brun cu ulei de masline,tot un drac e adica tot nasol.

Ti-am mai zis,mananca carbo in momentele cheie adica dimineata,inainte de antrenament pentru energie si dupa dar mai putin.Eu dupa antr bag pui si cartofi(nu multi,2 cartofi maxim).

L-carnitine de ce doar un plic?Macar 2 pe zi ar fi bine,dimineata si inainte de alergat parca:-? Daca nu ma insel l-carnitine la plic de la Redis avea putina fructoza si dupa parerea mea nu merge seara asa cum recomanda unii,poate ne lamureste Dl.Neagu.

La keto te-ai gandit?

MariusBoss
07-03-2010, 20:41
M-am gandit si la keto da. Dar nu prea ma pricep la ea.vreau sa merg mai intai pe low carbi si dupaia ma mut pe keto. Poi nu am buget pt 2 plicuri pe zi.inseamna 90lei pe luna numai l-carnitin si nu am. :(

dedera
07-03-2010, 20:46
Eu nu cred ca ai nevoie de ea zilnic.Ai putea sa te orientezi la ceva l-carnitina pastile ca sa iesi mai ieftin pe luna.Mergi pe low carbo o perioada pana dai cateva kg si foloseste keto pentru ultimele firicele ,eu asa as face.

alexg17
07-03-2010, 20:58
cate cal/zi consumi acum?pana in iunie sigur o sa mai pui pana la 85 kg:D

dedera
07-03-2010, 21:20
Poate am eu ceva la creier dar in locu tau acum m-as baga sa dau cateva kg macar sa ajung la cum eram(erai).Stii,e cam greu sa pui DOAR masa de calitate ,din cate stiu ai spus ca ai trasaturi de endo.Vei creste in masa de calitate dar vei avea stratul ala mare de grasime ceea ce te v'a face si mai mare,probabil de va deranja,de aia zic sa te bagi o luna la regim.

alexg17
07-03-2010, 21:29
ma gandesc oare cat a crescut in masa musculara pana acum,chiar sunt curios cum ar arata dupa ce se defineste...

dedera
07-03-2010, 21:37
Ar trebui sa puna mai multe poze in mai multe pozitii ca sa ne dam seama.

MariusBoss
08-03-2010, 07:57
Zii in ce pozitii sa pun pozele :D

EDIT : Nu stiu.asa ma gandisem si eu sa mai bag vreo luna definire.Dar nu.Mai bine la vara.3 luni sunt suficiente.daca dau 7-10Kg de grasime o sa ajung pe la 10-12 % grasime corporala.Sau in jurul cifrei cam asa. ;)

MariusBoss
08-03-2010, 08:41
La calorii am ajuns pe la 2500 maxim 2600 pe zi.

tazmanian_boys
08-03-2010, 17:55
ce inaltime ai ?

MariusBoss
08-03-2010, 19:14
1.74

Kelevra
08-03-2010, 19:28
Zii in ce pozitii sa pun pozele :D

EDIT : Nu stiu.asa ma gandisem si eu sa mai bag vreo luna definire.Dar nu.Mai bine la vara.3 luni sunt suficiente.daca dau 7-10Kg de grasime o sa ajung pe la 10-12 % grasime corporala.Sau in jurul cifrei cam asa. ;)
w h a t 10-12% grasime corporala ? 7-10kg ? 3 luni ? Sper ca nu te crezi ;)
Eu ti-as sugera sa incepi de pe acum cu dieta low carbo +alergat + concentrat proteic + un complex de vitamine si mineral si atat :)

MariusBoss
08-03-2010, 19:29
Ti se pare imposibil ca de pe la 19% grasime cat am acum sa ajung in 3 luni la 10-12%? Eu cred ca e foarte posibil.;)

Kelevra
08-03-2010, 19:34
Ti se pare imposibil ca de pe la 19% grasime cat am acum sa ajung in 3 luni la 10-12%? Eu cred ca e foarte posibil.;)
Eu nu cred ca ai tu 19% grasime, de fapt iti garantez ca nu ai 19% .c o n f u
Iar tu cand spui ca dai 7-10 kg in 3 luni jos, o spui de parca alea 10 kg se dau asa, pocnesti din degete si au disparut.c o n f u

MariusBoss
08-03-2010, 20:05
daca faci cu "cap" cam asa ceva. ;) Stai linistit ca daca aveam peste 19% zici ca sunt obez.Defapt poate am mai putin.

dedera
08-03-2010, 20:27
Eu nu cred ca ai tu 19% grasime, de fapt iti garantez ca nu ai 19% .c o n f u
Iar tu cand spui ca dai 7-10 kg in 3 luni jos, o spui de parca alea 10 kg se dau asa, pocnesti din degete si au disparut.c o n f u

Eu am slabit 20 si ceva de kg in intervalul asta Kelevra dar daca Marius adopta ''regimul'' meu de toata frumusetea nu stiu ce mai ramane din el si aici ma refer si la grasime si la masa musculara.Curand am sa pun poze aici ca sa vada si marius cat am slabit eu.

Mariuse ca sa mentii masa musculara si sa slabesti cat vrei iti recomand keto,un prieten a intrat la definire pe keto si a dat 9 kg in 2 luni dupa care s-a oprit pentru ca numai avea cine stie ce grasime.Stii tu,ideea cu keto e ca arzi sunca pura.

Cu low carbo nu o sa prea iti iasa daca nu respecti totul cum trebuie,aici includem ce ti-a recomandat kelevra in materie de suplimente.

Kelevra
08-03-2010, 21:00
Eu am slabit 20 si ceva de kg in intervalul asta Kelevra dar daca Marius adopta ''regimul'' meu de toata frumusetea nu stiu ce mai ramane din el si aici ma refer si la grasime si la masa musculara.Curand am sa pun poze aici ca sa vada si marius cat am slabit eu.
Bine ca ai precizat ca ce ai slabit tu nu au fost doar grasime (1-2 mese pe zi, formate din 2 felii de paine unse cu gem reprezentau dieta ? ;)) ) . El cred ca vrea sa dea doar grasimea jos, ca altfel a cam facut sala degeaba... oricum cam asa sta treaba :)) .

Mariuse ca sa mentii masa musculara si sa slabesti cat vrei iti recomand keto,un prieten a intrat la definire pe keto si a dat 9 kg in 2 luni dupa care s-a oprit pentru ca numai avea cine stie ce grasime.Stii tu,ideea cu keto e ca arzi sunca pura.
Nu stiu ce sa zic de acele 9kg.... dar iti acord prezumtia de nevinovatie pana la proba contrarie (proba care nu prea am eu cum sa o ofer, pentru ca nu am tinut in viata mea keto si nu stiu cu ce se mananca).

Cu low carbo nu o sa prea iti iasa daca nu respecti totul cum trebuie,aici includem ce ti-a recomandat kelevra in materie de suplimente.
O spui de parca keto poate sa tine oricinec o n f u
y e s

dedera
08-03-2010, 21:10
Eu cand am tinut keto am tinut-o dupa ureche fara sa cantaresc,am adaugat grasimi sanatoase alaturi de proteine,consum mare de apa si aia a fost,am scapat de ceva grasime.Am facut analize si au fost foarte ok.
Cu keto slabesti mult daca o tii ca la carte si ALERGI.Baiatul ala a cantarit totul la sange,a facut totul exact cum a trebuit.Daca nu ma insel,langa el a avut si cartea datorita unor mituri care circula pe net.

Normal ca am prezicat ca alea nu au fost kg provenite doar din grasime,era absolut logic altfel numai ne bateam creierii aici cum sa slabim fara sa pierdem muschii pe care i-am pus cu multa munca.

SMK127
08-03-2010, 21:45
dedera te rog zi'ne si noua cum ai procedat cu keto??ce mancai??respect

Cristian Neagu
08-03-2010, 21:48
Eu am folosit l-carnitine la plic de la Redis si am fost multumit.Intre ideal si P Mix eu optez pentru P Mix sau daca ai bani si crezi ca ai sange in tine sa dai pe gat asa ceva fara nimic care sa ajute la gust,WPI din gama Supliment Pak - Redis.

Ca sa numai pui grasime ai grija cu carbo si cu combinatia carbo+grasimi.Ori ca,combini slanina cu paine,ori fulgi de ovaz/orez brun cu ulei de masline,tot un drac e adica tot nasol.

Ti-am mai zis,mananca carbo in momentele cheie adica dimineata,inainte de antrenament pentru energie si dupa dar mai putin.Eu dupa antr bag pui si cartofi(nu multi,2 cartofi maxim).

L-carnitine de ce doar un plic?Macar 2 pe zi ar fi bine,dimineata si inainte de alergat parca:-? Daca nu ma insel l-carnitine la plic de la Redis avea putina fructoza si dupa parerea mea nu merge seara asa cum recomanda unii,poate ne lamureste Dl.Neagu.

La keto te-ai gandit?

Un raspuns bun.Partea cu keto, cred ca marius nu are cunostintele si posiilitatile financiare sa tina keto.Mai bine low-carb.

dedera
08-03-2010, 22:20
dedera te rog zi'ne si noua cum ai procedat cu keto??ce mancai??respect

Mancam pui la care adaugam 2 linguri de ulei de masline.Mai mancam si cascaval,smantana,carne de porc pe gratar,albusuri de ou,branza telemea.Ar fi bine ca pe keto principala sursa de grasime sa fie uleiul de masline si in general grasimile sanatoase,nu cascavaluri,sunci si porc prajit,asta doar daca tii la sanatatea ta.
Mancam legume precum castravetii,salata,in general cele cu putini carbo.Cu legumele am stat prost dar nu faceti ca mine,mancati legume pentru fibre.
Nu uitati de apa,beti multa ,nu trebuie sa va umpleti de apa deodata.

Totusi,Dl.Neagu are dreptate,pe vremurile astea te cam ustura la buzunar keto.

Alex Popescu
08-03-2010, 23:31
am si eu un plan de slabire. ma apuc sa pun 35 de kg pe mine, trag tare, intens, mananc 5-6 mese superproteice si hipercalorice (minim 4000-5000 calorii/zi), fac spinarea cat peretele la casa si ceafa cat o masa, apoi ma apuc si de slabit. intru treptat pe o dieta curata, reduc grasimile si dulciurile nesanatoase si las muschii sa arda surplusul, incet si fara stres pseudointelectual, apoi in functie de raspunsul organismului ajustez dieta pana ma usuc "ata" si apoi ma duc la mondiale. ce ziceti? e bine?p a p a

erik
09-03-2010, 03:55
Salut ! Update greutate: 79 Kg.(am mai scazut 0.5 Kg :)) )

Pana in iunie sper sa nu mai pun grasime , ci numai muschi de calitate. :D

M-am gandit asa : Mai intai sa iau un concentrat proteic (Ideal P sau Protein Mix in functie de ce bani voi avea la vremea aceea :) )

In al doilea rand am nevoie de un fatburner: m-am gandit la l-carnitin (bugetul imi permite doar 1plic de 1.5lei pe zi :( ).

Si nu in ultimul rand un complex vitamino-mineral : Daily formula cel mai probabil.

Este bine?

Eu in locul tau nu mi-as face probleme, nu ai asa multa grasime. Cu siguranta nu m-as apuca de low-carb sau keto, mai degraba continua perioada de masa, dar cu un regim pus la punct astfel incat sa nu pui mai multa grasime.

MariusBoss
09-03-2010, 07:43
poi asta fac.Tocmai din vara ma apuc de definire.azi voi pune niste poze. ca sa vedeti !

MariusBoss
09-03-2010, 14:08
poi asta fac.Tocmai din vara ma apuc de definire.azi voi pune niste poze. ca sa vedeti !

1162

O parere? :P

MariusBoss
09-03-2010, 14:10
Ce procent de grasime credeti ca am?

1163

MariusBoss
09-03-2010, 14:13
Another else!!!

1164
1166

Lupu_Ciprian
09-03-2010, 18:01
io cred ca mai trebuie sa pui ceva masa inainte sa te gandesti la definire

Lukian
09-03-2010, 18:25
Aceeasi parere. Dar sa fie masa pura, incearca o dieta mai curata, antrenament intens si suplimente pe baza de proteina si creatina. Pe langa asta iti trebuie si multa rabdare si perseverenta ca masa musculara de calitate nu creste vazand cu ochii.

MariusBoss
09-03-2010, 20:09
Da normal. lupule oricum nu bag acum definire.Am REPETAT de 1000 de ori k la vara bag.

Alex Popescu
09-03-2010, 23:25
io cred ca mai trebuie sa pui ceva masa inainte sa te gandesti la definire
i-am spus si eu mai sus dar o tacut chituc in papusoi. s-o facut ca n-aude, n-a vede, n-a greul pamantului.

Alex Popescu
09-03-2010, 23:28
nu bag acum definire... la vara bag.

asa...si?

MariusBoss
10-03-2010, 07:46
Si. :))

Alex Popescu
10-03-2010, 08:28
si abia astept sa te vad definit...

MariusBoss
10-03-2010, 08:30
Si eu. Stiu ca participi la concursuri si d-astea.Vreau sa te intreb ceva. daca acum pap intr-o zi de aprox 2500-2600 Cal in vara cu cat sa incep in prima sau primele 2 sapt?? ma refer de cat sa mananc intr-o zi.Eu ma gandisem de vreo 2000-2100cal.

Bine ? :p

Alex Popescu
10-03-2010, 08:52
Marius, la ce ai tu in plan nu vei avea muschi in veci...daca asta iti doresti. la 2000 de calorii trebuie sa stai cu degetul pe butonul de apelare rapida AMBULANTA. lasa prostiile si calculele. credeam ca ai inteles ceva din posturile mele anterioare. fa-te mare intai ca sa ai ce defini. la grasimea pe care o ai acum, daca pui 10 kg de muschi vei uita de regimuri si prostii din astea. cheltui timp pretios, energie, bani si ... sanatate cu artificiile astea. plus ca obiectivele propuse de tine sunt pe o perioada foarte scurta pentru a obtine rezultate. vei fi dezamagit si vei abandona in timp. asculta-mi sfatul si pune-te pe facut muschi. vei vedea ca o sa slabesti mult mai usor si fara multe batai de cap daca o sa ai pe tine un "motor" de muschi mai mare cu 10 kg. o sa arda mai mult. crede-ma. mult succes!

MariusBoss
10-03-2010, 09:12
Mersi la fel.Stiu.Ai gandit la fel ca mine , dar dupa ce am vazut un forum intreg care imi zice ca am o gramada de grasime iti dai seama ce simt??? Incep sa cred ca asa e.Bine ca mi-ai deschis ochii.Si apropo faza cu 10 Kg de muschi banuiesc ca a fost doar un exemplu pt ca ar trebui sa ma antrenez inca 1 an ca sa pun muschii aia. Gresesc? Bine sunt multi factori aici :nutritia,odihna si antrenament facut cu cap.

Lukian
10-03-2010, 10:19
Nimeni nu va putea sa aproximeze in cat timp pui tu acele 10kg pe tine dar ar fi bine sa asculti de Alex. Daca te apuci sa "definesti" in vara vei pierde aproape toate progresele. Trebuie o masa mult mai mare pentru a avea ce sa definesti. Majoritatea incepatorilor cred ca in 6 luni cat e frig afara pun masa pe ei si vara fac definire. Progresele in masa curata nu se intampla atat de repede si pentru ca nu ai experienta in a pune corect obiectivele vei fi dezamagit.

MariusBoss
10-03-2010, 10:56
Atunci imi voi continua regimul .sa maresc numarul caloriilor?

Alex Popescu
10-03-2010, 11:13
poti ridica lejer cu 1000 de calorii numai sa fie din alimente de calitate. fara ciorbe, sosuri, prajeli, dulciuri sau fast food. multa bafta si...rabdare!

MariusBoss
10-03-2010, 13:16
mersi mult. Deocamdata iau Ideal prot 2 portii pe zi. :D

dedera
11-03-2010, 14:55
Bune sfaturile lui Alex.Marius nu te gandi ca 10 kg de muschi sunt kg putine.Un culturist cunoscut ,nu ii mai stiu numele,a spus asa: sa mergem la alimentara si sa punem pe cantar 5 kg de muschi si atunci vom vedea ca 5 kg de masa pura nu e un progres jalnic,din contra,inseamna foarte mult,mai mult decat isi imagineaza unii.

Alex are dreptate,daca majoritatea caloriilor tale provin din mancare de calitate,poti urca ,daca ele provin din mancarurile alea pe care le mancai tu gen orez cu ulei,nu e bine.
Cand spune mancare curata se refera la carne(slaba) , lapte ,branza,oua,cereale(nu cu ciocolata sau fitness si mai stiu eu ce),fructe.

Uita de zahar si alimente rafinate.Iti zic sincer ca din 100g de carbo proveniti din fulgi de ovaz NU te ingrasi INSA din 100g de carbo proveniti din ciocolata,e altceva.Daca ar fi sa ai fulgi de ovaz si o ciocolata pentru un antrenament dur,fulgii de ovaz te-ar ajuta,chiar daca din ei ti-ai lua cu 50% mai putini carbo decat dintr-o ciocolata.

MariusBoss
11-03-2010, 20:39
I know thanks a lot. Ms tuturor pt sfaturi.