View Full Version : Asa zisul tinut secuiesc...
Astazi primari din cele 3 judete ale tinutului secuiesc au votat limba oficiala limba maghiara.... tinutul secuiesc prinde incetul cu incetul autonomie... chiar daca acest lucru este anticonstitutional, Romania find un stat "independent, unitar si indivizibil" sa speram ca alesii nostri le vor "da peste nas" celor care nu respecta constitutia
Alex Popescu
13-03-2010, 12:14
daca as fi in locul lor si eu as face la fel. nu e usor sa traiesti printre romani. numai baieti de ...calitate.
totusi...sunt roman si nu am chef de porcarii gen kosovo, plus ca pana una alta baietii au fost adusi aici ca sa colonizeze pe vremea unui imperiu de demult. de aici si pana la autonomie...e mult spun eu. daca nu e bine in romania sa se intoarca in locurile lor de bastina.
PS: am prieteni sasi, ii iubesc dar...TRAIASCA ROMANIA MARE!
daca as fi in locul lor si eu as face la fel. nu e usor sa traiesti printre romani. numai baieti de ...calitate.
totusi...sunt roman si nu am chef de porcarii gen kosovo, plus ca pana una alta baietii au fost adusi aici ca sa colonizeze pe vremea unui imperiu de demult. de aici si pana la autonomie...e mult spun eu. daca nu e bine in romania sa se intoarca in locurile lor de bastina.
De obicei cand iti e mult bine ...cauti ceva diferit, asa e si in cazul lor
ciupanezu
13-03-2010, 13:53
S-a descoperit cutia neagra a unui avion care a intrat in world trade center.Mesajul era : -Mai Funar,esti sigur ca asta`i Budapesta???f u c k o
tazmanian_boys
13-03-2010, 14:44
nu inteleg de unde au ceangai astia atatea drepturi la noi in tara...
in ungaria nu mai sunt vazuti bine deloc ungurii din romania, sunt considerati ceangai si de asta vor ei sa ramana in Romania.
Hayashida
13-03-2010, 22:27
cred ca stii ca si ungurasii pot fi "baieti de calitate".crede-ma ca si mie imi e sila de nu pot descrie sentimentul decat atunci cand stau pe wc de mitocania de la noi, dar totusi cred ca nici subminarea bunului simt prin astfel de gesturi ale ungurilor nu sunt chiar oportune.
totusi cred ca sasii nu pot fi bagati in aceeasi oala cu ungurii sau cu secuii pt ca ei au radacini germanice, saxone.au alte concepte, sunt mult mai ordonati si mai pragmatici si nu se aprind asa cand e vb de autonomie.
Hayashida
13-03-2010, 22:31
nu inteleg de unde au ceangai astia atatea drepturi la noi in tara...
in ungaria nu mai sunt vazuti bine deloc ungurii din romania, sunt considerati ceangai si de asta vor ei sa ramana in Romania.
nu sunt toti ceangai!dar ai dreptate, nu sunt vazuti asa de bine la ei "in za madar lend".drepturi au destule...spre exemplu, mi-a zis o prietena(poate ma corecteaza cineva daca gresesc) ca in Cluj, unde studiaza ea, e un teatru la care se joaca exclusiv piese unguresti.
tazmanian_boys
14-03-2010, 05:14
nu sunt toti ceangai!dar ai dreptate, nu sunt vazuti asa de bine la ei "in za madar lend".drepturi au destule...spre exemplu, mi-a zis o prietena(poate ma corecteaza cineva daca gresesc) ca in Cluj, unde studiaza ea, e un teatru la care se joaca exclusiv piese unguresti.
nu e de mirare sa vedem asa ceva....
eu merg vara in Tg-Mures [complexe sportive,stranduri ,zoo....],dar mie imi place ce vad acolo[curatenie, mitocanie putina ,etc]......
aia de prin secuime sunt mai "inraiti".....
anyway......nici mie nu-mi place cum suna "autonomie"...
jackzorn
16-03-2010, 22:10
Asta mai lipseste ... si daca se poate sa bage si in scoli limba maghiara si tiganeasca c i o c a
Alex Popescu
16-03-2010, 23:08
cred ca stii ca si ungurasii pot fi "baieti de calitate".crede-ma ca si mie imi e sila de nu pot descrie sentimentul decat atunci cand stau pe wc de mitocania de la noi, dar totusi cred ca nici subminarea bunului simt prin astfel de gesturi ale ungurilor nu sunt chiar oportune.
totusi cred ca sasii nu pot fi bagati in aceeasi oala cu ungurii sau cu secuii pt ca ei au radacini germanice, saxone.au alte concepte, sunt mult mai ordonati si mai pragmatici si nu se aprind asa cand e vb de autonomie.
perfect de acord cu ce spui.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.