PDA

View Full Version : Proteine+creatina sau aminoacizi

koroshi
22-03-2010, 19:39
Salut,

Am 25 de ani si sunt un tip ectomorf la 183 cm si 65 kg si vreau sa stiu ce suplimente nutritive trebuie sa i-au pentru a creste in masa musculara. Din ce am citit am ramas un pic nelamurit si sincer nu stiu care sunt mai eficiente dintre: proteinele luate impreuna cu creatina sau aminoacizii..
Precizez ca alimentatia e buna insa nu am timp de 5 - 6 mese pe zi pentru a creste in masa musculara.

Flusy
22-03-2010, 19:46
Proteine + creatina.

Cristian Neagu
22-03-2010, 20:36
Dar fara mancare o sa fie greu.

niq23
23-03-2010, 15:02
fiind ectomorf orienteaza-te la un gainer, cu un concentrat proteic s-ar putea sa nu realizezi nimic daca nu consumi suficienti carbohidrati, (adica daca nu ai mese multe)

gainere vezi mass forte nutrifort mixforte sau ceva mai scump gain fast dar cu o lista completa de aminoacizi si surplus de vitamine si minerale, cu gf s-ar putea sa pui si ceva grasime din propria experienta iti spun ca n-am pus pic de grasime pe burta in alte parti nu mai spun.. dar la mine situatia e alta eu fiind ecto extrem depinde de la persoana la persoana si activitatile zilnice

creatina ia fosfocreatin iar ca amino poti incerca mai tarziu glutamina sau bcaa , vezi cum evoluezi daca nu iei in greutate de la gainer nu are sens sa dai banii pe aminoacizi, problema fiind din alimentatie sau somn nu suplimentele.

sa ai vointa si in rest iti urez succes.

koroshi
24-03-2010, 19:01
Multumesc pentru sfaturi, insa cred ca am o problema deocamdata pentru ca sunt in italia si aici am gasit ceva de genu whey protein 90, dar o sa caut si gain fast poate sunt norocos si gasesc, altfel trebuie sa gases un gainer care sa aiba in compozitie si aminoacizi si proteine ceva asemanaator gain fast.
Am deschis subiectul si cu unul din intructorii de la sala si mi-a recomandat aminoacizii, insa nu am vb inca cu instructorul care mi-a facut programul de antrenament si care stie mai multe despre mine.
As adauga ca in afara de cerealele cu lapte de dimineata mai am 3 mese pe zi astfel calculate incat sa nu mananc cu 2-3 ore inainte sa ma bag la somn. Odihna cred ca e suficienta, adica in jur la 8-9 ore pe noapte.
Domnule Prof. Cristian Neagu ce parere aveti?

Inca o intrebare: Avand in vedere inaltimea de 183cm si 65kg cate calorii ar trebui consumate pe zi (carbo, proteine si grasimi)?

niq23
24-03-2010, 19:37
whey protein nu este gainer, gainerele au in compozitie un procent ridicat de carbohidrati (triplu sau mai mult) fata de proteine, te uiti pe eticheta lor la continut daca nu le cunosti dupa nume.

de la proteine e fff greu sa iei in greutate, mai ales pt noi cei mai slabuti de fire, daca nu ai mese multe o sa ai rezultate foarte slabe.

trebuie sa ai peste 3000kcal/zi consumate, cu procent ridicat de carbo

tu te cam asemeni cu mine eu am 1.89 si 60 kg(aveam) mai slab, uite aici am facut primul meu topic si colegii mi-au raspuns cat se poate de detaliat

http://www.topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?t=14112

Flusy
24-03-2010, 20:02
Multumesc pentru sfaturi, insa cred ca am o problema deocamdata pentru ca sunt in italia si aici am gasit ceva de genu whey protein 90, dar o sa caut si gain fast poate sunt norocos si gasesc, altfel trebuie sa gases un gainer care sa aiba in compozitie si aminoacizi si proteine ceva asemanaator gain fast.
Am deschis subiectul si cu unul din intructorii de la sala si mi-a recomandat aminoacizii, insa nu am vb inca cu instructorul care mi-a facut programul de antrenament si care stie mai multe despre mine.
As adauga ca in afara de cerealele cu lapte de dimineata mai am 3 mese pe zi astfel calculate incat sa nu mananc cu 2-3 ore inainte sa ma bag la somn. Odihna cred ca e suficienta, adica in jur la 8-9 ore pe noapte.

Inca o intrebare: Avand in vedere inaltimea de 183cm si 65kg cate calorii ar trebui consumate pe zi (carbo, proteine si grasimi)?

Caloriile pulsezi cu inca 300-400 pe langa portia zilnica...iar la proteine in jur de 2-2,5 gr.de proteina/kilokorp

Cristian Neagu
24-03-2010, 21:40

Parerea mea e ca te alimentezi bine, iar dc iei si gainerul o sa pui pe tine.Incearca sa te duci spre 3000cal/zi.Nu o sa mearga de la inceput, dar in timp...

koroshi
25-03-2010, 20:02
In principui imi trebuie o alimentatie precisa, naturala si bogata in carbohidrati, o alimentatie cu peste 3000cal/zi consumate gradual, plus un gainer care ar trebui sa fie ultimul lucru intr-o alimentatie corecta..