View Full Version : cateva lamuriri
Care este diferenta intre proteinele din lactate si cele din carne?Stiu ca acestea au toti amionoacizii esentiali,dar trebiue sa fie o anumita diferenta de vreme ce se afirma prin revistele de specialitate ca mancand cat mai multa carne te faci 'mare'.Ca sa fiu mai clar ,ce se intimpla,intr-o situatie pur ipotetica,in care toata cantitatea de proteine provine din lactate si oua,pe o perioada relativ scurta(3-6 luni)?Este influentat randamentul de crestere a masei musculare?
Stiu ca privarea de carne din alimentatie pe o perioada lunga duce la imbolnavirea de ciroza.
Si cam care ar fi raportul indicat si optim intre proteinele din carne si cele din lactate si oua?
Dr.S.Damian
12-03-2004, 09:19
Originally posted by bogdany
Stiu ca privarea de carne din alimentatie pe o perioada lunga duce la imbolnavirea de ciroza.
No way. Nu exista nici o legatura intre cele doua. Sunt oameni care nu au mancat in viata lor carne (cunosc si eu) si care plesnesc de sanatate.
Diferentele dintre proteinele din carne si cele din lapte sunt de structura. In carne se gasesc proteine ce intra in structura muschiului (actina, miozina, mioglobina etc), iar in lapte albumina, globuline.
Un regim alimentar normal trebuie sa contina atat carne, cat si oua si lactate, in proportii relativ egale. Unii autori recomanda o impartire a cantitatii totale de proteine astfel: 50% din surse vegetale si 50% din surse animale, acestea fiind distribuite relativ egal intre cele trei surse enumerate mai inainte.
Daca cineva alege sa nu manance carne, nu va pati absolut nimic, cu conditia sa aiba o dieta diversificata.
Originally posted by Dr.S.Damian
Daca cineva alege sa nu manance carne, nu va pati absolut nimic, cu conditia sa aiba o dieta diversificata.
poate îi creste masa portofelului`... :)
Dr.S.Damian
18-03-2004, 21:55
Ei uite ca la asta nu m-am gandit.
Bine punctat :D
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.