View Full Version : intrebare
SicaKB24
03-04-2010, 20:53
Am si eu o intrebare. Am 17 ani 170 , 65 kg fac sala de 2 luni jumate si as vrea sa incep sa iau suplimente nutritive. Insa nu inteleg care este diferenta dintre "concentrate proteice" si "produse pentru masa musculara". Am inteles ca nu e voie sa se scrie pe forum numele produselor asa ca as ruga pe cineva daca are timp/chef sa-mi dea add pe messenger sica_mc23@yahoo.com sa imi recomande niste produse si cum sa le procur.
produsele pentru masa musculara au un continut mai ridicat de carbohidrati si mai putine proteine, concentratele proteice, viceversa. De-aici te uiti la tine si vezi ce tip somatic esti:
daca ai probleme in a pune masa musculara sunt recomandate acele produse, de regula ectomorfi-mezomorfi;
daca ai deja masa musculara sau masa musculara + grasime sunt recomandate concentratele proteice, de regula mezomorfi-endomorfi.
tu te-ai incadra cam la ecto-mezo mai ales ca te afli inca in perioada de crestere, daca vrei sa mai pui pe tine iei un produs pentru masa musculara gen mixforte, il gasesti pe site-ul redis, dai comanda prin posta si iti vine acasa plata ramburs transportul inclus in pret.
SicaKB24
03-04-2010, 21:17
in cele doua luni jumate de antrenamente am pus ceva masa musculara si am si ceva grasime pentru ca am mancat cat de mult am putut. Exista posibilitatea ca de la un produs care contine carbohidrati sa pun grasime? (de exemplu pe abdomen unde incerc sa scap de ea prin alergare)
daca asimilezi usor carbohidratii, sunt sanse foarte mari ca din produsele pentru masa musculara sa acumulezi mai multa masa (muschi+grasime) pentru ca au carbohidrati simpli cu absortie rapida, dar o cauza importanta o are si alimentatia defectuoasa, adica sper ca nu mananci cartofi prajiti, dulciuri, junk food etc... si te intrebi de ce ai facut burta
eu spre exemplu iau gain fast un gainer destul de puternic o doza are 1000kcal dar nu am probleme cu grasimea pt ca sunt ectomorf 100%,
in principiu e mai usor sa iei carbohidratii din alimentatie si proteinele din suplimente asa ca daca ai pus grasime numai din alimentatie sanatoasa inseamna ca asimilezi destul de bine mancarea si nu ai problemele ectomorfilor.
Corpul depoziteaza excesul de carbohidrati sub forma de grasime(rezerve de energie).
Mai asteapta si alte recomandari poate m-am grabit in a-ti recomanda produsul dar initial nu ai scris de grasime desi la 65 de kg (adica esti slab) sa ai grasime...:| sper doar sa nu ai o alimentatie defectuoasa.
SicaKB24
03-04-2010, 21:51
M-am exprimat cam gresit cu grasimea , am un strat nu foarte evident peste abdomen , atat. Concentratele proteice ajuta la masa musculara? Alimentatia nu cred ca e defectuasa adica nu mananc cartof prajiti iar la fast food maxim o data pe saptamana poate nici atat. Mananc acasa friptura de porc/pui zilnic + salate , fructe ... iar in rest mancare obisnuita.
SicaKB24
04-04-2010, 10:23
Alte sugestii ?
Am si eu o intrebare. Am 17 ani 170 , 65 kg fac sala de 2 luni jumate si as vrea sa incep sa iau suplimente nutritive. Insa nu inteleg care este diferenta dintre "concentrate proteice" si "produse pentru masa musculara". Am inteles ca nu e voie sa se scrie pe forum numele produselor asa ca as ruga pe cineva daca are timp/chef sa-mi dea add pe messenger sica_mc23@yahoo.com sa imi recomande niste produse si cum sa le procur.
La 1,70 si 65 de kg nu esti ecto 100%.
*Concentrate proteice = in general concentrate care au proteine extrase din zer,soia,albus de ou,lapte cu o concentratie FOARTE mica de carbohidrati/grasimi.Exista izolatele din zer cu 0 carbs dar pretul este pe masura.
Daca vrei sa pui MASA serioasa inevitabil vei lua si putina grasime,aici nu prea te ajuta doar concentratul proteic.Proteinele au nevoie si de carbohidrat langa.Eu luam la inceput concentrate goale dar cand am inceput sa adaug prin ele cacao,sa adaug 2 banane langa sau ceva de genu,incepeu sa apara rezultatele.La fel ca si tine sunt mezo-ecto.
*Produse pentru masa musculara - sunt in general shake-urile care alaturi de proteine,au si carbohidrati,creatina,glutamina(e adevarat,creatina/glutamine/altele le au in cantitati mici ,uneori ele sunt degeaba dar asta e alta poveste)
Ele merita cumparate pentru ca sunt ieftine,daca erau scumpe puteai sa ti le faci acasa.
Acum depinde de tine,tu stii cat de repede pui masa sau grasime sau amandoua,noi nu stim cat de repede pui grasime de la carbo.
cu teoria cred ca te-ai lamurit care este diferenta intre cele doua tipuri de produse; cu abdomenul si grasimea am inteles, nu e de speriat daca lucrezi mai intens e posibil sa scapi, ma gandeam la atarna burta sau ceva de genul... (de-asta e dificil sa dai sfaturi pe net... trebuie sa iti faci o idee despre persoana pe baza unor cuvinte)
atunci raman la ideea initiala daca iti iei concentrate proteice s-ar putea sa nu ai rezultate sau sa apara foarte greu.
Citisem undeva tot pe-aici parca BogdanMM scria ca e mult mai usor sa iei in greutate (muschi +grasime) si apoi sa slabeasca. Sa nu mai pun la socoteala ca grasimea se poate controla destul de bine din alimentatie mai ales de ectomorfi-mezomorfi
SicaKB24
04-04-2010, 12:15
Multumesc mult pentru sfaturi :) m-am mai luminat.
Deci daca as vrea sa optez pentru un supliment pentru masa musculara , gen mixforte-R de pe site-ul redis cum ar trebui sa-l iau. Pe site scrie asa : "Pentru cresterea în masã muscularã, se administreazã câte o portie de 90 g (2 mãsuri) de douã-trei ori pe zi amestecat cu apã, lapte sau sucuri. Mãsura din interiorul ambalajului contine aproximativ 45 g. Valoare energetica/portie (90 g): 350 kcal (1465 kJ). " Nu precizeaza inainte de antrenament , dupa , oricand?
cu teoria cred ca te-ai lamurit care este diferenta intre cele doua tipuri de produse; cu abdomenul si grasimea am inteles, nu e de speriat daca lucrezi mai intens e posibil sa scapi, ma gandeam la atarna burta sau ceva de genul... (de-asta e dificil sa dai sfaturi pe net... trebuie sa iti faci o idee despre persoana pe baza unor cuvinte)
atunci raman la ideea initiala daca iti iei concentrate proteice s-ar putea sa nu ai rezultate sau sa apara foarte greu.
Citisem undeva tot pe-aici parca BogdanMM scria ca e mult mai usor sa iei in greutate (muschi +grasime) si apoi sa slabeasca. Sa nu mai pun la socoteala ca grasimea se poate controla destul de bine din alimentatie mai ales de ectomorfi-mezomorfi
Exact,asta a spus-o un topicul unde am cerut sfaturi despre Mass Forte Creatin-R.Este adevarat,mezomorfii cum scad carbo slabesc,de ectomorfi numai vorbesc.
Poti lua concentrat proteic alaturi de care sa adaugi carbohidrati simplii: dextroza,fructe.
cel mai bine :
Poti lua concentrat proteic alaturi de care sa adaugi carbohidrati simplii: dextroza,fructe.
y e s
ok, sa ne tii la curent ce ai consumat si cu progresele vad ca esti inscris aici de aproape 3 ani, succes !
SicaKB24
04-04-2010, 12:31
Deci concentrat proteic + carbohidrati. O sa va tin la curent. Sunt inscris de 3 ani , dar preferam sa citesc doar , la inceput iar apoi nu am mai fost activ.
daca ramai la mixforte poti lua dimineata o doza si imediat dupa antrenament alta doza, dupa care sa ai o masa bogata in proteine, seara nu-ti mai administrezi.
incearca si vezi cum iti merge mai bine singur persoana care iti cunoaste cel mai bine corpul esti tu ;)
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.