View Full Version : vreau abdomenul definit
alexxandra
07-04-2010, 08:18
buna! am 20 de ani 1.73 si 54 de kg...fac sala de un an, si am slabit 10 kg...,dar mai am o problema..vreau un abdomen definit ( cateva patratele acolo:D )..il lucrez zilnic...pt ca daca il lucrez de 3 ori pe sapt nu functioneaza...am incercat...cu dieta stau bine zic eu...zero fast food sucuri ,cu dulciurile ma mai scap din cand in cand...bine nu la modu exagerat...idee e ca mai am putina grasime pe abdomen, de care vreau sa scap si nu reusesc..unde gresesc? sau ce ar trebui sa fac?
Cristian Neagu
07-04-2010, 09:29
Alergi?
tazmanian_boys
07-04-2010, 10:04
1.73 si 54 kg... ?
de ce ai slabit ? :|
la 1.73 si 54 kg e o silueta super. Cum a spus si colegul Cristian , incearca sa alergi. Si nu bicicleta. Recent am citit un articol ca alergarea (la banda ori in aer liber) e mult mai buna decat bicicleta.
Daca stai rau cu fesierii si tonusul muscular pe picioare, parerea mea este ca ar trebui sa faci presa si asta cu o greutate considerabila pentru tine, la final genuflexiuni intr-un picior sprijinita de ceva pentru echilibru.As opta chiar pentru cel de-al doilea exercitiu. Obtii o pompare puternica in fesieri si biceps femural. Am fete la sala care fac presa cu 16 kg ! Nu inseamna nimic . Si bicicleta la care pedaleaza nu este un stres pentru ele care sa le provoace transpirate . Dar deh ... prea putine am vazut sa se dedice cu adevarat
Intr-un numar recent al unei reviste am vazut 2 fete care faceau presa cu 100 kg. Nu am cuvinte sa va spun ce picioare frumoase aveau . Definite , tonus muscular de exceptie . Nu ca cele de pe podium, bineinteles. Acelea sunt exagerate
Vad ca esti din Craiova. La care din cele doua sali din Craiovita Noua mergi ?
Cristi.B
07-04-2010, 11:20
hmmm. incerca sa alergi si sa nu faci abdomene chiar in fiecare zi. lasa muschiul sa se odihneasca
alexxandra
07-04-2010, 12:47
hmmm. incerca sa alergi si sa nu faci abdomene chiar in fiecare zi. lasa muschiul sa se odihneasca
alerg pe banda...cam 15 min dar nu in fiecare zi ... cum imi vine...pt ca am fost sfatuita sa nu alerg pt ca mi se slabesc articulatiile ... acum nush, cu restul corpului nu am probleme st ok. abdomenele le fac mai mult la aparate speciale din sala cu greutati normale zic eu...ex 30-33. cam 3-4 serii a 15 repetari, iar aerobe fac programul de pe youtube 8 min abs.
alexxandra
07-04-2010, 12:50
merg la sala din G Enescu san gym
alexxandra
07-04-2010, 12:57
cu alergatul o sa incerc sa fac mai mult , dar de obicei cand ma fortez imi vine ameteala...as incerca sa imi schimb programul pt ca m'am plictisit...ce imi recomandati? cel actual este 1 zi picioare ;2 zi brate (biceps si triceps) ; 3 zi piept si a 4 zi spate...si zilnic abdomenul....cu toate ca de multe ori mai sar peste antrenamentul de spate , nu mi se pare absolut necesar..
alerg pe banda...cam 15 min dar nu in fiecare zi ... cum imi vine...pt ca am fost sfatuita sa nu alerg pt ca mi se slabesc articulatiile ... acum nush, cu restul corpului nu am probleme st ok. abdomenele le fac mai mult la aparate speciale din sala cu greutati normale zic eu...ex 30-33. cam 3-4 serii a 15 repetari, iar aerobe fac programul de pe youtube 8 min abs.
Cine ti-a dat sfatul asta ? asta ar insemna ca celebra Gabi Szabo sa fie deselata definitiv . Asa ceva nu am mai intalnit pana acum. Nu cumva ai plecat urechea la marketingul oferit de AB roller & Co. stuffz and shittz? Sau poate cel/cea care te-a sfatuit "Nu alergati , de ce sa va chinuiti si sa va distrugeti articulatiile cand puteti folosi stepperele noastre ultra mega performante si aparatele de abdominali cu care puteti obtine abdomen de invidiat. Nu mai asteptati , sunati acum" Hai ca asa suna reclama :)
Pe cat de simplu scurt si la obiect pare , pe atat de adevarat : corpurile sculptate se obtin cu MUNCA , SUDOARE SI DEVOTAMENT
Faptul ca "alerg pe banda...cam 15 min dar nu in fiecare zi ... cum imi vine" denota lipsa de interes , astfel si rezultatele .
Ameteala e posibil sa iti vina din cauza lipsei de conditie fizica nu trebuie sa bagi prea mult la inceput. Progresiv !
tazmanian_boys
07-04-2010, 15:31
1.73 si 54 kg... ?
de ce ai slabit ? :|
acum am observat ca esti fata...
my bad
Pai 40min cardio LISS (i.e. mers grabit gen 7kmh) dupa antrenamentul cu gantere in zilele impare si in zilele pare abdomene + 70min cardio LISS.
Ca si tipuri de abdomene o sa postez niste exemple. Este doar o parere si trebuie tratata ca atare :P
http://www.youtube.com/watch?v=XNtsLbYJVVI
http://www.youtube.com/watch?v=ScZrYyu4sQY
Asta ca se le si intelegi calumea. Chestii care probabil nu le explica multi. Personal am dat rezultate cu ridicari ale trunchiului (primu exercitiu din al2lea clip, la min 3:50 tot al doilea clip si abdomene la banca declinata).
Sper ca au fost de folos. Succes !
alexxandra
08-04-2010, 07:25
ms mult o sa le fac si eu:) iar cu alergatul incep progresiv,
Normal iti fixezi un nr de sedinte cardio si incepi cu cateva si ajungi la targetul respectiv. Timpul ramane acelasi, adica minim 30min pentru ca stii, de abea dupa 30min de efort aerob se activeaza lipoliza (i.e. fatburn).
Spor
Alex Popescu
08-04-2010, 09:15
1.abdomen maxim de 3 ori/saptamana
2.atentie mare la dieta, nu e suficient sa scoti anumite alimente, trebuie sa ai si o dieta echilibrata si consistenta
3.alergatul iti poate slabi articulatiile dar in nici un caz la minusul de kilograme pe care il ai tu. (mai ai putin si intri in greutate de zbor)
4.alaturi de alimentatia echilibrata introdu si un supliment vitamino-mineral (off top dar trebuia mentionat si acest aspect)
Subscriu postului anterior cu un bold pe ultimul punct :D
alexxandra
09-04-2010, 13:55
okey ms mult, si cu un program pe zile ... ma puteti ajuta?
alexxandra
10-04-2010, 11:11
pai de obicei ma duc 6 zile din 7 ale saptamanii
Faci un antrenament tip fullbody + cardio facultativ in ziua respectiva si obligat cardio a2a zi.
luni : fullbody +/- cardio 40min
marti : cardio 70min
miercuri : fullbody +/- cardio 40min
etc....
Eu unul asa as face.. sa auzim si alte pareri :P
sfatul meu: 1.cardio 3-4 ori pe saptamana 30-40 min.
2.variaza exercitiile pt abdomen introdu exercitii de ridicare a picioarelor/genunchilor
3.nu lucra mai mult decat ai nevoie(in sala)
Daca ar fi fost baiat poate ca era mai indicat ce ziceai tu.. Plus nu are exercitiu si pentru partea superioara..
1.Daca te referi la partea superioara a abdomenului ...zi-mi si mie ce lucreaza la basic crunches si la aparatele alea cu greutate ?
2.Eu am spus variaza nu renunta.
3.Ce legatura are ce am spus eu cu faptul ca e fata sau baiat ?
1. Ma refer la partea superioara a corpului nu a abdomenului. Sau mergi si tu pe principiul daca faci abdomene o sa dai jos doar burta ?
2. De acord.
3. Nu poti sa-i faci unei fete impartirea clasica pe grupe. De obicei si de bun simt se apeleaza la fullbody pentru o "ardere" armonioasa pentru ca stim (corborat cu pct.1) ca nu poti sa slabesti doar intr-o anumita parte a corpului.
1.nu merg pe principiul ca dai jos burta daca faci abdomene , merg pe principiul ca anumite exercitii pt abdomen lucreaza mai mult partea superioara sau inferioara a acestuia (excludem oblicii)
2.-
3.Eu nu am zis sa nu faca fullbody, am zis sa nu faca mai mult decat are nevoie ...de acord?
Asta e altceva :) ok de acord
alexxandra
12-04-2010, 09:12
okey...pai si ca sa fac un antrenament fullbody inseamna sa mai exclud din nr de exercitii ,ca daca fac 4 exercitii de fiecare ...inseamna f mult timp..(.de ex la picioare am 8 exercitii...pot sa renunt la unele dintre ele? )
alexxandra
12-04-2010, 09:15
iar referitor la exercitiile de abdomen...le'am variat de le'am innebunit...fac detoate si pt superior si pt inferior si oblici.
alexxandra
14-04-2010, 08:23
daca vreau sa imi mentin tonusul si sa ma mentin de cate ori trebuie sa merg la sala pe saptamana?
Ziua 1: Full body (piept, umeri, spate, biceps, triceps, abs, picioare, gambe)
Ziua 2: Cardio 60min
Ziua 3: Full body (picioare, gambe, spate, abs, umeri, piept, biceps, triceps)
Ziua 4: Cardio 60min
Ziua 5: Full body (spate, piept, picioare, triceps, biceps, gambe, umeri, abs)
Ziua 6: Cardio 60min
Cate un exercitiu pentru fiecare grupa. La fiecare exercitiu tinta este de 2 serii a cate 10-12 repetari.
Castigi mult timp si e si fun :)
Spor
alexxandra
14-04-2010, 10:04
pai si la picioare din toate exercitiile ce aleg? presa ?
Ce vrei..personal as alege genoflexiuni sumo si flexii la aparat
alexxandra
14-04-2010, 14:58
dar mi se pare f putin doar 1 exercitiu pt fiecare grupa a cate 2 serii...nu st obisnuita si am impresia ca nu da randament, st obisnuita cu mult....mai ales la abdomen fac de fiecare data cand ma duc la sala (6 zile/sapt ) 4-5 exercitii a cate 3 serii a peste 10-15 repetari, plus ca mai fac acasa si programul acela de pe youtube 8 min abs. si cu prgramul asta sa fac doar 1 exercitiu cate 2 serii...mi se pare putin rau
OaseMici
14-04-2010, 15:19
dar mi se pare f putin doar 1 exercitiu pt fiecare grupa a cate 2 serii...nu st obisnuita si am impresia ca nu da randament, st obisnuita cu mult....mai ales la abdomen fac de fiecare data cand ma duc la sala (6 zile/sapt ) 4-5 exercitii a cate 3 serii a peste 10-15 repetari, plus ca mai fac acasa si programul acela de pe youtube 8 min abs. si cu prgramul asta sa fac doar 1 exercitiu cate 2 serii...mi se pare putin rau
Da si eu primele saptamani trageam foarte repede si aiurea ...mam chinuit sa respect inspiratia/expiratia si anumiti timpi ...cand trag de greutate ...si sa le fac asa mai incetisor si sa creez un fel de conexiune intre creier si muschiul respectiv..ceea ce nu am reusit complet ..si dupa prima serie eram ..."mort"..ar trebui sa faci la fel ..si ai sa vezi ca vei obosi repede daca executi cum trebuie exercitiile
mult nu inseamna neaparat mai bun.. plus poate sa intervina si supraantrenamentul.. care este contraproductiv.. eu mi-am expus parerea, nicidecum un sfat sau cu atat mai mult un indemn.. este alegerea ta.. sa te documentezi si sa experimentezi cum iti este tie mai bine :)
Spor
alexxandra
15-04-2010, 16:27
:) ms mult oricum o sa incerc programul propus de tine, doar ca o sa imi fie greu sa renunt la vechiurile obiceiuri:)
Cristian Neagu
15-04-2010, 20:39
Ce adevarat!
"mult nu inseamna neaparat mai bun.."
alexxandra
16-04-2010, 09:35
dl Negau crede'ti ca mi'ar fi bun un antrenamant fullbody ,as avea rezulatate bune cu el?
Cristian Neagu
16-04-2010, 09:45
Incearca.Nimeni nu potae spune ceva despre tine mai bine decat tine.Ca idee mi se pare ok.
alexxandra
16-04-2010, 14:48
multumesc
alexxandra
17-04-2010, 18:37
este bine sa alternez exercitiile pt abdomen cu greutati cu cele aerobe? sau le fac separat pe zile"?
este bine sa alternez exercitiile pt abdomen cu greutati cu cele aerobe? sau le fac separat pe zile"?
Dupa un antrenament cu greutati, poti face si cardio.
da.. 30-40min... am zis intr-un post anterior.. asta e facultativ.. intre zilele de fullbody cardio e obligatoriu..
alexxandra
18-04-2010, 09:17
da.. 30-40min... am zis intr-un post anterior.. asta e facultativ.. intre zilele de fullbody cardio e obligatoriu..
ma refeream la crunch-uri de exemplu...adica abdomenele aerobe..nu cardio. cu cele cu greutati...combinate? sau separat?
prefer combinate.. 2 la banca normale si unu la aparat..
alexxandra
20-04-2010, 10:43
daca fac dupa fiecare antrenament cate 4-5 ex pt abdomen e bine?
Crash Overdrive
20-04-2010, 11:23
daca fac dupa fiecare antrenament cate 4-5 ex pt abdomen e bine?
E bine !
Parerea mea, ca abdomenul se defineste cel mai greu, adica sa nu te astepti ca intr-o saptamana sa arati ca alea din reviste, nu zic ca nu se poate, se poate, dar cu multa rabdare, munca, vointa si determinare.
Sa nu depasesti 12 serii, per total(adunate seriile de la toate exercitiile).
Eu, personal pana acum am facut asa:
1-ridicari de trunchi pe plan orizontal
2-ridicari de picioare pe plan inclinat max 45 grade
3-crunch cu picioarele pe banca si mainile stranse la ceafa.
Cate 3-4 serii din fiecare zilnic, pana la epuizare.
Iti doresc succes si sa obtii rezultatele pe care ti le doresti !
alexxandra
21-04-2010, 08:05
ms mult pt raspuns. eu variez mereu exercitiile si le alternez cu aparate cu greutati. si depasesc 12 serii...de voie...o sa fac mai putin si mai concentrat...:)
Crash Overdrive
21-04-2010, 14:06
ms mult pt raspuns. eu variez mereu exercitiile si le alternez cu aparate cu greutati. si depasesc 12 serii...de voie...o sa fac mai putin si mai concentrat...:)
Eu prefer să nu depăşesc 12 serii, dar fac cu greutate şi pānă la epuizare :)
P.S: Foarte bine că variezi exerciţiile!
1-ridicari de trunchi pe plan orizontal
2-ridicari de picioare pe plan inclinat max 45 grade
3-crunch cu picioarele pe banca si mainile stranse la ceafa.
3 serii a cate 20-25 de repetari .. nu pana la epuizare..
Dar in rest cu tot de acord cu crash
nyno13ro
24-04-2010, 09:54
Poti sa faci si 10000 de abdomene, tot nu o sa ai un abdomen calumea care sa se cunoasca, cu patratele etc. Daca vrei abdomen calumea dieta la sange.
Poti sa faci si 10000 de abdomene, tot nu o sa ai un abdomen calumea care sa se cunoasca, cu patratele etc. Daca vrei abdomen calumea dieta la sange.
y e s
alexxandra
25-04-2010, 14:14
stiu...:) am citit pe un site 5% reprezinta abdomenele si 95% dieta pt un abdomen cu, cubulete:)
adibobo83
25-04-2010, 16:14
pai normal...tot omul are muschi abdominali...dieta este cheia succesului..exercitiile sunt pt dezvoltare
OaseMici
25-04-2010, 18:24
pai normal...tot omul are muschi abdominali...dieta este cheia succesului..exercitiile sunt pt dezvoltare
Rectific:"pai normal...tot omul are muschi abdominali ...dieta este cheia succesului exercitiile sunt pentru dezvoltare si reducerea grasimii din zona aia."
nyno13ro
25-04-2010, 18:38
Degeaba faci abdomene, grasimea de acolo tot nu dispare. Cunosc persoane care nu au facut abs in viata lor dar au niste patratoaie vizibile de zici ca`s blocheti.w o w Uneori pentru a avea un abdomen calumea(nebunie) nici dieta nu e de ajuns. Trebuie sa bagi si cardio. Uneori mult cardio.
nu stiu dc dar cred ca majoritatea persoanelor care le cunosti tu si nu au facut abdomene dar totusi se vad ori sunt ectomorfi or mezomorfi.. un endomorf nu are patratele, are doar .. o sfera ? merge ? :)))
si revenind la ganterele noastre : e normal sa ai dieta pusa la punct.. slabit/masa fara un antrenament specific nu prea merge.. incearca sa slabesti sanatos mancand junkfood de exemplu..
cat despre antrenament sa stii ca si muschii abdominali sunt ghici ce : muschi ! :) trebuie antrenati la fel ca orice grupa de muschi..
de exemplu la circuitele fullbody multi pun accentul pe picioare indeosebi gambele.. te trezesti cu cate 3-4serii cand la celelalte ai 2-3maxim.. de ce ? grupa respectiva este obisnuita cu efortu iar pentru a-i declansa cresterea este necesara un volum mai mare... acum... per a contrario daca la gambe faci multe serii ca sunt des folosite, la abdomen faci atatea serii cat faci la orice alta grupa de muschi pentru ca nu prea ii folosesti.. chiar si atunci cand te apleci sa te legi la sireturi ai impresia ca faci crunchuri dar defapt doar te arunci dupa care poate faci un deadlift sa zicem :))
cu cardio e alta treaba.. iar aici confunda lumea cardio cu LISS-ul sau "pas grabit" care defapt e fatburn, si nu cardio.. diferenta presupun ca o stii.. dar da, fara cardio slabitul e cam discutabil daca nu chiar imposibil ? personal nu stiu deci nu ma pronunt..
dar ma rog.. asta e strict opinia mea.. :P
nyno13ro
25-04-2010, 20:05
Eu de exemplu nu mi-am vazut niciodata patratelele de la abdomens c a r e . Tine si de metabolism.
adibobo83
25-04-2010, 20:36
Oricum I HAVE A BODY SHAPE!!! CIRCLE Is a shape right? :)
alexxandra
25-04-2010, 21:18
Oricum I HAVE A BODY SHAPE!!! CIRCLE Is a shape right? :)
:)))
lol :))) si eu astept trecerea de la clepsidra la V =))
Cristian Neagu
26-04-2010, 07:11
Eu de exemplu nu mi-am vazut niciodata patratelele de la abdomens c a r e . Tine si de metabolism.
Eu le-am vazut de multe ori, insa am facut eforturi f mari pt asta.
@alexxandra. uita-te aici http://www.bodyrock.tv
nyno13ro
26-04-2010, 15:45
Eu le-am vazut de multe ori, insa am facut eforturi f mari pt asta.
Uneori sunt invidios pe ectomorfii cu 35 in brat si cu ripped abs.e y e Dar asta e ma multumesc cu ce mi s-a dat si macar incerc sa mai imbunatatesc.
OaseMici
26-04-2010, 15:55
Uneori sunt invidios pe ectomorfii cu 35 in brat si cu ripped abs.e y e Dar asta e ma multumesc cu ce mi s-a dat si macar incerc sa mai imbunatatesc.
ce tip somatic esti ... ?
mwhahaha:D:D:D azi am facut antrenamentul in bustul gol sa vezi ce se mai holbeau astia la my abs:D
nyno13ro
26-04-2010, 17:18
ce tip somatic esti ... ?
endoc r y
OaseMici
26-04-2010, 20:32
endoc r y
ai de m0rtii mei ..mi-as dori sa fiu endo decat un spurcat de ectomorf ...cu oase mici ..masa musculara relativ mica ...si cu potential incepe cu p ..si se termina cu ula ..eu zic sa fii multumit chiar daca slabesti greoi ...ai potential mare ..si pari mai masiv...
ai de m0rtii mei ..mi-as dori sa fiu endo decat un spurcat de ectomorf ...cu oase mici ..masa musculara relativ mica ...si cu potential incepe cu p ..si se termina cu ula ..eu zic sa fii multumit chiar daca slabesti greoi ...ai potential mare ..si pari mai masiv...
asa ziceam si eu la inceput dar cand am inceput sa pun masa musculara pe mine cel putin forma aia de V si talia mica mi se par superw o w sa nu mai zic si de definiren a u g h oricum vointa sa ai nu conteaza cum esti o sa reusesti pana la urma
Cristian Neagu
26-04-2010, 20:48
Si eu tot endo-mezo.
nyno13ro
26-04-2010, 20:48
Intr-un fel ai dreptate. Si ecto e nasol ca pui greu de tot, dar ce pui e numai calitate, numa` fleica.
OaseMici
26-04-2010, 20:49
asa ziceam si eu la inceput dar cand am inceput sa pun masa musculara pe mine cel putin forma aia de V si talia mica mi se par superw o w sa nu mai zic si de definiren a u g h oricum vointa sa ai nu conteaza cum esti o sa reusesti pana la urma
Desi te consider praf ..am sa te intreb ceva ...tu pui grasime repede pe tine ?(chiar daca zici ca esti ecto .. ) pentru ca eu unul ...depun grasime repede.. si sunt ecto ..(asta cam e trasatura de endo si mezo ..)..si slabesc la fel de repede ..
nyno13ro
26-04-2010, 20:50
Si eu tot endo-mezo.
Si totusi in competitii aveati o definire buna. Mi-ati spus pe forumul de discutii ca va chinuiati mult inainte de competitii, cardio la greu, regim strict. Asta e cel mai mare dezavantaj la endo, se pune orice si apa care o bei.
Cristian Neagu
26-04-2010, 20:52
NU prea am poze din competitii....din pacate am unele knd inca aveam 70-75 de kg , nimic de la 90.Am pus una mai sus.Da faceam eforturi f mari sa ma definesc.Poza e slaba calitativ, aveam o definire buna mai ales pe picioare...
nyno13ro
26-04-2010, 20:55
Spate,coapse,lombari,piept impresionante.w o w
OaseMici
26-04-2010, 20:56
NU prea am poze din competitii....din pacate am unele knd inca aveam 70-75 de kg , nimic de la 90.Am pus una mai sus.Da faceam eforturi f mari sa ma definesc.Poza e slaba calitativ, aveam o definire buna mai ales pe picioare...
Din ce am inteles ..dumneavoastra faceati 140 kg impins din culcat(la 16 ani ) ..mie unul mi se pare ...INCREDIBIl.
Desi te consider praf ..am sa te intreb ceva ...tu pui grasime repede pe tine ?(chiar daca zici ca esti ecto .. ) pentru ca eu unul ...depun grasime repede.. si sunt ecto ..(asta cam e trasatura de endo si mezo ..)..si slabesc la fel de repede ..
nu, eu de cand ma antrenez pun numai muschi probabil la inceput cand m-am apucat am pus si grasime ca atunci a inceput sa urce cifrele de la cantar cam repede:D
Cristian Neagu
27-04-2010, 20:12
Din ce am inteles ..dumneavoastra faceati 140 kg impins din culcat(la 16 ani ) ..mie unul mi se pare ...INCREDIBIl.
Da ma antrenam cu cei mai puternici si ma tineam dupa ei...:)
Imi cer scuze ca postez aici,dar nu vreau sa deschid alt topic pe aceasi tema.
Problema mea este abdomenul inferior,simt ca nu imi lucreaza deloc. Nici pic de febra musculara,nici pic de tensiune la nivelul muschilor dupa 5-6 serii. De exemplu la ridicari de picioare din culcat,fac 20x6 serii. Chiar cobor picioarele cat mai lent pentru a imi ingreuna exercitiul si nu las picioarele pe sol.
Inca un exercitiu pe care il fac pentru abdomenul inferior,trunchiul ridicat,sprijinita pe coate,ridic genunchii la piept. Iar...nu are efect. Cand zic ca nu are efect,nu ma refer la rezultate,ci la faptul ca simt ca nu imi lucreaza.
O alta chestie la care as avea nevoie de niste pareri: in total fac 8 tipuri de exercitii pentru tot abdomenul. La fiecare exercitiu 20 rep a cate 8 serii.
Exagerez? Sunt prea multe? Avand in vedere ca fac de 3 ori pe saptamana abdomene? Si o alta intrebare. Daca risc sa mi se mareasca talia. Am vazut la multe tipe definite ca nu prea au talie,sunt aproape drepte,iar eu nu imi doresc acest lucru.
Mersi mult!
Cristian Neagu
02-08-2010, 08:53
Da antrenezi zona abdo prea mult.Faptul ca nu simti, nu inseamna ca nu-ti lucreaza.Iti garantez ca daca ai lucra o singura data abdomenul 2ex de 3 serii pt fiecare zona, sub supravegherea unui antrenor experimentat, ai sa simti cum lucreaza si mai mult decat atat.Eu as zice sa lucrezi abs de 2 ori/sapt.Restul se face cu dieta si aerobic.
hieronymus
03-08-2010, 12:32
nu va mai plangeti atat; cu munca se poate modifica orice zona a corpului.
Cea mai dezavantajata categorie sunt ectomorfii care au grasime pe burta, nu am vazut pe nimeni din aceasta categorie aici. Asa ca munciti mai mult!
Si eu tot endo-mezo.
ce varsta aveati in poza asta?
Cristian Neagu
04-08-2010, 09:58
nu prea mai stiu exact 17-18 ani maxim.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.