View Full Version : intrebare
PAco4Golf
29-04-2010, 14:43
Ieri dimineata m-am trezit cu gatul blocat , banuiesc ca am dormit cu capul aiurea.ma durea foarte tare si abia azi am inceput sa il misc.
Intrebarea ar fi dupa ce imi trece si pot sa il misc fara probleme si dureri pot merge la sala?
M-am dat cu diclofenat si imi trece incet incet.
hieronymus
29-04-2010, 14:47
e un torticolis, da-ti cu diclofenac gel 7 zile.
Da, poti sa te intorci la sala dupa ce iti trece complet.
Mai exista sansa sa fie o inflamatie a terminatiilor nervului sciatic din zona cervicala, dar sansele sunt sub 5%. Daca te lasa in 5 zile, cauza clar e musculara. daca nu te lasa in 7 zile, va fi nevoie de investigatii mai amanuntite la un medic bft.
PAco4Golf
29-04-2010, 14:54
pai de ieri ma lasat destul de bine.cu diclofenat m-am uns si m-am masat bine.oricum fata de ieri e diferenta cer pamant.pot sa mananc , sa dorm , etc
mersi mult
hieronymus
30-04-2010, 16:20
Atunci cauza a fost musculara. In cateva zile poti sa mergi la sala.
PAco4Golf
30-04-2010, 20:36
acuma nu mai simt nimik.astept sa merg maine la sala.ms mult de sfat :)
hieronymus
03-05-2010, 11:34
f o r t o du-te linistit.
PAco4Golf
03-05-2010, 15:45
am fost , este ff ok treaba.
sper sa fie ok si joi la umeri + trapez :D
bine ca nu te-ai ales cu vreo spondiloza cervicala eu am avut ceafa practic paralizata m-am dus cu capul intr-o parte la urgenta..
grija mare in special la coloana sa te fereasca Domnul sa ai probleme la asa ceva..
grija mare in special la coloana sa te fereasca Domnul sa ai probleme la asa ceva..
Degeaba spui, oricum nu realizezi pana nu o patesti...eu am patit-o.
hieronymus
04-05-2010, 11:14
Air Dany, cum te mai simti? merge parasutismul?
Niq23: spondiloza cervicala e urata, totusi ffff putini o fac de la varste fragede, apare mai ales dupa nnn ani de lucru aplecat la masa si la calculator. Ce varsta ai, si cum ai facut afectiunea? Ce tratament ai urmat, si cum te simti acum???
Deocamdata merge, am avut sambata examenul (proba teoretica si fizica - rezistenta 1km, viteza 100m, saritura in lungime de pe loc, flotari, tractiuni) si am intrat in acei primii 12 despre care spuneam. Per total ma simt bine, nu ma incomodeaza in activitatile sportive decat la sariturile in lungime de pe loc, dar doar atunci cand fac mai multe, nu de la 2-3-4. In rest e ok. Ceva jene mai am (cand ma mai scol in timpul noptii si ma duc la baie), dar nu le bag in seama, nu ma deranjeaza.
in vara anului trecut aveam 23 de ani evident de la calculator, masa pe care sta monitorul e putin mai joasa si cand privesc la calculator nu am capul drept privirea inainte ca la armata, sta putin aplecat inainte e f putin insesizabil dar orele se aduna...
Ma mai jena si inainte ceafa dar nu mi-am dat seama pe moment ca am ceva la coloana am crezut ca sunt muschii aceia de pe umeri(nu stiu cum se numesc) pana intr-o dimineata cand m-am trezit mult mai rau nu puteam intoarce capul stanga total si-am zis eh... hai ca mi-o trece pana diseara stii cum e romanul...
De ce treceau orele parca mai rau era am mai fost si pe la un prieten si am stat rezmat de zid pe o perna ff rau mai mult stateam rezmat pe ceafa si asta a fost capacul ca sa zic asa, cand m-am ridicat m-a si intrebat'' ba de ce stai cu capul in dreapta? si ii zic ba ma doare rau nu-l mai pot misca'' pe strada tot asa mergeam cu el in dreapta abia il mai puteam misca si asta cu dureri dintr-alea de ziceai ca am ceva rupt pe-acolo...
Cand intru in casa seara si ai mei de ce stai asa?.. deja ma luase cu nervi..
M-a dus la urgenta m-a pus pe o saltea dintr-aia tare si m-a masat cu un unguent il am si in casa dar nu-i stiu numele sa-l caut si-l scriu aici am stat acolo vreo doua ore.
Cand ajung acasa mi-a zis sa iau nurofen, ibuprofenul mi-a zis ca e anti inflamatoriu si o sa ma lase durerea
De-aici stii rutina medic de familie, trimitere, apoi fizioterapie(curenti, masaj gimanstica medicala) 10 sedinte parca sunt asigurate de CAS restul cu plata. Fac de doua ori pe an, daca nu stau mult timp la pc si imi corectez pozitia e bine.
Problema e ca daca ai o afectiune la coloana si nu mai esti in perioada de crestere din pacate ramai pe toata viata cu afectiunea ti se straba foarte repede inapoi chiar daca iesi din fizioterapie bine.
hieronymus
04-05-2010, 15:50
@AirDany: ai depasit faza acuta, dar acum trebuie sa inveti sa te feresti sa nu faci alte crize. Gimnastica medicala e de baza pt tine, tr sa faci programul Williams pt zona lombara. E pt mobilitate, dar si intareste muschii lombari si abdominali, asa ca in fiecare dim, pe covor, cu asta tr sa te ocupi timp de 15 min;
@Niq23: Prietene, asa este: ai avut o criza de spondiloza cervicala. Tratamentul urmat de tine a fost corect: gel, antiiinflamatoare, fizioterapie, masaj, gimnastica medicala (adica kinetoterapie).
Problema e ca poate recidiva, din cauza faptului sa stai mult la calculator. Asa ca iti recomand ca exercitiile de gimnastica medicala invatate la recuperare sa le faci zilnic acasa. Cel mai bun e cel cu bastonul: tii bastonul cu bratele pe dupa umeri, si umbli cu el prin casa. Sau faci 20 ridicari ale bastonului de la umeri, tinand spatele drept. La calculator nu uita sa tii IN PERMANENTA SPATELE drept, stiu ca e greu, dar degeaba faci gimnastica acasa daca tii monitorul prea jos, si implicit zona cervicala sta aplecata.
Un taratament f bun, atat pt tine cat si pt AirDany, e sa mergeti 10 zile la o cura de namol, de preferitna Techirghiol. Iti cicatrizeaza f bine nervul sciatic, si nu mai ai dureri la schimbari de vreme, sau cand e frig afara.
gata le-am gasit, fenilbutanoza si ketonal 2.5% gel cu astea ma mai masez cateodata.
am sa iau in considerare si sfatul tau cu excursia la techirghiol, multumesc.
hieronymus
04-05-2010, 16:53
Sunt bune amandoua. Dar nu uita ca ele doar iti reduc inflamatia, nu previn alte crize. Pozitia corecta a corpului la calculator e de baza aici: cu spatele drept, lipit de spatarul scaunului, si cu tastatura trasa catre tine (adica sa nu fie nevoie sa te apleci peste tastatura). Ar fi bine daca ti-ai cumpara o cutiuta din lemn, de vreo 10-15 cm inaltime, pe care sa tii labele picioarele cand stai la calculator. Ideea e ca intre coapse si trunchi sa fie 90grade.
La |Techirghiol e musai sa mergi. Faci plaja, baie in lacul Techirghiol si o baie de namol/zi.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.