PDA

View Full Version : aminoacizi sau proteine?

qwerty
14-03-2004, 07:47
nu ar fi mai bine sa iau direct aminoacizi decat sa iau proteine?
eu vreau ceva cu absorbtie rapida dupa antrenament si amino sunt proteine deja "facute bucati".
care e diferenta intre amino 2700 si amino 4800?
carbohidratii nu e tot aia daca ii iau dintr-o ciocolata inainte dew antrenament sau daca mai dau bani pe un supliment de carbo?
prea multi duc la diabet?

cam multe intrebari dar sunt nou pe forum si nou in acest sport.
ma intelegeti !

ps: de ce sunt asa bune gainfast daca au multi carbo? pt masa nu iti trebuie proteine?

eu sunt ecto 99% si vreau neaparat sa pun pe mine.

ma gandesc sa iau carbo( nu din suplimente) inainte de antrenament si un supliment destul de mare de proteine dupa (+carbohirrati putini din altceva). mai vreau sa iau concentrate proteice si in restul zilei.

Dr.S.Damian
14-03-2004, 15:18
Aminoacizii sunt mult mai scumpi decat concentratele proteice. Alta problema nu ar fi.
Diferenta intre 2700 si 4800 este data de cantitate.
Ciocolata contine multa grasime. Daca vrei sa iti iei cabohidratii din alimente, manaca fructe, legume, cereale.
Prea multi nu duc la diabet.
Gainfast este bun dpdv al raportului calitate-pret.
Te-ai gandit bine (apropo de ultima afirmatie).

qwerty
14-03-2004, 22:35
mersi mult de tot pt raspunsuri
eu vorbeam de excesul de carbo. carbo nu duc la cresterea niv. glicemic din sange=>diabet?

o sa iau din cereale mai ales

ma duc maine sa-mi iau 2kg de supro. cam cat ar trebui sa iau si cand?
eu am 9/10 pct-e ectomorf la test. am 1.87 si 64kg. ma gandeam sa mai iau niste proteine cu abs lenta inainte de culcare si noaptea o data.
alte sfaturi?
ce zici?

qwerty
14-03-2004, 22:54
mersi de raspunsuri

acum mai am alte nelamuriri:

rea multi carbo=>glicemie prea mare
=>diabet
ar fi bine sa iau si niste proteine cu abs lenta inainte de culcare si o data pe noapte?
maine iau 2kg de supro. asta vreau sa au dupa antrenamente hit si intimpul zilei supro +prot cu abs lenta
eu amluat 9/10 lectomorf la test. am 1.87 si 64kg
alte sugestii/lamuriri?

qwerty
14-03-2004, 23:02
am vazut ca amino-r nu sunt asa scumpi.
ar fi mai bine sa iau asta in loc de supro?
de ce supro e asa ieftin in comparatie cu restul, pt ca nu are arome? si amino-r mai contine si altceva in afara de aminoacizi?

Dr.S.Damian
15-03-2004, 09:16
Eu zic sa iei si Amino R si Supro. Amino R contin numai aminoacizi.
Supro e ieftin fiindca e extras din soia, deci o materie prima mult mai ieftina decat laptele sau ouale.
Asa cum ti-am explicat, nu faci diabet de la consumul de glucide.
In tot cazul, tu nu trebuie sa iei glucide in exces, ci exact atat cat ai nevoie, adaptat la nivelul tau de efort.
Pentru asta ar trebui sa fie facute niste calcule. La fel si pentru Supro. In cazul in care nu stii cum sa faci aceste aprecieri, foloseste suplimentele dupa cum indica producatorul, acestea fiind recomandari generale.