PDA

View Full Version : o mica indreptare??!!

Ace
14-03-2004, 20:06
Domnule doctor,acum 2 luni am fost la un ortoped deoarece eram putin cocoshat......diagnosticul a fost:o ushoara scolioza datorata pozitiei mai ciudata a corpului care putea fi indreptata ushor cu exercitii tip tractiuni pt. spate la bara,impins cu bara de la piept shi in general fitness(asha mi-a spus).OK.Au trecut cele doua luni shi nu prea m-am indreptat. A shi de ushoara cocoasha a spus ca o sa dispara tot asha.Eu acuma ce sa fac nu am dureri deloc shi nici nu prea se vede ushoara deformare(adica cocoasha ,pt. ca scolioza nu se vede absolut deloc) dar ma streseaza acest lucru.Am citit articolul cu antrenamentul corector de pe site-ul dumneavoastra dar nu am inteles care e treaba cu sulul semirigid(ce este?capzi)este necesar neaparat??Ce exercitii sa fac cu greutati de preferat pt. a mah indrepta, in special cocoasha(ca aia se vede un pic)???

Dr.S.Damian
15-03-2004, 09:25
"Sulul semirigid" poate sa fie un sul de izopren sau ceva in genul asta, un obiect pe care sa il poti pune intre coapse fara sa fie incomod. El este important fiindca "da de lucru" muschilor coapsselor si abdominalilor, astfel incat miscarea sa fie izolata la nivelul muschilor spatelui.
Incearca si exercitiile din acel articol.
Eu ti-as recomanda sa faci tractiuni si ramat la helcometru cu tractiune la ceafa, precum si ramat la cablu in plan orizontal. Aceste exercitii iti vor tonifia musculatura spatelui si va disparea si cocoasa.
Nu te astepta la minuni in 2 luni de zile. Rezultatele apar dupa mult timp, cu conditia sa fii perseverent.
Incearca sa iti controlezi permanent postura corpului.