View Full Version : intrebare
Am o problema.Sunt stangaci si mi-am rupt mana dreapta cand aveam 9 ani(acu avand 16 ani) si a trebuit sa fac operatie si acum nu mai am deloc fortza in ea.La toate exercitiile pe care le fac la sala in afara de picioare dupa cateva repetari ma lasa mana,mai ales cand fac pieptul(Fluturari cu gantere,Impins cu bara orizontala/inclinata/declinata) .Ce ar trebuii sa fac ca sa am fortza egala in ambele maine?
hieronymus
18-06-2010, 09:39
LilAlex: aleluia, nu prea ai ce sa mai faci acum. Trebuia ca, imediat dupa ce ai dat ghipsul jos, sa urmezi un program de recuperare pt mana, la un kinetoterapeut .
Sa inteleg ca ai avut osul antebratului rupt, nu?
Eu am vazut baieti cu tija la antebrat care trageau de fiare, nu au facut performante, dar au ajuns la rezultate bune in acest sport.
Poti sa urmezi un program de intaririe a muschilor antebratului si ligamentelor cotului: in primul rand flexor folosit zilnic, apoi mers la sala si lucrat antebratul. Iti faci incalzirea bine, si apoi lucrezi gama de exercitii pt antebrat, DAR CU GREUTATI MICI, ADICA GANTERE DE O.5-1 KG SAU BARA GOALA.
Dupa ce mai prinzi forta, poti sa treci si la impins de la piept si alte exercitii mai grele.
hieronymus
22-06-2010, 16:10
..totusi, dupa operatie (mai bine zis dupa ce ai dat ghipsul jos) medicul nu te-a trimis sa urmezi programul de recuperare prin kinetoterapie??
sincer sa fiu nici nu mai stiu,dar aku oricum nici nu mai konteza
hieronymus
23-06-2010, 16:14
atunci fa exercitii cu flexorul acasa , si la sala fa toata gama de exercitii pt antebrat, dar cu greutati de max 1 kg (cu tot cu bara).
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.