PDA

View Full Version : carbohidrati

omu-x`
13-09-2003, 00:49
daca i-au 1000g de carbohidrati pe zi e vreo problema???
(80% complecsi)

sau daca de ex. dimineata i-au mai multi carbo. , acestia se transforma in energie sau ma ingras ?
multumesc!

Dr.S.Damian
13-09-2003, 18:04
1000 g carbo inseamna 4000 kcal/zi, ceea ce deja depaseste mult o ratie calorica obisnuita. Pe langa acestia sunt convins ca mananci si proteine si lipide, deci per total este un exces caloric, care ti-ar putea pune probleme, in primul rand ingrasarea.
In al doilea rand, un asemenea aport de glucide solicita intens pancreasul si daca o tii asa timp indelungat ai sanse sa dezvolti un diabet zaharat tip 2 (non-insulinodependent).

omu-x`
18-09-2003, 03:17
daca o tin vreo 2 luni cu 700g carbo/zi si 350g proteina /zi, o sa am ceva probleme ?
acuma reincep sala dupa o "pauza de vara" (3-4 luni),m-am gandit ca pentru inceput, prima saptamana, sa i-au numai jumate din dozele scrise mai sus, dupa care o sa trec (aproape) direct la dozele de mai sus. (trebuie sa mentionez ca tot acuma o sa incep cu creatina{20g/zi prima sapt. apoi 5 g /zi inca vreo 2 luni}, glutamina{5 g dupa antrenament si 5 seara inainte de culcare}). Dupa antrenament i-au : "20ml amino liquid + 100-150g Gain Fast, 100gdextroza,5 glutamina, 10g creatina (prima sapt. apoi 5 g). - Iar dupa inca vreo 20-30 min. dupa antrenament inca vreo 30-40g proteina de zer.
Ma gandeam sa mai i-au si tribulus, am auzit ca s-au obtinut rezultate bune cu el....?

creatina la doza de incarcare o sa i-au 10g dimineata+50g dextroza+100g carboplus.
creatina e de la o firma americana, care pare diferita de asta de la nat.plus (de ex.), e mult mai fina ( o comparatie ar putea fi facuta intre nisipul de pe rau si cel de la mare), cat e de buna...o sa aflu :))

Va multumesc!

p.s. as vrea ca rasp. dvs. sa fie mai mult concentrat pe prima jumatate a mesajului(aceasta fiind cea mai importanta), chestia cu creatina a fost ceva "de moment" am facut precizarea doar ca sa aflu parerea dvs. in legatura cu administrarea creatinei :)

Dr.S.Damian
19-09-2003, 18:55
Daca te gandesti ca aceste cantitati sa le iei din alimente si suplimente (nu doar suplimente) atunci e ok. O sa fie un regim hipercaloric, de aceea trebuie sa faci efort suficient. Ti-ai alcatuit bine programul de suplimentare.