PDA

View Full Version : multumesc...

stefani_bia
17-03-2004, 19:49
buna ziua!sunt foarte suparata pentru ca ma intrat intr-o perioada de stagnare...nu mai slabesc deloc de vreo luna incoace !
sa fiu sincera, regimul pe care l-am inceput acum 6 luni a dat rezultate dar acum am cam inceput sa ma abat de la el si nu mai slabesc!am incercat sa elimin grasimile si painea(eu oricum nu mancam paine mai deloc nici inainte de a ma apuca de regim) si dulciurile , evident ! acum mai gust mezeluri si ceva lactate (cascaval, branza, lapte) .probelma este urmatoarea :de aprox o luna am piciorul in ghips in urma unei fracturi (este a treia oara in acelasi loc) si m-am gandit ca am nevoie de calciul existent in lactate.faptul ca acum, timp de o luna, stau acasa si nu ma prea misc este iar in dezavantajul meu .fac abdomene (minim 200 pe zi )si mai dau asa din picioare(evident, ma misc in limita posibilitatilor , in situatia data).singurele "dulciuri " pe care le mananc sunt batoanele fibrobar de la redis. eu am 1.65 si cam 68 de kg...deci mai trebuie si imi doresc sa slabesc minim 6-7 kg. in ceea ce ma priveste stiu ca este foarte greu (din familie suntem mai plini ** cu oase grele..) iar eu am si o digestie destul de inceata. am inceput sa beau apa (am ajuns la 1-1,5 l pe zi si vreau sa avansez..) si mananc multe fructe.

intrebarea mea este : tinand cont de precizarile mele ,ce imi recomandati sa fac sau ce , cum sa mananc astfel incat sa mai slabesc 6-7 kg?mentionez ca indata ce voi scapa de ghips vreau sa merg la inot (alta miscare nu imi voi permite din cauza piciorului), la un club sportiv(am convingerea ca prin inot se slabeste cel mai bine si cel mai frumos)./
astept raspunsul dumneavoastra.va multumesc.

Dr.S.Damian
18-03-2004, 11:13
Parerea mea este ca momentul nu este cel mai potrivit pentru a te gandi la o cura de slabire. Pe de o parte fiindca nu ai cum sa faci miscare cu piciorul in gips, pe de alta parte fiindca ai nevoie de o alimentatie completa pentru a te reface (si asa, faptul ca ai fractura in acelasi loc, ridica niste semne de intrebare serioase).
In concluzie, ceea ce iti sugerez este sa iti propui ca obiectiv mentinerea greutatii actuale, eventual o usoara scadere.
In cazul in care iti compui dieta pe principii calorice, iti sugerez sa te invarti in jurul valorii de 1500 kcal/zi, dar incearca sa ai in jur de 35-40% din aceste calorii din proteine. Cu alte cuvinte mananca in principal carne, lapte, oua si in completare fructe si legume. Nu manca la aceeasi masa surse proteice si de carbohidrati. In acest fel ai sanse mai mari sa te mentii sau chiar sa dai jos.

stefani_bia
19-03-2004, 14:13
Cred ca aveti dreptate in privinta "optiunilor" mele!o sa astept sa-mi scot piciorul din ghips, dar vreau sa va spun ca se poate pierde din greutate si stand acasa.Nu stiu care este explicatia dar ..ma bucura!

Vreau totusi sa va intreb ceva...
Bananele ingrasa asa cum se spune?Eu sunt de parere ca nu!!...si voiam sa mai stiu daca pepsi sau cola light au efect daunator intr-o cura de slabire.

Va multumesc....si ..o zi buna!

Dr.S.Damian
20-03-2004, 15:46
Sigur ca poti slabi si stand acasa, dar mai greu.
Bananele au in jur de 80 kcal/100g, deci nu ingrasa in mod particular. Sunt ceva mai bogate in calorii decat alte fructe, dar este mult mai sanatos sa mananci o banana, decat o ciocolata, cel putin dpdv al scaderii in greutate.
Pepsi light nu e "daunator", totusi ar trebui evitat pe cat posibil, fiind totusi o bautura artificiala.