View Full Version : Supliment proteine la regim
sunt la regim si nu mananc multi carbohidrati iar totul merge bine pana acum am inceput sa ard in ritm accelerat grasimile.Dar am o intrebare : daca iau imediat dupa antrenamentul de forta o portie de suplimente gen Whey Protein Isolate care are numai proteina fara carbo si lipide ,ma va ajuta sa imi dezvolt musculatura chiar si pe regim sau imi va afecta procesul de ardere de grasimi? Am citit ca cica imi trebuie 2 x greutatea mea in proteine adica vreo 140 g proteine ptr a stimula cresterea masei musculare.Eu imi asigur zilnic intre 100-130 gr proteine din piept de pui,peste,batoane proteice.
Daca tii mult la restrictiile calorice, nu lua whey, ia BCAA pudra. 10g inainte si dupa antrenament si poti sa mai adaugi inca 10g pe parcursul zilei.
Whey-ul are doar 25% BCAA, deci destul de saracacios. Plus ajungi la un moment dat mai ieftin decat cu whey-ul. Majoritatea pudrelor de BCAA vin in cutiute de 340g. Asta s-ar traduce in aprox 11 zile de folosire (avand in vedere ca utilizezi 30g/zi) iar daca faci fullbody de 3 ori pe saptamana asta ar insemna ca ti-ar ajunge aprox 1 luna :) Preturile variaza, dar un pret relativ ok ar fi 90-100ron pe cand orice whey isolate bun este undeva in 180-230ron galetile de 2.27kg (30g masura, iei 3 pe zi in ziua cu antrenamentul asta inseamna 90g per zi cu antrenament.. daca faci 3 antrenamente pe saptamana asta inseamna 270g pe saptamana, deci aproape 8 saptamani, adica 2 luni).
Ca si pret si utilizare, sunt tot pe acolo, numai ca whey-ul are mai putin BCAA. Majoritatea au 5g de BCAA in ele, deci ar trebuii sa dublezi cantitatea de whey pentru a echivala BCAA-ul.
Deci ipso-facto, intr-un final ajungi mai ieftin si cu avantaje mult mai multe decat cu whey-ul. Parerea mea este ca singurul avantaj la whey este matricea de enzime care o contine.. atat.. Pe de alta parte, cel mai mare dezavantaj la BCAA pudra este gustul :)) Dar ce sa-i faci, asta e pretul platit pentru performanta si utilitate marita..
Cumpara-ti whey daca vrei, eu doar ti-am dat si o alta perspectiva asupra lucrurilor. Mai ales ca pe un regim, cele 100kcal din shake-ul ala (adica 600/zi pentru a echivala cantitatea de BCAA) s-ar traduce in incetinirea procesului de slabire. Un kg de grasime pura are 3500kcal. Deci odata la 6 zile ai fi dat un kg in plus jos daca nu ai fi luat whey-ul :)))
Repet, strict parerea mea..
Cristian Neagu
14-09-2010, 09:25
Sesizez o greseala.Daca tii carbo jos nu consumi batoane, toate au carbo multi.Mai bine le inlocuiesti cu orice proteina peste 80%.
Pai in afara de peste,pui,albus de ou,conserve de peste nu prea am gasit alimente peste 80 la suta proteine.Altele care ar mai fi ?
Dl. Neagu se referea la suplimente care au un continut de cel putin 80% proteina.
Daca tii mult la restrictiile calorice, nu lua whey, ia BCAA pudra. 10g inainte si dupa antrenament si poti sa mai adaugi inca 10g pe parcursul zilei.
Whey-ul are doar 25% BCAA, deci destul de saracacios. Plus ajungi la un moment dat mai ieftin decat cu whey-ul. Majoritatea pudrelor de BCAA vin in cutiute de 340g. Asta s-ar traduce in aprox 11 zile de folosire (avand in vedere ca utilizezi 30g/zi) iar daca faci fullbody de 3 ori pe saptamana asta ar insemna ca ti-ar ajunge aprox 1 luna :) Preturile variaza, dar un pret relativ ok ar fi 90-100ron pe cand orice whey isolate bun este undeva in 180-230ron galetile de 2.27kg (30g masura, iei 3 pe zi in ziua cu antrenamentul asta inseamna 90g per zi cu antrenament.. daca faci 3 antrenamente pe saptamana asta inseamna 270g pe saptamana, deci aproape 8 saptamani, adica 2 luni).
Ca si pret si utilizare, sunt tot pe acolo, numai ca whey-ul are mai putin BCAA. Majoritatea au 5g de BCAA in ele, deci ar trebuii sa dublezi cantitatea de whey pentru a echivala BCAA-ul.
Deci ipso-facto, intr-un final ajungi mai ieftin si cu avantaje mult mai multe decat cu whey-ul. Parerea mea este ca singurul avantaj la whey este matricea de enzime care o contine.. atat.. Pe de alta parte, cel mai mare dezavantaj la BCAA pudra este gustul :)) Dar ce sa-i faci, asta e pretul platit pentru performanta si utilitate marita..
Cumpara-ti whey daca vrei, eu doar ti-am dat si o alta perspectiva asupra lucrurilor. Mai ales ca pe un regim, cele 100kcal din shake-ul ala (adica 600/zi pentru a echivala cantitatea de BCAA) s-ar traduce in incetinirea procesului de slabire. Un kg de grasime pura are 3500kcal. Deci odata la 6 zile ai fi dat un kg in plus jos daca nu ai fi luat whey-ul :)))
Repet, strict parerea mea..
Enzoo,nu avea cumva 7000?
daca iau imediat dupa antrenamentul de forta o portie de suplimente gen Whey Protein Isolate care are numai proteina fara carbo si lipide ,ma va ajuta sa imi dezvolt musculatura chiar si pe regim sau imi va afecta procesul de ardere de grasimi? Am citit ca cica imi trebuie 2 x greutatea mea in proteine adica vreo 140 g proteine ptr a stimula cresterea masei musculare
Ori slabesti,ori pui masa musculara.Proteinele nu stimuleaza cresterea masei musculare,ele o sustin.Stimularea cresterii musculare se face in sala.
Cum 3500cal Enzo?Care e explicatia?
My bad.. eu ma refeream la pounds :D 1lb = 3500kcal ..m-am dezobisnuit cu kg din moment ce toate calculatoarele obliga in lbs (unele au si optiunea in sistem metric..doar unele..)
La asta ma refeream si eu.La sala trag 50-60 min max destul de intens si credeam ca poate un plus de proteine m-ar ajuta pe langa procesul de ardere de grasimi ptr a dezvolta masa musculara cat de cat ptr ca simt de la antrenament la antrenament cum cresc in forta,in greutati si cum ard si grasimile insa nush daca am sansa sa cresc si in masa putin in acest timp.
In linie directa proteinele nu ajuta la arderea grasimilor.. Tu vrei sa dai jos tesut adipos si sa pui si masa musculara ? E mai greu decat pare.. mai intai slabeste si dupa pune masa musculara.. am mai zis si in alte posturi..
Cristian Neagu
15-09-2010, 07:12
Ba se poate sa cresti in masa si sa slabesti.In timpul asta cresti si in inaltime si intineresti in fiecare saptamana cu un an.
:)))) Culmea la incepatori un body recomposition ar merge mai bine decat unor experimentati pentru ca au potential mai mare.. cel putin asa se spune, nu stiu cat de adevarat este.. Dar majoritatea ocolesc aceasta idee, fiind guvernati de idei mioritice preconcepute masa-definire..
Enzo da-mi si mie fazele astea cu body recomposition sau siteul pe care te uiti tu ca eu am cautat dar am gasit tot felul de teorii si nu stiu care ar fi bun.
Regula este simpla : in zilele cu antrenament cu greutati mananci peste mentinere (unii ajung si la 1000kcal peste) , in zilele de pauza sau in care faci cardio trebuie sa ajungi cu caloriile sub mentinere (multi ajung si la 700-1000kcal sub).. Ideea este de microciclu in care ai si perioade de fatburning si de bulking.. Sunt N programe inclusiv facute pentru cei care adopta stilul IF.. trebuie doar sa le cauti
http://lmgtfy.com/?q=body+recomposition
hai ca o fost tare asta cu lmgtfy :)) ,tu crezi ca eu nu am cautat ?la rapanul asta de lyle mcdonald e asa haotic siteul nici nu stii pe unde sa te uiti ,la altul ma tot freca "in this short movie i`ll show you how to choose the best diet that helps you burn that fat" si o zicea de 6-7 minute si povestea numai despre el.fac ceva pe ei
Primele linkul 1 este pentru articole, linkul 3 este pentru forum.. fa-ti de cap :) Mie nu mi-a zis nimeni care e schema cu ele, am citit singur.. deci..
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.