View Full Version : Definire abdomen dupa 39 kg slabite !!
Buna ziua! sunt adrian am inceput sa slabesc in urma cu 9 luni am slabit 39 kg si cam de-o luna ma mentin am inaltimea de 1.90 si am avut 121 kg acuma am 82kg fac sala si sport tot de atat timp vreau sa fac masa muscuara pt ca am slabit si din muschi dar mai am grasime pe abdomen si putin pe solduri si vreau sa il definesc si m-ar interesa daca ar fi bine sa alerg dupa antrenament sau ce ar trebui sa fac mai exact pt ca sa imi definesc abdomenul bn si pieptul va multumesc mult anticipat!!!
p.s. momentan am un regim bogat in proteine din carne,lactate si oua....1200 calorii pe zii recomandat de medicul nutritionist...cu antrenamentul si ordinea in care trebuie sa le fac nu ma prea descurc sunt multi cu pareri diferite mai ales in chestea a alerga dupa antrenament sau nu...multumesc!!
In afara de a ajunge la un bodyfat cat mai mic (sa zicem 10-12%) si dupa sa incepi sa pui masa musculara, nu vad sanse sa-ti definesti abdomenul, asta in cazul in care vezi ca totusi pielea nu-si revine (unii "patesc" si asa ceva).
Noul TU traieste in costumul vechiului TU. O alta solutie ar fi abdominoplastia, dar care mai e fun-ul nu? :)
Concluzie : definire cu totul nu doar pe abdomen.. asta implica un regim bogat in proteine si sarac in carbohidrati si avand doar grasimi esentiale EPA si DHA la bord.. lucrul asta il discuti cu nutritionistul.. ca si program : un split sau fullbody (de 3 ori pe saptaman cel mult fullbody si de 4 ori spliturile - 2 upper split si 2 lower split) . Pentru mai multe detalii use goagal.
si tot nu am inteles scz dar m-ai luat cu niste termeni ne familiari mie e bine sa fac alergari dupa antrenamentul pt masa musculara ca sa am si o oare care definire tinand cont ca am multe proteine pe zii adica nu iau nici un fel de suplimente alimentare dar manac carne peste si pui multa si legume si lactate am o dieta sanatoasa si imi mai fac albusuri de oua cu mixarul cu putin zahar sa le pot bea...ms mult dar mna le pricep mai greu le inceput :))
Cristian Neagu
28-09-2010, 21:49
Enzo, eu ti-am mai zis sa traduci frate in romana tot ce scrii, dar tu nu si nu...:))
Enzo, eu ti-am mai zis sa traduci frate in romana tot ce scrii, dar tu nu si nu...:))
e prea destept pentru noi(asta nu va include si pe dumneavoastra :D) s u z e t
Buna ziua! sunt adrian am inceput sa slabesc in urma cu 9 luni am slabit 39 kg si cam de-o luna ma mentin am inaltimea de 1.90 si am avut 121 kg acuma am 82kg fac sala si sport
Te-as ruga daca e posibil sa ne dai cateva detalii despre cum ai procedat pentru a da 39 kg jos in 9 luni. Ai folosit si suplimente pentru slabit gen Xenadrine, Animal Cuts etc.? Ce program de antrenament? Multumesc anticipat!
si tot nu am inteles scz dar m-ai luat cu niste termeni ne familiari mie e bine sa fac alergari dupa antrenamentul pt masa musculara ca sa am si o oare care definire tinand cont ca am multe proteine pe zii adica nu iau nici un fel de suplimente alimentare dar manac carne peste si pui multa si legume si lactate am o dieta sanatoasa si imi mai fac albusuri de oua cu mixarul cu putin zahar sa le pot bea...ms mult dar mna le pricep mai greu le inceput :))
Deci,ce a vrut enzo sa spuna este ca tu pe abdomen si solduri se poate sa nu ai grasime sau nu asa de multa pe cat crezi,este posibil sa ai niste piele in exces,piele care nu s-a retras in urma pierderii MASIVE de kilograme.
Poti sa te pipai putin,daca ce simti este moale rau si poti apuca un strat intre 2 degete atunci este ceva piele acolo si necesita munca.Daca este piele,mai mult ca sigur acolo ai si niste grasime.
Explicatia: Ai pierdut 39 de kilograme !! Eu am pierdut 24 si am probleme cu zonele in care a fost mai multa grasime,probabil la tine acolo a fost locul,soldurile si burta,in zona asta pielea s-a ''largit'' prea mult si acum dupa ce locul acela s-a ''golit'',a ramas ca un fel de saculet ca sa ma exprim mai pe intelesul tau,sa-ti fie usor.
Multi(printre care si eu) la inceput au confundat pielea ramasa dupa regim cu grasimea,mare greseala.
Niste poze ne-ar putea ajuta,in felul acesta poate sa-si dea cu parerea si Dl.Neagu.
Eu am pierdut 24 si am probleme cu zonele in care a fost mai multa grasime,probabil la tine acolo a fost locul,soldurile si burta,in zona asta pielea s-a ''largit'' prea mult si acum dupa ce locul acela s-a ''golit'',a ramas ca un fel de saculet ca sa ma exprim mai pe intelesul tau,sa-ti fie usor.
Multi(printre care si eu) la inceput au confundat pielea ramasa dupa regim cu grasimea,mare greseala.
Va rog daca e posibil cateva cuvinte despre cum ati reusit performanta asta. Ati descris undeva prin vreun mesaj? Am dat o cautare...fara sanse. Multumesc.
Cristian Neagu
30-09-2010, 07:13
De slabit nu e kiar atat de greu, tre sa-ti skimbi ritmul de viata si felul de a aborda alimentatia si miscarea.Eu am slabit fara efort de la 124kg (ianuarie 2010) la 108 in prezent.(cantarit acum 10 min).Eu ma ingras de obicei knd nu am timp (sau nu-mi permite sanatatea ) sa fac efort, dar nici nu ma alimentez corect.Orice mancare gatita rapid, care contine prajeala sau sos, asociata cu carbo din paine +exces de calorii=ingrasare.
Va rog daca e posibil cateva cuvinte despre cum ati reusit performanta asta. Ati descris undeva prin vreun mesaj? Am dat o cautare...fara sanse. Multumesc.
Da am scris de multe ori despre reusita mea,mesajele sunt imprastiate si cred ca pot fi gasite dar cu ceva efort.
http://www.topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?p=95422#post95422
Primul post contine poze care arata clar progresul meu in materie de slabit,poze fara tricou nu am dar sincer ,la +90 kg nu prea te arunci sa faci poze de genul.
Cum a spus Dl.Neagu,sa slabesti nu este greu,daca ani de zile ai mentinut o alimentatie hipercalorica(calorii provenite din fast food,sucuri,dulciuri) si deodata ai pus PUNCT,corpul tau intra intr-un soc si imediat incepi sa scazi in greutate.Daca la origini nu ai probleme de sanatate si nu ai fost ''proiectat'' sa fi gras atunci sansele tale se dubleaza ca sa pierzi rapid in greutate.Ambii parinti ai mei au fost slabi,tata schilod chiar,cand am fost mic eram si eu schilod.Dezastrul a fost cand am inceput scoala generala(clasa a 2-a),atunci cand m-am mutat la bloc si parintii mei m-au invatat cu mc donalds si tot felul de bombe.
Ei bine,ca sa poti pune punct deodata cum am facut eu,iti trebuie o ambitie neinteleasa de majoritatea celor care ma cunosc,in 3-4 zile,de la pizza si prajituri am ajuns la mere si pui ,mancam la aceeasi masa cu parintii mei care mancau cartofi prajiti cu ochiuri(mancarea mea preferata).
Ai grija ca daca ajungi sa te infometezi si nu slabesti cu cap,urmarile sunt grave si vei muncii de 2-3 ori mai mult ca sa repari.
Greutatea asta am pierdut-o in 2 luni si il felicit pe Brayen pentru reusita,de acum incolo sa incerce sa se mentina,sa adopte un stil de viata sanatos sau daca il are,sa il mentina multa vreme.
Se poate si mai mult si mai repede. Dar pretul platit este cam piperat (pielea in exces). Eu de la jumatatea lui iunie pana la jumatatea lui octombrie anul trecut am trecut de la 117kg la 77kg. Impossible is nothing ! :))
Cel mai frumos a fost faptul ca aveam 1 zi pe saptamana in care imi faceam de cap cateva ore, insemnand dulciuri, pizza, etc. Ce e si mai frumos, ca pe mentinere repeteam ziua respectiva :D
Deci da, poti sa mananci pizza si snickers si tot sa arati bine cu analizele la zi curate ca lacrima. Factorul vointa joaca un rol important : de la a cauta un regim, a-l personaliza, a-l adapta, pana la a te tine de el. The rest is magic :D
scz ca am raspuns asa greu...eu am salbit 39 kg in 9 luni printr-un regim de 1000 calorii pe zi la ore fixe aveam mesele si le am si o mancare oare cum precisa se salbeste mult mai bn daca se consuma oare cum in fiecare zi aceleas alimente...am eliminat tot ce inseamna grasimi paine aproape deloc maxim o felie pe zi tot ce inseamna sucuri in afara de cele naturale cand si cand dulcuri si produse de panificatie nu se discuta....nu trebuie sa va infometati pt ca corpul are nevoie de proteine si celalate saruri vitamine si minerale...am facut mult sport alergari 2 km pe zi mi-a fost greu la inceput ca eram greu dar in timp este bn si la sala faceam mai mult fitnes si cu greutati usoare multe repetari..de aceea acuma vreau sa pun masa musculara si cum a spus dedera mi-a ramas piele si aia as vrea sa o fac sa dispara si este ff greu daca stiti cumva un remediu sau trebuie lasat de la sine? si iarasi mi-a mai ramas exces de piele la piept in jurul sfarcului,muschiul sa format oare cum frumos dar exact la mijloc unde trebuie sa fie linia aceea mi-a mai ramas piele si as vrea sa fac ceva sa scap de ea clar daca s-ar putea fara operatii :D
P.S -sa nu faceti gresala ca intr-o zi sa mancati ceva dulce sa ziceti ca ce are ca nu-i nimica ca mna o gura sau ciocolata pt glicemie betzi un iaurt activia sau ceva cu fructe asta mai mult pt psihic ca sa va obijnuiti cu regimul si ambitia e pe primul plan am sa incer sa pun si regimul pe care eu l-am tinut!!! multumesc
Sunt impresionat!
Poate in limitat timpului 'aruncati' si 1-2 vorbe despre ce suplimente ati folosit in perioada asta si orice altceva credeti ca poate ajuta ca informatie unul ca mine.
Am uitat sa precizez: 37 ani, sedentar de cand ma stiu, gras de cand ma stiu, 184 cm, 109 kg azi (113 kg cel mai mult), amator de dulciuri, salamuri si toata gama...
Nu pot sa va spun decat un mare multumesc.
Imi cer scuze ca ma bag in aceasta discutie .. o problema cu abdomenu si soldurile o am si eu .. cea mai mare greutate a mea a fost 120 kg .. acum sunt undeva pe la 85 de kg ... din pacate am slabit prea repede cam 25 kg in 2 luni ... si pe urma inca o slabire de 10 kg ... am pielea destul de moale in zona burtii .. s-a strans destul de mult ... fata de cum era slabirea initiala a fost dupa 11 mai pana pe 18 iulie ... 2009 si am mai facut inca o slabire de 10 kg in luna mai a acestui an .. pot spune ca ambitie am sa fac tot ce este necesar , dar chiar nu stiu ce sa fac ... ca sa arat oarecum bine si la burta...
Eu ca idee am sa mananc oarecum bine ... si sa bag alergari foarte des... o sa postez si poze cu before and after:)
aci poze ... poate ar fii trebuit sa fac un topic nou .. dar e cam aceeasi discutie
Before
http://img835.imageshack.us/img835/2173/47822238.jpg
http://img809.imageshack.us/img809/258/302q.jpg
After
http://img291.imageshack.us/img291/134/img0518t.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/1727/img0526qj.jpg
^Felicitari!Cat ai slabit?
mersi mult ... undeva la 33-35 kg ... daca spun de la apogeul greutatii mele maxime pana la cea mai scazuta:)
zici ca e alta persoana in poze :D
Oricum , felicitari !!
mersi mult !!
Nu e nimeni cu vreun sfat?:)
Pai care este concret problema ?
asta e pt KEW si pt cine il vrea (dulciuri sa nu ai deloc in alimentatia ta si cat mai multe alergari la inceput si fitness greutati putine repetari multe dar alergarile sunt pe locul 1...aa si sa iti pui folie in jurul abomenului cand alergi te ajuta) astept o parere ce as putea face cu pielea in plus mar ajuta alergarile>? eu acuma fac exercitii pt masa musculara..Ora 7 Micul dejun:200Kcal 1000kcal/zii
½ linguri de branza topita
20g paine,1ou,150 ml suc portocale (2 portocale)
Ora 10 Gustare :100 kcal
125ml iaurt 3%grasime
15g paine
Ora 14 Pranz:300 kcal
250 ml de supa de legume
100g piure de cartofi
50gcarne slaba la gratar
10g paine
150g salata de varza
Ora 16 gustare:100kcal
10g paine,5g unt 75g mere( un mar)
Ora 19 Cina:200 kcal
10g paine,75 g cartofi fierti,10g unt 25g parizer la gratar,200g salata castraveti
Ora 22 Gustare :100kcal
200ml lapte cu 7g gris
eu dupa pranz nu mancam nimica doar niste fructe in afara de struguri si banane.......daca tineti regim si faceti mult sport sa luati calciu cu D3 si minerale de la naturisti in special!!!!
Branza topita, suc de portocale, fructe, cartofi, paine, unt.. suna mai mult a semi-regim decat un regim propriu-zis.. ceva de care te poti tine o perioada lunga de timp si sa dai cateva kg jos.. dar ma rog, asta e doar parerea mea
organizmult are nevoie de toate fiecare contin cate ceva important si daca te uiti atent la gramaj iti dai seama....cu dieta aceasta poti face sport si sa nu lesini daca o ti o dieta o luna ori care ar fi ea nu patesti nimica pt ca corpul are rezervele lui dar dupa o perioada lunga de tn se simte totul pt cn vrea poate incerca eu asa am salbit 39 kg si Doamne multumesc ca nu am patit nimica....
Bravo, multa perseverenta si lupta cu sine insusi.
Eu unul merg pe ideea te complici odata si dupa memorezi schema. Analog te agiti sa-ti faci un stil de viata pentru a te mentine ! Nu pentru a slabi ! Sa ajungi in perioade de platou pentru ca toti hormonii tai s-au dus in cap.. cand ajungi sa treci prin toate si sa gasesti "varianta castigatoare" te rezumi la ce merge cat mai repede cat mai eficient
Cristian Neagu
04-10-2010, 07:22
Eu slabesc acum fara sa simt.Mananc la ore fixe si cam acelesi cantitati de alimente.Carbo numai pana in pranz.
si tot nu mi-a raspuns nimeni e bn sa alergi dupa antrenament pt a scadea nivelulu de grasime din corp si tot o data definindute :D ???
problema mea este ca mi-a ramas ceva piele .. cum ash putea sa scap de ea .. ce antrenamente ce alimentatie, asta daca a mai trecut cineva prin asa ceva... vreau sa scap de burta si de solduri, asta imi este problema .. va multumesc!
Chestia cu pielea lasat tine mai mult de fiecare in parte. Unii au parte de asa ceva, altii nu. Singura scapare a noastra (da si eu am ramas cu "sechele" de genul dupa un deficit de cateva zeci de kg) este definire pana la sau sub 10% bodyfat dupa care sa "reumplem costumul" cu masa musculara. Atunci vor avea loc unele procese care vor face ca pielea sa fie mai maleabila.
tazmanian_boys
14-10-2010, 23:52
sau o operatie estetica :|
Da, operatie estetica este o solutie in ultima instanta. Zic asta pentru ca din cate am inteles, trebuie o perioada de recuperare fara efort destul de lunga, deci in opinia multora, contraproductiva.
Cristian Neagu
15-10-2010, 09:00
problema mea este ca mi-a ramas ceva piele .. cum ash putea sa scap de ea .. ce antrenamente ce alimentatie, asta daca a mai trecut cineva prin asa ceva... vreau sa scap de burta si de solduri, asta imi este problema .. va multumesc!
La mine a functionat masajul.
Masaj?Puteti da niste detalii?Adica unde ati facut masaj si ce geluri sau creme ati folosit?
Masaj ?!? Vreau si eu.. nu conteaza pretul atata timp cat este mai ieftin decat abdominoplastia :))
Cristian Neagu
16-10-2010, 07:52
Am cunoscut acum cativa ani o maseuza foarte profi, care mi-a rezolvat multe probleme inclusiv si problema pielii in exces.
ma dresez domnului prof. Cristian Neagu si nu numai, ce suplimente ar trebui sa folosesc sa ajute cresterea masei musculare dar sa nu ma ingrase pt ca eu am slabit dar am dat jos si masa musculara!!! va multumesc!
Cristian Neagu
27-10-2010, 22:07
Te rog sa postezi la rubrica Suplimente Nutritive.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.