PDA

View Full Version : Diet

DDDgabby
01-10-2010, 22:16
Salut.

Am tot cautat pe forum un regim alimentar de slabit, dar nimic, cel putin nimic care sa ma lamureasca si pe mine ce trebuie sa mananc si ce nu.

75-77 kg.
1.75m+
15 ani+

** Fac sala de 3 luni + . Nu am slabit cine stie ce... poate este si din cauza antrenamentului . Nu vreau sa imi raspundeti rautacios, mai bine nu mai raspundeti decat sa o faceti in luare de ras. **

Multumesc, anticipat.

vladutzzzz95
01-10-2010, 22:34
fa mult cardio,trebuie sa reduci carbohidratii,si poti lua niste pliculete de l-carnitina

DDDgabby
01-10-2010, 22:45
fa mult cardio,trebuie sa reduci carbohidratii,si poti lua niste pliculete de l-carnitina

Nu vreau sa mai iau nici un sumpliment. Doar daca sunt recomandate de Domnul prof. Cristian Neagu.

* Acum intrebarea de baraj :)) ce inseamna : cardio si corbohidratii? Ca poate eu inteleg altceva.

dedera
01-10-2010, 22:52
Cardio - alergat
Carbohidrati - principala sursa de energie a organismului,atunci cand energia este in plus,mai multa decat are nevoie corpul,este depusa sub forma de grasime.Carbo in combinatie cu grasimi te duc si mai repede spre ingrasare

Carbo: paine,dulciuri,fast food,patiserie,sucuri(zahar),covrigi,biscuiti etc.

DDDgabby
01-10-2010, 22:59
Cardio - alergat
Carbohidrati - principala sursa de energie a organismului,atunci cand energia este in plus,mai multa decat are nevoie corpul,este depusa sub forma de grasime.Carbo in combinatie cu grasimi te duc si mai repede spre ingrasare

Carbo: paine,dulciuri,fast food,patiserie,sucuri(zahar),covrigi,biscuiti etc.

Un mic regim alimentar? Stii cumva? Habar nu stiu ce sa mananc inainte, dupa... dimineata... toata lumea spune lucruri diferite, ala zice una, celalalt dupa 10minute iti spune sa faci altceva... pur si simplu este o deruta totala. Nu vreau sa mai imi bat capu cu alte forumuri , aici parerile se agreeaza la un moment dat.

dedera
01-10-2010, 23:10
Regimul alimentar personalizat ti-l poate da nutritionistul,aici incercam sa dam niste linii generale de plecare.

Acum am vazut ca vrei sa slabesti,pe celalat topic de pe aria antrenament ai scris ca ai luat creatina,sa numai faci asta.Creatina iti da forta si odata cu ea,de cele mai multe ori,2-3 kg in + care sunt apa si vei arata mai pufos,nu vrei asta.

Legat de mancare,redu cat de mult poti carbohidratii adica painea si tot ce e facut din faina.Mananca legume(poti si cartofi dar fierti/copti si in cantitati mici,1-2 cartofi),lactate degresate(iaurturi,branza),carne de pui/peste/curcan pe gratar sau la cuptor dar fara sosuri si alte alea,albusuri de ou cu un galbenus,bea multa apa.

La orice ora trebuie sa ai o alimentatie cat mai curata si da,poti sa mananci dupa ora 5.Trebuie sa ai mese mici cantitativ si dese.

DDDgabby
01-10-2010, 23:12
Mda... una este cand mananci orice , parca ai mai multa forta, si una este cand mananci legume si fructe inainte de sala.

Nanu_ionut
01-10-2010, 23:14
Roaga-l pe fratele Enzo... poate face un gest frumos pe timp de criza si te ajuta

DDDgabby
01-10-2010, 23:17
Roaga-l pe fratele Enzo... poate face un gest frumos pe timp de criza si te ajuta

Enzo... faci un gest frumos, te rog :)) ? p i m p

dedera
01-10-2010, 23:23
O sa ai nevoie de un dictionar,Enzo se descurca mai bine cu engleza cand da sfaturi,in romana n'are loc sa se exprime asa cum vrea=))))

DDDgabby
01-10-2010, 23:24
Mda... eu nu prea stiu termenii astia in romana... da pai in engleza, dar speram sa fie bland ^^

dedera
01-10-2010, 23:26
Enzo tata sa nu-l iei cu split-uri,PSMF,maintenance =))

DDDgabby
01-10-2010, 23:29
Mersi, dedera. Cred ca am un om de partea mea :)))

vladutzzzz95
01-10-2010, 23:37
:))

Enzo
01-10-2010, 23:59
=)))) Facem de ce nu. Limitez engleza cat pot :))

In primul rand, se poate si fara cardio. Daca nu esti fan, nu te agita prea tare (sau deloc).
Ai doua variante : una rapida si una lenta. Aia rapida e mai eficienta dar ai nevoie de mai multa planificare si strictete plus depinzand de cate kg cari dupa tine s-ar putea lasa cu piele lasata (mai multe studii au aratat ca mai multi indivizi cu aceiasi parametrii au avut rezultate diferite in sensul ca unii au ramas cu piele in exces, altii nu.. e pura loteria). Cealalta suna mai mult a semi-regim.. ceva ce da rezultate mai mult pe termen lung (sa zicem 1kg pe luna dar 1kg de grasime curat (pentru fiecare kg pierdut aproape un sfert sau o treime este si din masa musculara.. doar pe regimuri PSMF poti sa limitezi numarul).
Deci.. "Choose your destiny" (mortal kombat) :))

Cristian Neagu
02-10-2010, 08:48
Depinde si cate kg ai de dat jos si de cata masa musculara ai.Pune o poza.

DDDgabby
02-10-2010, 11:04
Depinde si cate kg ai de dat jos si de cata masa musculara ai.Pune o poza.

O sa pun o poza... mai pe seara.

@ Enzo nu am inteles nimic b u l b

Cristian Neagu
02-10-2010, 11:17
Enzo e kinez a l i e n

DDDgabby
02-10-2010, 13:33
Enzo e kinez a l i e n

Ehh... pentru unii da, pentru cei ca dumneavostra nu cred. y e s

Edit: cred ca aleg varianta Cardio :)) Pentru ca cu alimentatia... nu prea stau bine.

Enzo
02-10-2010, 15:49
Kinez ? Chiar e indescifrabil ce am zis ? :))))))

Eu ti-as recomanda un regim pe care sunt si eu momentan. Ca sa-ti faci o idee intra aici (http://www.topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?t=15557). Poti in paralel sa-ti setezi regimul in functie de parametrii tai. Poti sa dai si pe google sa vezi jurnale ale altor persoane care au urmat regimul respectiv sa stii la ce sa te astepti. Pentru definire/slabit mi se pare cea mai ok chestie. Este strict dar nu greu de urmat. Ca idee sa mananci legume relativ multe, branza slaba, albusuri si piept de pui. Suna relativ ok, parerea mea. Detaliile o sa le vezi in threadul la care ti-am dat link. Pot sa postez si aici.. cum (daca) doresti.
"Succesuri" :))

dedera
02-10-2010, 15:54
Enzo,ideea e ca lui ii este mai usor daca ii prezinti ce trebuie sa manance,la inceput e mai greu cu termenii noi dar daca se dedica si se informeaza,o sa se lamureasca singur.:D

DDDgabby
02-10-2010, 16:00
Am inteles eu... dar stii parintii zik: daca vrei mananci daca nu, nu. A fost toata vara legume :) acum ce vrei sa iti cumparam legume? Si... e mai greu cu un regim, pentru ca ei nu sunt de acord cu sala...

dedera
02-10-2010, 16:13
Asa e la inceput,varsta/inaltimea ta o aveam si eu cand le-am zis prima oara de sala,cu acelasi scop ca si al tau am pasit in sala numai ca eu aveam cu 13 kg mai mult ca tine la aceeasi inaltime.
Or sa se obisnuiasca cu timpul,probabil or sa auda tot felul de teorii ca numai cresti in inaltime.Esti in pericol doar daca faci cu greutati deasupra capului,in rest esti ok.Oamenii se feresc de ceea ce nu cunosc,are Dl.Neagu un articol interesant care abordeaza problema asta a parintilor,ai putea sa ii pui sa il citeasca.

DDDgabby
02-10-2010, 16:20
Am citit acel articol. Dar... ei nu zic ca nu mai cresc.. sau chestii... la ei sunt problema ca eu fac naveta pentru a ma duce la sala, si daca mai cer si alimente necesare...

dedera
02-10-2010, 16:23
De unde pana unde faci naveta?

DDDgabby
02-10-2010, 16:30
Sunt ~ 15 km intre comuna mea si orasul in care este sala respectiva. Ei imi spun mereu ca dupa scoala sa raman in oras. Dar orele se termina la 13.30 iar sala se deschide la ora 16.00. Va dati seama ce obosit ma simt eu dupa scoala ... tot chef de sala mai am. Intr-un fel au dreptate ca... este o cheltuiala ...

Cristian Neagu
04-10-2010, 07:09
Incearca sa iti gasesti ceva de facut dupa ore.

DDDgabby
04-10-2010, 22:50
Incearca sa iti gasesti ceva de facut dupa ore.

Dar... totusi, am ce sa fac e normal, dar voi fi obosit... prea obosit :P