View Full Version : Fac bine?
Luni: Piept
4 serii cu haltera plan inclinat
4 serii cu haltera plan drept
4 serii cu haltera plan declinat
abdomen
Marti: Spate
4 serii ramat cubara T
4 serii ramat cu bara
4 serii indreptari
Inainte de antrenament fac si vreo 4-5 tractiuni insa mai mult nu pot baga...
Miercuri: Picioare
5-6 serii genuflexiuni
2-3 serii gambe
4 serii flexia gambelor pe coapse
abdomen
In curand o sa schimb sala unde este si presa si atunci fac 4 serii genu si 4 serii presa, restu las cum e.
Joi: Umar, Trapez
4 serii ridicari ale umerilor tinand o haltera in mana
2 serii fluturari laterale cu gantere
2 serii ridicari alternative ale ganterelor in fata corpului cu bratele intinse
4 serii impins cu gantere in fata
4 serii ramat vertical cu bara pe langa corp cu priza ingusta
Vineri: Brate
4 serii flexii cu bara
4 serii flexia antebratelor pe brate cu gantere
4 serii extensia bratelor cu bara, din culcat pe spate
4 serii la scripete
abdomen
Supraantrenament undeva?
Multumesc ca v-ati facut timp sa cititi tot :D
Am 18 ani 64 de kg...sunt in perioada de masa trag de 4 luni, numai antrenamentul asta am folosit(am mai schimbat exercitiile din cand in cand). Am pus pe mn de la 58 pana in 64kg in astea 4 luni...
badrhari2008
04-10-2010, 20:31
da n-ai spus ce urmaresti(masa/definire) /date despre tn (kg/h/varsta)/de cat timp faci sala ?....ca sa ti se poata raspunde la intrebare
ovidiu26
05-10-2010, 19:58
Nu prea am vazut incepatori care sa faca cate-o grupa pe zi :) .
La piept as scoate declinatul deoarece nu e foarte important la inceput si as baga fluturari cu ganterele din orizontal si inclinat.
La spate poti baga si ramat cu gantera si inca un exercitiu la cadru ala (helcometru) :)
La picioare un exercitiu pt femurali la un aparat ceva...
La umeri , trapez si brate nu prea inteleg bine. Iti recomand 3-4 serii la brate si umeri iar la trapez 6-7 serii cu totul. Lucreaza la umeri si posteriorii.
badrhari2008
05-10-2010, 21:40
:d ...ca sa il contrzic pe ovidiu =)) .......din cate stiu pt masa e bn sa bag impins cu bara la cele 3 palnuri fara fluturari ....la spate in loc de 2 ramat as elimina unu si as baga tractiuni la bara ...la piciaore :geno +ridicari pe varf pt gambe si fandari cu gantere ...iar la umeri mi se pare mult 3 exercitii pt un incepator ...mai bn 2 ...DACA GRESESC CV CEI MULT MAI EXPERIMENTATI AU PRIORITATE SA MA CORECTEZE.......................PS:ARE DREPTATE OVIDIU cand spune ca nu prea a vazut incepatori cu un asemenea antrenament ........pt incepatori se recomanda un antrenament pt toate grupele 2-3 luni abea apoi structurat cum ai scris tu aici :P
BogdanMM
05-10-2010, 23:06
vrei masa, prea multe antrenamente.. n-ai timp sa te recuperezi... daca vrei sa cresti stai afara din sala, asa era o vorba
cupleaza o grupa mica cu una mare, lasa zile de refacere intre antrenamentele grele, tu vii cu piept,spate si picioare, una dupa ala, ori nu te antrenezi corespunzator ori esti deja obosit si te incapatanezi sa te duci la sala ...
pt masa exercitii de baza.. si incearca sa nu stai mai mult de o ora, o ora si unpic in sala
Tu chiar poti duce la bun sfarsit antrenamentul ala de umeri?Daca da e de rau.
Cristian Neagu
06-10-2010, 15:36
5zile antr pt masa?!mult prea mult in opinia mea.
Lovele..3 antrenament pe saptamana cred ca sunt suficiente pentru tine (ectomorf) .
Eu in prima luna de sala faceam 7/7 , iar in a 2 a luna , 6/7 y e s
dedera: da il pot duce pana la sfarsit si chestia e ca nu am avut inca febra musculara la umeri :D
Cristian Neagu: Da si eu m-am gandit insa de crescut am crescut pana acum.
Ar fi mai bine asa atunci?
Luni: Piept+Biceps
Miercuri: Picioare+abs
Vineri: Spate+Triceps
sau
Luni: Piept+Triceps
Miercuri: Picioare+abs
Vineri: Spate+Biceps
Cu care antrenament as creste mai mult in brate?
Si cam ce ex. si cate serii.
Fac asa?
La piept 4-4 serii inclinat si drept si 4-4 serii intinderi inclinat-drept.
Spate 4-4 serii ramat bara T si bara normala(tractinui nu pot face, si o serie indreptari.
La triceps 4-4 serii adica 2 ex de baza.
La biceps iarasi 2 ex de baza 4-4 serii.
Sau imi puteti da un link sau ceva cu un antr. bun pentru mine? Si umeri nici nu ar trebuie sa antrenez?
P.S. Editez de o gramada de ori tot imi vin idei. Intre antrenamentele astea de la sala pot face box? Adica am un sac de box acasa si mai ceva acolo...
pentru masa eu iti recomand urmat. antr:
Luni:Piept+Triceps
Marti:Spate+Biceps
Joi:Umeri+trapez+Antebrat
Sambata:Picioare+Abdomen
La grupele mari fa cate 3 exercitii iar la grupele meci fa cate 2 exercitii. Incalezstete bine inainte sa dai drumu la antrenament. Creste greutatea la fiecare serie ( de exemplu prima serie 12 repetari , a 2 serie maresti greutatea 10 repetari, a 3 serie maresti greutatea 8 repetari iar a 4 serie maresti greutatea si faci 6 repetari) incearca sa le faci corect si sa bei apa multa:) in finee sunt multe alte criterii pt ca sa faci massa.. mai cauta p net shi u
Sper ca ce ti`am scris e de folos... Bafta ;)
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.