PDA

View Full Version : O DIETA BUNA??? astept raspunsuri !

alinxxl
06-10-2010, 13:58
O DIETA fara prea mari costuri pentru toti baieti ce vor masa musculara si nu numai....ASTEPT PARERI!!!

-pt. o persoana de aprox.80 de kg si 2gr.proteina/kg corp b a t a i
-5mese pe zi:
1-mic dejun: 7:30: orez fiert 200g, albusuri oua fierte 10la numar..,legume100g fierte+ cartofi fierti200g aici aveti cam=50-60 g de proteina...

2-gustare de dimineata: 10:30: orez fiert 200g +spaghete fierte 100g aici aveti cam 20-25 g de proteina...

3-Dejun: 13:30: piept pui fara piele 200g+orez fiert 200g+mere naturale 100g =cam 50-60 g de proteina.

4-gustare 16:30 : peste fiert sau gratar 200-250g +mazare fiarta100g=50-60 g proteina

5-cina : 21:00 :legume salata sau fierte/100g +peste gratar/fiert 100-150g =30 g proteina

ASTEPT raspunsuri daca este o dieta cat de cat buna? Se mai poate adauga si stafide ,portocale etc... dar in mare kam asa ar arta o dieta echilibrata din punctu meu de vedere.

DACA MAI LUAM SI UN SUPLIMENT DE LA REDIS EU ZIC K E IMPOSIBIL SA NU CRESTEM MARI SI FRUMOSI ASTEPT PARERI!!!

Bello
06-10-2010, 13:59
ce obiective ai?niste date despre tine...

dedera
06-10-2010, 14:03
Ai idee cati carbo iei de acolo?Sunt sigur ca nu,daca ai 80 kg si vrei masa sigur ai ceva grasime pe tine si cu ''dieta'' asta vei mai pune niste kg bune de grasime.

Cristian Neagu
06-10-2010, 14:45
Proteinele sunt ok, dar ce te faci cu atatia carbo si caloriile aferente?

alinxxl
06-10-2010, 14:57
Ai idee cati carbo iei de acolo?Sunt sigur ca nu,daca ai 80 kg si vrei masa sigur ai ceva grasime pe tine si cu ''dieta'' asta vei mai pune niste kg bune de grasime.

poi am in jur de 77 de kg si 1m84-1.85:) deci nu am grasime cum iti imaginezi;) si ma gandeam k e o dieta destul de ok pt masa musculara akm deasta am si postat pt cat mai multe raspunsuri ms frumoss

alinxxl
06-10-2010, 14:59
Proteinele sunt ok, dar ce te faci cu atatia carbo si caloriile aferente?
multumesc pt.raspuns dnu. Neagu dar m-am gandit la o dieta sa zicem ieftina:) mai scoatem din orez si paste...

Cristian Neagu
06-10-2010, 15:27
Exact, oglinda iti va spune cam cat e nevoie sa scazi, nici sa fii golit de energie ,dar nici sa te ingrasi.
PS-ia in calcul si niste grasimi sanatoase in dieta ta.

alinxxl
06-10-2010, 16:13
Exact, oglinda iti va spune cam cat e nevoie sa scazi, nici sa fii golit de energie ,dar nici sa te ingrasi.
PS-ia in calcul si niste grasimi sanatoase in dieta ta.

Grasimile bune

- grasimi monosaturate si polisaturate, existente in uleiul de masline, nuci, peste, avocado.

- Marele lor merit e scaderea riscului afectiunilor cardiovasculare si cancerului. Poti sa mananci zilnic cate o portie sau doua din toate cele de mai sus.

- Cele mai recomandate grasimi bune sunt cele mononesaturate, care sunt continute in special de uleiul de masline, alune, avocado, masline.

Am gasit niste grasimi bune MUltumesc frumos dnu.Neagu

Mihay91_oo
06-10-2010, 16:17
totusi, la prima masa la 7 sa bagi orez,cartofi si tot asa mi se pare prea incarcat, mai bine ai merge spre o varianta gen lapte+fulgi de ovaz, si ieftin si bun la nutrienti.

ovidiu26
06-10-2010, 18:39
Ca mihay zic si eu, nu prea intra ce zici tu la ora 7 e prea incarcat... Sincer pt masa musculara am cativa prieteni care nu au timp de 5-6 mese pe zi si asa de bogate insa au 3 mese pe zi + multe suplimente de la redis :) si tot au ajuns mari si frumosi. Acuma nah, depinde de fiecare ...

Enzo
06-10-2010, 18:52
Pentru ce mai mananci legume fierte ? Alea sunt egale cu 0 dpdv al nutrientilor.. Incearca proaspete, parerea mea..

O sa postez pe jurnalul meu cum sa va setati regimul.. plus nu precizezi daca este in ziua cu antrenamentul sau.. poate nu-ti vine sa crezi, dar, conteaza..

l.e. mergi pe covrigi sau paine integrala (fara adaos de faina alba sau alte porcarii)

niq23
06-10-2010, 21:16
painea integrala are adaos de faina alba si are si alte porcarii banuiesc ca te referi la amelioratori pt ca altfel nu s-ar mai mentine 'proaspata' a doua zi, s-ar face beton imediat dupa racire si evident nu ar mai cumpara nimeni asa ceva...

alinxxl
06-10-2010, 22:35
painea integrala are adaos de faina alba si are si alte porcarii banuiesc ca te referi la amelioratori pt ca altfel nu s-ar mai mentine 'proaspata' a doua zi, s-ar face beton imediat dupa racire si evident nu ar mai cumpara nimeni asa ceva...

MULTUMESC TUTUROR BAIETILOR CARE Si-au dat cu parerea o sa tin cont de fulgi cu lapte;) o idee buna ....

Enzo
06-10-2010, 22:49
Niq tu te auzi ? Adica painea integrala pe care eu o consum are adaos de faina alba ? Nu cred.. Daca tu imi demonstrezi asta, ne luam de mana si ii dam in judecata pentru publicitate falsa.

erik
07-10-2010, 03:25
Ai mult prea multi carbohidrati, prea putine grasimi si mi se pare per total o dieta dezechilibrata. Eu nu as elimina din regim carnea rosie, galbenusurile, branzeturile, lactatele. Cum s-a mai spus, ai nevoie si de grasimi vegetale (ulei de masline, nuci, seminte, avocado, etc); de asemenea prea putine fructe si fibre in general (orez brun, paine integrala, fulgi de ovaz, etc.)

badrhari2008
07-10-2010, 16:13
grasimile monosaturate din nuci +ulei de masline +alune +seminte de dovleac te ajuta si sa slabestidaca stii cum si cand sa le consumi :)

Cristian Neagu
08-10-2010, 11:52
Niq tu te auzi ? Adica painea integrala pe care eu o consum are adaos de faina alba ? Nu cred.. Daca tu imi demonstrezi asta, ne luam de mana si ii dam in judecata pentru publicitate falsa.

DA , am constat si eu magaria asta.Painea neagra intergrala contine si faina alba...

Enzo
08-10-2010, 11:59
Eu de la brutaria mea de cartier pot sa garantez ca nu arunca faina alba. In general nu stiu.. eu am spus ca exista fara adaousul respectiv, nu ca exista peste tot.. :)

Cristian Neagu
08-10-2010, 12:06
Eu am descoperit la anumite brutarii ca painea neagra era de fapt din faina alba+coloranti.

Enzo
08-10-2010, 12:09
Eh.. ca la noi.. paine alba cu coloranti asa am descoperit si eu chiar dintr-un supermarket consacrat.. nu dau nume ca nu vreau sa fac denigrare de imagine p-aici :))
Inca sunt de parere ca cea mai buna varianta e sa ti-o faci singur. Dar daca stai si te gandesti ca deja suna putin extremist, te lasi la mana ta si incurgitezi prostiile astea.. ce sa facem.. Daca ar fi dupa mine mi-as lua o casa cu gradina in care sa-mi cultivez eu legume, crescut animale etc.. dar suna utopic :)

niq23
10-10-2010, 16:59
lucrez in panificatie si vad ce se pune in cazan :) in mod normal scrie pe eticheta painii ce contine (spre ex la cele feliate unde primesti si ambalaj) si la noi, dupa cum am spus se adauga faina alba la cea intermediara si cea neagra pt ca e normal costurile de productie sunt mai mici in felul asta, faina de graham, integrala, neagra e mult mai scumpa decat cea alba, acum nu o fi peste tot ca la noi (nicaieri nu-i ca la noi stii vorba aia :) ) dar ma indoiesc...

a mai aparut acum nu stiu daca aveti si voi prin magazine paine cu secara (rustica ii zicem noi) care e o mare, mare porcarie, adica sa nu va imaginati ca e facuta din faina de secara :) exista niste praf numit apertura(parca ii spune) de secara care ii da culoarea painei de secara si un gust specific... dar secara? hu'h.. nici nu stiu daca exista silozuri cu faina de secara noi abia facem grau... ca sa nu mai zic ca uneori drojdia se mai impute si.. in fine

nu este vina magazinelor, ei doar o comercializeaza..

Cristian Neagu
12-10-2010, 07:10
Apreciez sinceritatea ta!

BogdanMM
12-10-2010, 09:45
lucrez in panificatie si vad ce se pune in cazan :) in mod normal scrie pe eticheta painii ce contine (spre ex la cele feliate unde primesti si ambalaj) si la noi, dupa cum am spus se adauga faina alba la cea intermediara si cea neagra pt ca e normal costurile de productie sunt mai mici in felul asta, faina de graham, integrala, neagra e mult mai scumpa decat cea alba, acum nu o fi peste tot ca la noi (nicaieri nu-i ca la noi stii vorba aia :) ) dar ma indoiesc...

a mai aparut acum nu stiu daca aveti si voi prin magazine paine cu secara (rustica ii zicem noi) care e o mare, mare porcarie, adica sa nu va imaginati ca e facuta din faina de secara :) exista niste praf numit apertura(parca ii spune) de secara care ii da culoarea painei de secara si un gust specific... dar secara? hu'h.. nici nu stiu daca exista silozuri cu faina de secara noi abia facem grau... ca sa nu mai zic ca uneori drojdia se mai impute si.. in fine

nu este vina magazinelor, ei doar o comercializeaza..

adica painea neagra(graham, integrala sau cum s-o mai numi ea) care o cumpar eu e paine normala colorata?? ...
ma gandeam eu ca se prea poate sa fie ceva smecherii la mijloc, o sa ma apuc sa imi fac paine acasa

Enzo
12-10-2010, 09:50
Si pe mine ma tenteaza din ce in ce mai mult sa-mi fac paine acasa. Dar cica nu e chiar asa ok la gust. Plus faina buna cam scumpa.. adica faina nu praf de creta la mana a2a

erik
12-10-2010, 14:40
adica painea neagra(graham, integrala sau cum s-o mai numi ea) care o cumpar eu e paine normala colorata?? ...
ma gandeam eu ca se prea poate sa fie ceva smecherii la mijloc, o sa ma apuc sa imi fac paine acasa

Nu toate, eu as zice ca te poti increde pe ce scrie pe eticheta - sunt care contin doar faina integrala. Stiu ca unchiul meu e diabetic si i se face rau daca mananca paine alba, deci cea neagra pe care o mananca o fi chiar neagra.

niq23
13-10-2010, 20:21
cea mai optima solutie intr-adevar e sa ti-o faci singur, pui ingrendientele tale proaspete si scapi de amelioratori (care apropo praful miroase exact a ampicilina... )

a aparut acum aparate din acelea mici de facut paine nu sunt chiar asa scumpe insa nu stiu cat de eficiente sunt, chiar sunt curios cum or merge daca are cineva sa ne spuna si noua....

Cristian Neagu
13-10-2010, 21:04
Are sora mea, iese o paine zici ca e cozonac:) Asta dc folosesti ingrediente de calitate.

maxi02
13-10-2010, 23:33
deci mi-am facut un program nu stiu daca e bun dar voi vedea
dimineata:carne de pui,struguri,branza da vaca,cartofi,masline verzi
amiaza:carne de pui,pere,salata verde,fasole verde,supa
seara:ficat de porc,banane/prune,telemea de vaca si poate un albus(voi vedea daca sunt alergic si la albus sau doar la galbenus)

din toate astea reies:1677 calorii mie imi trebuiesc 2496(cred ca is destule cate am)
140,9 proteine
60,1 lipide
95,2 glucide si am calculat toate alimentele la 100g
astept pareri sugestii despre ce sa schimb

Enzo
13-10-2010, 23:49
Parca vroiai masa musculara, de ce ai deficit caloric ?

Cristian Neagu
14-10-2010, 07:20
Deficitul caloric este foarte mare.

maxi02
14-10-2010, 14:09
eu vreau sa slabesc

niq23
14-10-2010, 15:30
fa si tu un topic sa stie lumea ce vrei...

maxi02
14-10-2010, 20:15
am facut si nu raspunde nimeni

Cristian Neagu
19-10-2010, 07:24
Asa ca te-ai hotarat sa strici topicul altuia!WARN!
PS-ti s-a raspuns de catre mai multi membri, inclusiv eu , dar esti atat de ingnorant incat nu pricepi nimic.Daca nu iti insusesti notiunile de baza, nici nu vei intelege.

Pyro.666
28-10-2010, 19:51
e rupt , fa ALERGARI