PDA

View Full Version : indreptare piept !!!

StronGer
18-10-2010, 16:57
saltu :) am si eu o problema cu pieptul. fac sala de aprox 3 luni si partea din stanga a pieptului s-a dezvoltat mai mult decat in dreapta !!! cum as putea sa le echilibrez :| la fel si la trapez :|

Lovele
18-10-2010, 18:10
Cu timpul ar trebuie sa se rezolve daca nu... Incearca sa incarci bara numai pe o parte si fa asa inca cateva serii dupa antrenament.

Bello
18-10-2010, 19:50
fa o poza.

StronGer
18-10-2010, 20:03
nu se vede asa tare in poza dar am zis sa nu fac si sa fie prea tarziu dupaia :|

deci sa incarc bara mai mult pe o parte :D la 45 de grade am facut cu gantera si am pus mai mult la una si uni ziceau ca nu e bn asa altu ca e bn ... :)

si la trapezzz tot asa ?? :-/

Lovele
18-10-2010, 20:12
Deci incarci numai o parte a barei. Alalalt il lasi gol. De ex. Incarci bara cu 10kg pe dreapta si pe stanga nimic. Iei bara tii mana stanga intinsa si misti numai mana dreapta jos-sus.
Uite ca aici la minutul 4:00
http://www.youtube.com/watch?v=-K2PqeGWrRY

ovidiu26
18-10-2010, 20:23
Am trai s-o aud si pasta. Cum sa bagi ma greutate doar pe o parte a barii? =)) Pai ii pica bara intr-o parte , ii mai cad greutatile si mai rad si aia de prin sala de el.
StronGer cu totii avem pieptul asa, se corecteaza pe parcurs, in timp. Peste 2 ani de sala nu cred ca o sa mai pui intrebarea asta :) .

StronGer
18-10-2010, 20:30
:)) o sa incerc sa fac si asa :)) numa pe o parte daca nu merge fac normal :D si dumnezeu cu mila :D se indreapta bn daca nu ... :)

ms mult :*

Bello
18-10-2010, 20:35
nu merge ma,doar pe o parte :|

Lovele
18-10-2010, 20:36
Am pus video uitati-va ca merge.

EvOLvE
18-10-2010, 21:01
da oricine are o parte mai mica/mare decat partea cealalta.multi vad asta dupa definire.poate ti-a intrat in cap si ti se pare ca e prea evident desi eu zic ca nu e o problema ca doar tu ai lucrat pieptul la fel si in stanga si in dreapta nu are cum altfel.femeile au un san mai mare si unul mai mic si se supara daca le zici dar ce sa faci daca asa este.Eu am pe stanga in brat 36,5 si in dreapta cam 35,8 ptr ca asa sunt eu si am facut aceleasi repetari de fiecare data.

Bello
18-10-2010, 21:04
poate nu face exercitiul corect.

StronGer
18-10-2010, 21:09
poate nu face exercitiul corect.

la inceput am facut eu pe mr muscolo si mi-am pus mult ... si ma chinuiam la ele :| ( ne stiind )

dedera
18-10-2010, 21:55
Imi fac cruce.3 luni de sala e prea putin,vorbim dupa 5-6 luni,problema ta se v'a rezolva de la sine ;)
''Desteptilor'',punand greutate pe o parte,uitati ca va trebui sa depuneti efort sa nu se incline bara nu?Cu o mana tineti de bara si cu una impingeti?Interesant.
''Schema'' asta demna de cartea recordurilor o faceti mai bine cu ganterele desi imi imaginez fetele celorlalti cand or sa va vada cu o gantera sau cu una mai grea si una mai usoara.

Ca o concluzie,eu cred ca asta e doar in imaginatia ta(cel care a facut topicul),doar ai impresia ca partea stanga e mai putin dezvoltata.

A4tech
19-10-2010, 00:27
Impins din culcat folosind greutate pe o singura parte nu se poate. Tot eforul o sa cada pe triceps/umar pe partea cu greutate, iar la cealalta antebratul.
Ai putea incerca impins cu gantera pe partea mai slab dezvoltata, il vazusem pe Lee Priest facand asta cand cand s-a operat la brat, insa pe partea care nu avea greutate era tinut de partener (asta ca stea bine pe banca si sa nu se rastoarne).

Oricum, problema ta nu e deloc grava. Si eu am o usoara asimetrie la brate, chiar si la piept.

erik
19-10-2010, 06:26
Eu unul nu cred ca poti corecta defectul asta cu exercitii specifice, toti avem diferente la vreo grupa musculara, pana si profesionistii. Probabil ca se va vedea mai putin pe masura ce iti mai dezvolti masa musculara, dar oricum nu e ceva cu care merita sa iti bati capul...

hieronymus
19-10-2010, 10:17
e prea devreme sa tragi concluzii dupa 3 luni de sala. Eu zic ca deocamdata sa te antrenezi normal, si peste 4-5 luni faci evaluarea. Daca atunci clar pectoralul stang e mai mic decat dreptul, dupa seriile de impins de la piept cu haltera mai fa 3 serii de impins cu gantera, dar numai cu bratul stang.
Oricum, nu te lua dupa cei care iti recomanda sa pui o greutate mai mare pe partea stanga, atunci cand faci impins cu haltera. In primul rand forta se va duce spre echilibrarea halterei, nu sprea impins, si in al doilea rand te vei accidenta la coate si la umeri.

badrhari2008
19-10-2010, 14:17
E IMPOSIBIL SA FACI CE FACE ALA LA MINUTU 4 DUPA 3 LUNI DE SALA :)) + ca nu cred ca poti sa pui 20 kg pe o parte si sa faci ca intr-adevar sa stimulezi destul de bn pectoralu :)) ....deci fa sala un an 2 si gata :)) ....vorba lu DEDERA imaginatai ta bogata :))

StronGer
19-10-2010, 19:24
ms mult pt sfaturi :*b a t a i