PDA

View Full Version : SINTETIZEAZA CORPUL SAU NU?? Proces tehnologic

andreasiii
20-03-2004, 21:33
Buna ziua am o intrebare interesanta zic eu....organismul nu isi sintetizeaza substantele necesare refacerii atunci cand nu introducem in organism alimente de valoare biologica ridicata ? si in concluzie nu isi repara ca lumea tesuturile musculare dupa efort fizic daca nu luam concentrate si nune alimentam corect ??

Procesul tehnologic de fabricare a proteinelor intereseaza multa lume, va rog oferiti-ne etapele, ptr. ca multe se fabrica in lumea asta apoi procesul tehnologic de l-ar stii lumea nu ar mai cumpara nimic...styiu cateva faze microfiltrare..etc etc ionizare dar tot nu il stiu.va rog mult facetil rost sa avem habar
multumesc anticipat-

Dr.S.Damian
21-03-2004, 11:03
Organismul are capacitatea sa sintetizeze anumite substante, iar altele nu. Tocmai de aceea unii aminoacizi se numesc "esentiali", fiindca trebuie sa existe in alimentatie pentru ca organsimul sa functioneze corect.
Iti dau un exemplu: corpul are nevoie de vitamina C din alimente. Lipsa completa in alimentatie duce la boala numita scorbut.

Procesul tehnologic nu il cunosc nici eu, decat in linii mari. Am sa incerc sa aflu. Asta e treaba de inginer.