PDA

View Full Version : Durere spate (zona lombara)

jackzorn
22-10-2010, 19:33
De ceva timp ma tot ia cu durerea de spate daca stau mai mult de 1 ora la birou sau la scoala in banca , insa daca ma misc sau stau intins in pat nu am probleme,din ce cauza apar aceste dureri? Eu consider ca pozitia spatelelui este corecta cand sed ...

jackzorn
22-10-2010, 19:53
scuze de double post mai am inca o nelamurire si s-ar putea sa aibe legatura cu durerea de spate . Atunci cand lucru trapez cu ganterele , toata greutatea o suporta spatele (zona lombara) ? are vreo importanta greutatile folosite la exercitiu in raport cu greutatea mea ? eu avand 59 kg iar , lucrand in felul urmator la trapez , prima serie 2x25kg (gantere) peste 15 rep, a doua 30kg peste 15 rep , a 3-a cu 35 kg 12-15 rep si uneori , si uneori a 4-a serie 40 kg aprox 10 rep

badrhari2008
22-10-2010, 20:27
e foarte posibil sa fie de la ganterele grele .....foloseste o centura ...iar daca nai renunta o saptaman sa antrenezi trapezu ca sa vezi daca te mai doare ...daca durerea e persistenta mergi la medic :d

jackzorn
22-10-2010, 23:47
am sa incerc sa vad cum e cu centura , pana acum nu prea am folosit asa ceva

BogdanMM
23-10-2010, 14:29
orice ridicare/miscare de greutati trece prin zona lombara, pana si impinsul din culcat in orizontal apasa pe lombari la greu (la impinsul gen powerlifting).. e f usor sa intri in supraantrenament si sa te accidentezi in zona respectiva
ia-ti centura, e indispensabila

alosso
23-10-2010, 18:04
Degeaba faci cu greutati mari trapezu.Poti sa il stimulezi si cu greutati mai mici.

jackzorn
23-10-2010, 18:41
da-mi te rog niste exemple de exercitii

alosso
24-10-2010, 09:34
da-mi te rog niste exemple de exercitii
Uhm?Pentru trapez?Ridicari de umeri cu bara/gantere/scripete si trageri cu bara.

jackzorn
24-10-2010, 11:03
ala cu ridicari de umeri cu bara mi se pare same shit

hieronymus
26-10-2010, 15:02
Jackzorn, daca te doare zona lombara dupa o ora de stat pe scaun/in banca, ai, momentan, o problema in zona lombara a coloanei. De la probleme musculare nu te doare spatele pt ca stai pe scaun. Greutatea corpului apasa pe discurile intervertebrale lombare, cand stai pe scaun, si de aceea te doare, In pat, daca stai intins, nu mai apasa asa rau, si asa se explica ca nu te mai doare,
Eu te sfatuiesc sincer sa iei o pauza de 2 saptamani de la sala si de la orice alt efort. In primele 5 zile e bine sa te ungi cu un gel antiinflamator (diclofenac, ketoprofen, voltaren, nurofen) +1 pastila de nurofen contra durerii/zi.
Problema nu e inca grava, dar devine cronica daca nu iei pauza de la sala.