PDA

View Full Version : intrebari

jordan
21-03-2004, 22:35
buna ziua.
am 17 ani, 1.86 si 90 de kg. Am tras tare de fiare in ultimele 3 luni fara nici un fel de suplimente si am pus(zic eu) suficienta masa musculara si capatat destula forta.
Totusi am pus si cateva kilograme si as vrea sa mai dau jos vreo 6-7(kg de tesut adipos).
1) Vroiam sa stiu daca este vreun pericol sa pierd din aceasta masa musculara daca incerc sa pierd kilogramele in plus intr-o luna sau cat mai este pana la "Pasti" (mancand doar de post si renuntand momentan la antrenamente - si fara soia,mazare,fasole -mancand doar mancaruri hipocalorice)?
2) Tensiunea mea este cam 13,5 spre 14 cu 7, toamna trecuta era 12 cu 7. Mi-am luat o data tensiunea imediat dupa ce am facut 40 de minute de aerobic(bicicleta) la greu(batai ale inimii care se auzeau si in gat-peste 45km/h si rezistenta bicicletei aproape la maxim) si aveam sistolica 16 spre 17, apoi dupa 30 de secunde 15 si apoi cam dupa cinci minute s-a stabilizat.
Este normal ca sporturile aerobe sa creasca tensiunea?
3) Trigliceride 207. Am pete albe( depozite de grasime) mai mici sau mai mari pe piept si pe spate(de dimensiunea unor "cosuri" . Am avut si o forma de acnee in aceasi zona. Doctora a zis ca sunt de la trigliceridele petele si mi-a prescris tratamente pe care va trebui sa le iau toata viata. Exagereaza?
4) Poate fi aceasta grasime de la triglicieride si in artere(adica sa am "arteroscleroza" sau se depune doar pe exterior?
4)Colesterol total 198(este mare)?

Dr.S.Damian
22-03-2004, 21:26
1. Da, s-ar putea sa mai scazi si in masa musculara. Ca sa previi, antreneaza-te si ia un concentrat porteic.
2. Tensiunea sa ia in anumite conditii, nu oricum. Adica dupa un repaus de 30 minute, fara sa fi baut cafea inainte, fara efort mare cu putin timp inainte etc. Altfel iti da valori care nu au semnificatie clara.
3. Probabil ca are dreptate. Nu am cum sa stiu.
4. Da, se poate depune. De aceea e bine sa urmezi tratamanetul.
5. Normal.

jordan
29-03-2004, 09:10
Dar petele astea astea chiar sunt depozite de grasime sau sunt urme ale acneei?
Apar pe piept si pe maini(foarte putin pe spate) desi am avut acnee prezenta si pe spate la fel de mult ca pe piept.
Se pot vindeca? Am luat lipanthyl 2 luni, in prima luna am observat o imbunatatire clara, dar apoi se pare ca situatia stationeaza, deci probabil ca voi ramane asa.

Dr.S.Damian
30-03-2004, 11:09
Nu cred ca au legatura cu acneea.