View Full Version : sfaturi pt slabit
M-am hotarat in sfarsit sa slabesc prin sport combinat cu dieta. Am 1.65m si 67kg...stiu..e foarte mult...:( Am fost mereu mai grasa chiar daca am mai practicat ceva sporturi..in tinerete.Am incercat diverse cure pt a mai slabi dar cu rezultate de scurta durata(in general sarbatoream mult dupa :( ).Singurul regim care a dat rezultate a fost cel de 13 zile de schimbare de metabolism(am slabit 6kg si m-am ingrasat foarte greu dupa...pot spune chiar ca m-am chinuit sa ma ingras).
As vrea sa ma inscriu la o sala de fitness si in paralel sa consum numai produse de slabit(batoane Fibrobar-R, Vegetal-R,Siluet-R...). As gresi mult daca as consuma numai asa ceva 1-2 saptamani(depinde cat rezist)?? Am inteles ca un baton inlocuieste o masa...dar pot sa le inlocuiesc pe toate?As slabi mult daca as proceda asa sau ar fi un fel de infometare care duce la dereglari si al alte probleme de sanatate?
In general nu am rabdare sa tin un regim de lunga durata chiar daca sunt constienta ca ar fi recomandat situatiei mele...vreau rezultate vizibile in cateva saptamani ca altfel ma demoralizez si abandonez..ma cunosc :( .Oricum nu vreau sa slabesc foarte mult..vreau doar sa fiu normala.
VIOREL67
24-03-2004, 20:01
Vine vara!!
prima zi numai salata de varza
a doua zi dimineata bos pe stomacul gol
la pranz o supa de varza si seara un ceai de varza..pardon salata
si intr-o saptamana garantat slabesti 6-7kg.
am uitat sa specific cantitatea ...un castronel sau o jumatate de kg. de varza pe zi.
fata draga vad ca ambitie ai si asta este factorul esential dar multe nu se leaga in mesajul tau,mai ales treaba ca te-ai chinuit sa te ingrasi si acum te rogi sa slabesti....
ai ambitiei apucate usor si normal de un regim sanatos ch9iar daca este lent si dai un kg. pe saptamana ai deja 12 saptamani pana se merge la semidezbracat deci daca il calculezi bine si antrenamente zilnice 12kg. sunt lejer si iti castigi frumusetea si voiciunea.Mult succes daca mai intri pe aici .Daca nu iti urez tot la fel...dar telepatic.;)
Dr.S.Damian
25-03-2004, 10:53
La inaltimea si greutatea ta, nici nu trebuie sa slabesti prea mult ca sa te mentii in limitele normale. Parerea mea este ca sportul este "veriga" lipsa in ecuatie. Nu ai nevoie de o cura de slabire foarte drastica, ci doar sa fie calculata caloric cat mai exact si adaptata la nevoile tale. Nu trebuie sa faci excese alimentare de nici un fel, mai ales in privinta glucidelor simple concentrate (dulciuri) si a grasimilor.
Nu te-as sfatui sa traiesti numai cu suplimente. Poti sa inlocuiesti masa de seara cu un baton si sa mai mananci unul intre mese cand iti este foame, dar cam atat. Acum vine sezonul fructelor si legumelor, deci profita de acestea, fiindca alimentele proaspete sunt cum mult mai necesare organismului decat cele fabricate industrial.
Daca vrei o analiza mai amanuntita, poti sa ma cauti la clinica.
Dr.S.Damian
25-03-2004, 10:54
Poti sa imi spui si mie in ce a constat regimul acela de 13 zile? Sunt curios!
Multumesc mult pentru sfaturi!
La mine nu functioneaza regimurile lente si de lunga durata pentru ca nu ma rabdare.Prefer sa ma chinui 2-3 saptamani dar dupa aia sa pot manca o clatita linistita.Sunt constienta ca nu e cea mai buna varianta pt a slabi..dar asta merge la mine.O sa incerc cu fructe si legume si batoane si prafuri.
Am atasat un fisier cu regimul de 13 zile.Mie mi s-a potrivit foarte bine chiar daca nu l-am respectat in totalitate(nu am mancat telina pt ca nu imi place si de multe ori am luat cina pe la 1 noaptea ...dar tot am slabit). L-am tinut de 3 ori si cel mai mult am slabit prima data.(l-as mai tine dar nu se poate tine decat 1 data la 6 luni).Dupa regim nu m-am ingrasat imediat ci chiar am continuat sa slabesc cateva zile ...pana am inceput cu ciocolata, hamburgeri pe la 1 noaptea....si ar fi fost imposibil sa nu ma ingras in ritmul asta.
Bafta celor care vor sa incerce regimul. :)
Dr.S.Damian
27-03-2004, 07:59
Din pacate nu a ajuns la mine fisierul atasat. Eventual pune-l cu copy-paste, dupa ce apesi pe "post reply".
Dr.S.Damian
27-03-2004, 08:00
Sa stii ca cea mai importanta atitudine intr-un regim de slabire este schimbarea stilului de viata. Degeaba faci salturi cu regimuri de 13 zile, daca apoi revii iar la un stil de alimentatie prost si pui la loc kilogramele, mai devreme sau mai tarziu...
mai incerc o data sa atasez fisierul!
Dr.S.Damian
30-03-2004, 11:19
L-am primit. O sa ma uit pe el.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.