PDA

View Full Version : O parere va rog frumos.:)

ovidiuCEE
30-11-2010, 12:30
Salut..fac sala de aproximativ 1 luna acum pe 6 fac 1 luna si fac antrenament 6/7 6 zile pe sapt(pauza doar duminik)si nu mi se pare foarte ok acest antrenament adik ma simpt cam obosit si fara energie. Am decis sa trec pe acest antrenament:

Luni:Piept/Triceps
Marti:Spate/biceps
Miercuri:Pazua
Joi:Picioare
Vineri:Umeri/Trapez

Ma tot gandesc sa pun vineri picioare sau sa las asa..astept si parerile voastre despre acest tip de antrenament.
Tin sa mentionez ca am 18 ani 60 kg si sunt ecto..:D :)

alosso
30-11-2010, 12:38
Schimba joi cu vineri ca sa aiba timp deltoizii sa se refaca.

Cristian Neagu
30-11-2010, 12:48
Te supraantrenezi.Ia o pauza o saptamana apoi treci la 3 antr/sapt, altfel nu vei obtine decat oboseala cronica, care se si manifesta deja.

ovidiuCEE
30-11-2010, 12:49
aha..ok..multumesc D'le Neagu ..

ovidiuCEE
30-11-2010, 13:54
si in concluzie cum ar trebui sa arate cele 3 zile de antrenament adik cum sa le grupez..nu prea stiu, astept pareri MS. si inca ceva..mi se par putine 3 zile pe saptamana ..adik ma refeer ca sunt prea multe zile de pauza.:-?? ..am mai rasfoit forumul si am gasit inca un antrenament care zicea kelvera ca e ok..acesta fiind..:

luni: piept+triceps
marti: spate+biceps
miercuri: pauza
joi: umeri+trapez
vineri: picioare+abdomen
sambata si duminica: pauza

In concluzie dati un verdict :D.ca sunt foarte confuz ..Astept parerea D'vs D'le Neagu ..si a celorlanti care au habar MS:)

erik
30-11-2010, 17:51
Daca vrei 4 antr/sapt, e ok cel de mai sus.

Alex Popescu
30-11-2010, 22:22
Salut..fac sala de aproximativ 1 luna acum pe 6 fac 1 luna si fac antrenament 6/7 6 zile pe sapt(pauza doar duminik)si nu mi se pare foarte ok acest antrenament adik ma simpt cam obosit si fara energie. Am decis sa trec pe acest antrenament:

Luni:Piept/Triceps
Marti:Spate/biceps
Miercuri:Pazua
Joi:Picioare
Vineri:Umeri/Trapez

Ma tot gandesc sa pun vineri picioare sau sa las asa..astept si parerile voastre despre acest tip de antrenament.
Tin sa mentionez ca am 18 ani 60 kg si sunt ecto..:D :)

TI-AM SUBLINIAT CU NEGRU PUNCTELE ESENTIALE DE REPER SI CU ROSU PROBLEMELE.

la nivelul tau de pregatire, adica o luna de antrenament, trebuie sa lucrezi fiecare grupa de 2 ori pe saptamana. dupa 3 luni vei trece sa lucrezi grupele de 3 ori in 2 saptamani si abia dupa un an vei cauta programe in care sa lucrezi grupa odata pe saptamana. aceste termene pot suferi mici variatii, mai ales cel de un an, termene ce vor fi influentate de evolutia ta si nivelul de conditionare la care vei ajunge.

varianta de program pentru antrenarea grupelor de 2 ori pe saptamana:

ziua1: piept, triceps, umar, cvadriceps, gambe
ziua2: spate, biceps, biceps femural, abdomen
ziua3: pauza
ziua4: repeta 1
ziua5: repeta 2
ziua6: pauza
ziua7: pauza

vei lucra numai exercitii de baza, cate unul pentru fiecare grupa. poti schimba exercitiile de la o saptamana la alta. la grupa mare vei executa 5-6 serii iar la cea mica 4.

varianta de program pentru antrenarea grupelor de 3 ori in 2 saptamani:

ziua1: piept, umar triceps
ziua2: spate, biceps, abdomen
ziua3: pauza
ziua4: cvadriceps, biceps femural, gambe
ziua5: repeta 1
ziua6: pauza
ziua7: pauza

in saptamana urmatoare se va relua antrenamentul de la ziua2 si astfel la final de saptamana se vor obtine cele 3 antrenamente/grupa target pentru 2 saptamani. la grupele mari se vor lucra 2 exercitii a cate 5 seturi per exercitiu iar la grupele mici se va pastra acelasi nr de serii ca la varianta anterioara de program.

spor la lucru!

shorty
30-11-2010, 23:06
se aplica si in cazul pauzelor prelungite ? gen 1 an sala , 6 luni pauza. la revenire se ia de la 0 antrenamentul ?

Alex Popescu
30-11-2010, 23:36
se aplica si in cazul pauzelor prelungite ? gen 1 an sala , 6 luni pauza. la revenire se ia de la 0 antrenamentul ?

da. il iei de la "0" numai ca parcurgerea etapelor va fi mai rapida decat la inceput. te vei adapta mai repede.

shorty
30-11-2010, 23:55
am inteles , multumesc .

AirDany
01-12-2010, 10:21
da. il iei de la "0" numai ca parcurgerea etapelor va fi mai rapida decat la inceput. te vei adapta mai repede.

Merge luat de la "0" si in urma antrenamentelor neserioase cu o grupa lucrata o data pe saptamana? Sau trebuie o pauza considerabila si abia apoi?

Lukian
02-12-2010, 14:30
Pauza pentru a scapa de supraantrenament daca este cazul. Apoi poti incepe dupa modelul de mai sus doar ca va trebui sa te abtii de la greselile pe care le faceai inainte.