PDA

View Full Version : Gluteii

jionutz
13-09-2003, 23:42
Cum se pot dewzvolta Gluteii ? ce exercitii se pot practica; am cautat dar nu am gasit prea multe eficiente prin carti;
multumesc

Dr.S.Damian
14-09-2003, 13:35
Exercitiile care implica in mare masura si contractia muschilor fesieri sunt:
- fandarile in fatza cu haltera pe umeri sau gantere in maini
- indreptari cu membrele inferioare in extensie completa
- flexia gambelor pe coapsa la aparat
- ridicarea piciorului spre posterior impotriva unei greutati (greutate atasata la glezna, la scripete sau la aparat).

Desi in mai mica masura, genuflexiunile, presa, hack-squat actioneaza si asupra fesierilor.

Ales
16-09-2003, 23:41
Parerea mea, ca indreptarile, extensia spatelui si fandarile lucreaza cel mai bine...:D

MotherNocker
25-09-2003, 19:09
Si eu m-am interesat de exercitile pentru muschii fesieri si am incercat mai multe trucuri si exercitii.Am observat ca cel mai bine imi lucra aceasta grupa de muschi la urmatoarele exercitii:fandarile in fata cu greutate,indreptarile(insa induaie genunchii foarte putin astfel incat sa ai intotdeauna presiune asupra gluteilor si asupra bicepsului femural), flexiile pentru bicepsul femural(e indicat sa faci din picioare,pentru fiecare picior in parte),si in fine genuflexiunile la presa picioarelor,facute pana jos.;) Sper sa iti fie de folos.:cool:

JohnnyBravo
26-09-2003, 09:47
genoflexiunile complete si mai ales cele la care se incearca o pozitie cat mai dreapta a corpului, solicita destul de mult fesierii.

eu unul ma cam feresc sa ii lucrez ca imi sunt prea mari...dar nu pot sa scot geno si indreptari din antrenament...

MotherNocker
27-09-2003, 22:18
Vezi sa nu afle J Lo. ca ai fesierii asa de mari ca poate te da in judecata.:D :D :D