PDA

View Full Version : inimaa

Unregistered
24-03-2004, 16:07
am 20 de ani , mascul si am o mica problema cu fumul de tigara.
Ma inteapa inima instantaneu cand intru intr-o camera in care se fumeaza, nu pot sta langa un fumator etc etc.. Mentionez ca am fumat si eu cativa ani, intre 16-20 si am fost nevoit sa ma las din acest motiv. Am aproximativ 8-9 luni de cand m-am lasat de fumat.
Acum 3 luni am fost la un cardiolog la care am facut o electrocardiograma si analize complete la sange ...dupa care am fost asigurat de medic ca nu am nici o boala la inima. Peste cateva zile am facut si o ecografie la inima ( nu mai stiu exact termenul , dar stiu ca se uita medicul pe un ecran micutz unde imi observa inima cum batea :) ) si mi-a spus ca intradevar am ceva , "o membrana mai groasa" la inima dupa cum s-a exprimat ea.
Mi-a spus ca daca eram sportiv poate era mai normal sa mi se intample dar asa nu stie de ce mi-a aparut. Mi-a mai spus ca deocamdata nu sunt bolnav de inima dar am o predispozitie la o boala a inimii si sa-mi fac ecografie la inima o data la 6 luni.
Mi-a mai sugerat si sa ma duc la ORL sa-mi fac un control dar nu m-am dus.
Trebuie sa mai adaug ca mi s-a format o sensibilitate la atingere in zona inimii si zona inconjuratoare (mana stanga umar, piept ).
Ma inteapa inima cam de cateva ori pe zi in reprize de 5-10 min , mai mult mai putin... iar daca se aprinde o tigara langa mine efectul este instantaneu , ma inteapa inima imediat....
Ultima oara cand am fost la un bar in care se fuma si am stat cam 1-2 ore m-a intepat inima cam vreo 2 zile aproape continuu....
Cand i-am zis medicului cardiolog de sensibilitatea la atingere in zona inimii nici nu a vrut sa ma asculte (nu m-a crezut practic) , si mi-a zis ca este pe fond nervos si sa ma gandesc la lucruri frumoase , sa nu ma mai gandesc ca ma inteapa inima.
Mi-a mai sugerat sa imi vad de viata normal pana peste 6 luni cand o sa ne revedem la control. ( daca e normal ca la 20 de ani sa nu poti sa bei o cola intr-un local ...........)
Dumneavoastra ce credeti ? Va multumesc.

Dr.S.Damian
25-03-2004, 10:35
Probabil ca o sa te superi si pe mine, insa si eu sunt de parere ca este doar ceva psihic la tine, nu ceva organic. Eu te cred ca te "intzeapa" si chiar cred ca ai aceasta senzatie, dar nu e vorba de o boala, ci de o manifestare pshiosomatica. Asta inseamna ca mintea ta respinge ideea de fum inhalat (=nociv) si creaza niste senzatii fizice pe care tu le percepi in acea zona, fiindca tu stii ca acolo ar putea sa apara dureri in cazul unei boli cardiace.
Nu stiu daca m-ai inteles. Ceea ce incerc sa iti spun este ca ai avea nevoie de consiliere psihologica, ca sa inveti sa te relaxezi si sa iti controlezi aceste stari. Incearca sa eviti locurile cu fum pana atunci.
Este vorba de o fobie. Asa cum unora le este frica de paienjeni si incep sa tremure si sa transpire numai cand ii vad intr-o poza, tot asa tie iti este frica de faptul ca ai putea sa ai o problema cardiaca din cauza fumului de tigara.

mariana
31-03-2004, 05:32
hmm....va inteleg foarte clar raspunsul dar sunt putin nedumerit pentru ca fobie este frica de ceva...iar eu ador fumul de tigara , pur si simplu imi place si imi placea foarte mult sa fumez(chiar acum cand va scriu mi se inmoaie picioarele de pofta unei tigari:)).Filozofia mea despre tigari este : fumatul este una dintre placerile vietii, un consilier bun, un mod practic de relaxare , un mod de savurare a momentului, un prieten bun si ca orice bun prieten si un mare dusman. Par cam disperat cand vorbesc asa despre niste simple tigari , dar pentru mine cred ca a fost cel mai greu lucru pe care l-am facut vreodata. Oricum daca nu m-ar intepa inima instantaneu in prezenta fumului m-as apuca din nou de fumat fara sa ma gandesc prea mult.Acum ca a trecut ceva timp de cand m-am lasat nu mai e chiar asa de rau...m-am obisnuit.Singurul lucru de care mi-e frica este intradevar sa nu ma imbolnavesc din cauza fumului aici aveti perfecta dreptate dar "consiliere psihologica, ca sa inveti sa te relaxezi si sa iti controlezi aceste stari" , este chiar necesara ?? Adica se poate agrava sau poate sa dispara cu timpul? Iar daca tot este pe fond nervos sa mai fac vizita la ORL ???

Dr.S.Damian
01-04-2004, 00:19
Eu nu gasesc o legatura directa intre prezenta fumului de tigara intr-o incapere si manifestarile descrise de tine. Asta e parerea mea. Mai intreaba si pe altii, poate gasesti si alte opinii.
De aceea consider ca ar fi o fobie, in genul celor clasice (legate de microbi, intuneric, claustrare, pisici etc.).

mariana
02-04-2004, 03:03
Sunt intru totul de acord cu parerea dumneavoastra dar nu prea mi-ati raspuns la intrebari , citez:"consiliere psihologica, ca sa inveti sa te relaxezi si sa iti controlezi aceste stari" , este chiar necesara ?? Adica se poate agrava sau poate sa dispara cu timpul? Iar daca tot este pe fond nervos sa mai fac vizita la ORL ???

Dr.S.Damian
03-04-2004, 22:54
Eu cred ca este necesara si cred ca poti scapa in acest fel de problema.
Vizita la ORL nu este absolut necesara, dar elimina din schema o posibilitate.