PDA

View Full Version : Rinichi polichistic

pppiciu
07-02-2011, 11:26
Eu sunt Piciu si va salut pe totzi fiind nou pe acest forum.
Am o problema la rinichi, sunt polichistici, de curand m-am apucat de culturism, boala mea a fost descoperita de aprox 2 ani , am 24 de ani si nu este intr o stare grava sau ceva de gneu..cel mai mare chist avand 10 mm,de 2 ani fiind la fel.

Intrebarea mea catre domnul DR, este:
Pot sa iau creatina , pt cresterea masei musculare?!... stiu ca nu prea am voie sa fac excese cu proteina animala...iar in analize creatinina este de 0,95.
O a doua intrebare este normal sa am tensiunea 17 cu 9 daca fac efort?... ( am urcat in sprint 40 de trepte , fara incalzirea prealabila si apoi imediat mi-am luat tensiunea ...) in rest tensiunea mea este normala 13 cu 7 si la efort normal , alergare usoara timp de 20 d min tensinea este de 14 cu 8 ,15 cu 9....
Cu o astfel de tensiune, am voie sa fac culturism?!..
Multumesc anticipat pt raspuns

niq23
07-02-2011, 11:57
domnul dr nu mai este de foarte mult timp....

este normal sa ai tensiunea mare dupa efort.

Cristian Neagu
07-02-2011, 12:21
Personal la ce diagnostic ai nu numai ca nu te-as sfatui sa iei creatina, dar nici efort mare fizic, care acidifica urina si favorizeaza solicitari suplimentare ale rinikilor, nu ar fi indicat.
Partea cu tensiunea e relativa, in functie de puls, un cardiolog iti poate evalua capacitatea de efort.

pppiciu
12-02-2011, 19:30
domnul dr nu mai este de foarte mult timp....

este normal sa ai tensiunea mare dupa efort.

Nu stiam ca nu mai este domnul dr...
cam ce tensiune e normala la efort?1...

pppiciu
12-02-2011, 19:33
Personal la ce diagnostic ai nu numai ca nu te-as sfatui sa iei creatina, dar nici efort mare fizic, care acidifica urina si favorizeaza solicitari suplimentare ale rinikilor, nu ar fi indicat.
Partea cu tensiunea e relativa, in functie de puls, un cardiolog iti poate evalua capacitatea de efort.
si o tensiune normala la efort...cu tot cu puls care este?...
si eu am 24 ani , 1,82 inaltime , 69 kg...
mi se poate recomanda un program pentru masa musculara....?
multzumesc....

Cristian Neagu
13-02-2011, 11:49
Tensiunea in efort variaza de la individ la individ in fctie de varsta, nivel de antrenament, greutate ,etc.Dupa cum ti-am spus si mai sus, nu stiu daca in cazul afectiunii tale ridicatul greutatilor e cea mai buna varianta.

pppiciu
16-02-2011, 17:03
Tensiunea in efort variaza de la individ la individ in fctie de varsta, nivel de antrenament, greutate ,etc.Dupa cum ti-am spus si mai sus, nu stiu daca in cazul afectiunii tale ridicatul greutatilor e cea mai buna varianta.

Pai in cazul afectiuni mele nu mi s-a interzis efortul sau practicarea unui sport... doar ca in fazele mai nashpa ale boli ce o port...este posibil sa atraga de la sine si HIPERTENSIUNEA si at nu voi avea voie sa mai fac efort ... de asta am spsu ca amm ternsiunea normala...chiar si 10 cu 5 sau 12 cu 6..cam pe acolo e mereu...insa o singura data in 24 de ore mi-a ajuns la 17 ... pt ca am facut un efort f mare... acum nu stiu la un efort mare ...la varsta de 24 de ani...care este o tensiune normala... ori cum imi revin rpd dupa efort...

Cristian Neagu
17-02-2011, 06:31
Efortul poate fi de mai multe feluri, anaerob-ridicatul de greutati care acidifica urina si creste solicitarea renala, sau aerob-alergari, etc care tonifica functia respiratorie si circulatorie.

pppiciu
21-02-2011, 16:44
Efortul poate fi de mai multe feluri, anaerob-ridicatul de greutati care acidifica urina si creste solicitarea renala, sau aerob-alergari, etc care tonifica functia respiratorie si circulatorie.

am inteles , multumesc pentru raspunsuri!
inca ceva , eu la inaltimea de 183, si 70 kg! ( am pus cam 2 kg in cam 3 saptamani ) sunt ectomorf,
.daca nu am lua in considerare boala renala...ce antrenament mi s-ar recomanda, cate zile pe saptamana si ce program ar trebuii sa urmez in sala... in prezent am un program pe 4 zile : ziua 1 -Piept, biceps,
ziua 2, Umeri ,triceps, trapez
ziua 3 picioare , abdomen si oblici
ziua 4 spate , lombari