View Full Version : Sfaturi pentru definire.
Salut!Primul meu post pe site asa ca va rog sa nu va luati prea tare de mine daca gresesc!Sa trecem la subiect!Sunt Mircea, 21 ani, 180 cm, 80 kg!M-am apucat in urma cu 2 ani jumate de sala pt a slabi!Pe atunci aveam 95 de kg!Cu ajutorul unui regim disociat si sala am reusit sa slabesc pana la 68 - 70 de kg.Problema mea acum apare.Desi aveam 70 de kg aveam un strat de grasime de care nu puteam scapa desi tineam un regim drastic, fara dulciuri,fast food.Numai salate, fructe, lactate, gratar!Am incercat si alergari si carnitina si totusi nu am reusit sa ma definesc!Niste sfaturi din partea unor persoane avizate mi-ar fi de mare ajutor.Ce sa mananc, cum sa ma antrenez etc.Unde am gresit pana acum :-?? Multumesc!
Presupun ca ai pierdut si o parte din masa muscualara in timpul slabirii. Va trebuie sa introduci mai multa proteina in dieta iar antrenamentele si cardio sa devina mai intense si mai productive. Fara sa divaghez prea mult de la rubrica vreau sa iti spun ca nu te vei defini prea usor cu multe legume, fructe si lactate in dieta.
Cristian Neagu
26-04-2011, 07:00
Cred ca nu prea ai ce defini.
ok, nu am ce defini dar puteti sa-mi da-ti niste sfaturi pentru a scapa de tesutul adipos?pt a evita sa ajung iar la 68-70 de kg si totusi sa existe tesut adipos, puteti sa-mi da-ti exemple de regim si tipuri de antrenament.V-as ruga sa primesc raspunsuri concrete daca se poate si nu evazive si din auzite pt ca raspunsuri de genul "manaca mai putini carbo", "baga cardio" am tot citit pe forumuri.Un program nutritie + antrenament mi-ar prinde bine!Multumesc si sper sa nu fiu inteles gresit
Citind forumul ai sa gasesti multe informatii bune si daca esti receptiv vei sti ce sa pastrezi si sa tragi concluzii.
Ceea ce vrei tu: un program de nutritie se face de catre un nutritionist, iar un program de antrenament se face de catre un antrenor insa toate aceste costa bani dupa cate stii si tu.
Daca nu esti dispus sa dai bani la profesionisti va trebui sa te documentezi corespunzator ca fara informatie nu poti face nimic si apoi sa iei drumul incercarilor.
Multi care au reusit pana la urma sa inteleaga cat mai bine cum se mananca sportul asta au trecut prin multe incercari esuate pt ca experienta nu o poti invata.
Sfaturile mele:
- antreneaza-te cu greutati de 3 ori pe saptamana
- antreneaza-te in regim de cardio de 2-3 ori pe saptamana
- adopta un regim alimentar cu alimente cat mai putin procesate, bogat in proteine, ca si calorii va trebui sa pleci de undeva si apoi sa adaptezi in functie de ce iti spune corpul
Asa ca daca vrei mai multe informatii ar fi bine sa deschizi cate un thread la rubrica de antrenament unde sa prezinti ce antrenament cu greutati si ce antrenament cardio vei sa faci, iar la rubrica nutritie sa prezinti ce dieta vrei sa incepi. Obligatoriu sa postezi si informatii personale impreuna cu o poza si vei primii sfaturi care iti vor fi de folos.
Retine, aici pe forum vei primii sfaturi dar nu programe personalizate.
Cristian Neagu
26-04-2011, 21:56
E bine ca i-ai explicat cum sta treaba Lukian!Eu l-as fi trimis scurt sa citeasca regulile forumului.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.