PDA

View Full Version : Cum sa preparam carnea? Vita, pui, peste, porc....

CALINCJ
02-05-2011, 11:21
Ma gandesc ca nu e o idee rea sa mai schimbam niste pareri referitor la modul de preparare a carnurilor. Niste retete delicioase nu ar strica p a p a .

Una din retele mele preferate ar fi din 250 gr carne tocata, 1 albus ou, niste vegeta, piper, cascaval.

Se pune carnea tocata (pui sau porc) intr-un vas, se toarna albusul cu cele 2 condimente si se amesteca sa se obtina o pasta omogena. Dupa aceea se imparte carnea in 2. se taie casul felii subtiri si se pune intre carne. se impacheteaza ca sa nu iasa cascavalul si se pune ori pe grill ori in tigaie de teflon. eu servesc aceasta mancare cu salata de cruditati. am sa pun si 1-2 poze cu "rezultatul" :D

Lukian
02-05-2011, 12:12
E ok reteta insa contine o cantitate destul de mare de grasime animala. Cat timp la restul meselor din ziua respectiva reduci grasimea animala este totul in regula. Nu uita insa de grasimile mono- si polinesaturate din surse vegetale si evita pe cele hidrogenate. Ideal e sa obtii un raport de minim 50% grasimi vegetale de calitate iar restul pot fi grasimi animale.

Retetele se pot individualiza in functie de dieta pe care o urmam si de raportul dintre macronutrienti pe care il consideram optim pentru obiectivul nostru.

Cristian Neagu
02-05-2011, 17:41
Eu nu prea mai tolerez carnea tocata, dar ideea de retete este buna, postati aici!

CALINCJ
02-05-2011, 18:14
nici eu nu ma incred sa cumpar carne tocata...eu o toc acasa... din spata de porc, piept de porc sau carne de pui.

Cristian Neagu
02-05-2011, 21:01
Da, eu nu vorbesc ca nu am sursa de incredere, ci doar ca pur si simplu nu mai pot consuma carne tocata decat in cantitati mai mici.

alosso
03-05-2011, 14:04
"Shaorma" homemade :).Piept pui + lipie + varza + rosii + putin ketchup/maioneza.E delicioasa

CALINCJ
03-05-2011, 14:53
merge si asa... dar daca e maioneza "homemade" si sa se serveasca in weekend doar.

Ca tot vine vara si e vremea gratarelor mai vin cu o reteta.

O caserola de piept pui dezosat, 2 ardei rosii, o ceapa mare, sare, piper si cimbru dupa gust + 10 bete de frigarui.
Se pune o bucata piept , una de ardei, una de ceapa, piept, ardei, ceapa...s.a.m.d. se condimenteaza si se pun pe gratar. se lasa la rumenit. ATENTIE produce dependenta :)