PDA

View Full Version : durere tibii

erik
24-05-2011, 23:08
Cand alerg ma apuca o durere groaznica la tibii, e asa de ani de zile, nu stiu ce sa fac in privinta asta. Am vazut vreo 2 medici, fara vreun succes. La vremea respectiva m-am lasat de alergari, dar acum trebuie sa incep din nou, asa ca trebuie sa rezolv problema cumva.
As aprecia niste sfaturi competente. Mersi baieti!

Just4fun
24-05-2011, 23:16
Cred ca ai acceasi problema ca si mn si pe mn la alergat ma dor ingrozitor tibiile mai ales cand alerg mult la sprinturi ma termina.Tot ca si la tn doctorii nu au avut ce sa imi faca multi imi dau decat antiinflamator sau calciu din cate stiu durerile astea apar la periostita.Eu ma gandesc sa incerc animal flex sa vad daca are vrun efect.daca chiar treb sa alergi incearca ben-gay eu il fol doar pt a nu mai simti durerea.

Nelutu91
24-05-2011, 23:32
http://www.topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?t=16143

Lukian
25-05-2011, 12:33
Problema este fie tendinita fie periostita si apare din mai multe motive posibil cumulate: incepi alergarile fara sa o iei treptat(atat cu durata, intensitatea cat si cu frecventa antrenamentelor), nu faci incalzire corespunzatoare, nu porti incaltaminte corespunzatoare, alergi pe suprafete tari.

Este foarta pacatoasa treaba deoarece trebuie sa recurgi la repaus total pana la vindecare totala si apoi sa elimini toti factorii de risc de mai sus si sa o iei treptat. Adesea lumea subestimeaza durata de recuperare necesara si problema revine foarte rapid. Antiinflamatoarele nu sunt o solutie deoarece mascheaza problema care daca persista un timp prea lung pot sa apara probleme mult mai mari.
La o reacutizare se adopta urmatorul plan terapeutic: repaus, antiinflamatoare orale 7 zile (ibuprofen) si locale(unguent/gel cu diclofenac), gheata intr-un prosop la nevoie. Pauza se poate sa fie nevoie sa o prelungesti destul de mult deoarece o recidiva te obliga sa te opresti iarasi.

aly112
25-05-2011, 14:12
Si pe mine ma dureau inainte...am dat cu un spray am simtit o racoare apoi nu am mai avut nimic...

Lukian
25-05-2011, 18:40
Iarasi postezi peste tot si induci oamenii in eroare cu sfaturile tale competente ?

aly112
25-05-2011, 19:26
Iarasi postezi peste tot si induci oamenii in eroare cu sfaturile tale competente ?

Nu induc oamenii in eroare dar eu acum cativa ani am avut probleme...dadeam rezistenta si ma dureau tibiile...mi-a trismis matusa mea un spray din Spania mi-am dat de cateva ori si mi-a trecut...era aproape la fel ca cel pe care il folosesc fotbalistii...crezi ca nu as avea ce face si sa spun numai aberatii ??n o w a y

Lukian
25-05-2011, 19:43
Spray-ul acela raceste tegumentul reducand inflamatia temporar si durerea implicit la fel ca un prosop cu gheata aplicat. Nu este un remediu terapeutic. Presupun ca dupa ce ai dat rezistenta nu ai mai alergat si astfel s-a remediat si problema ta.

aly112
25-05-2011, 21:05
Spray-ul acela raceste tegumentul reducand inflamatia temporar si durerea implicit la fel ca un prosop cu gheata aplicat. Nu este un remediu terapeutic. Presupun ca dupa ce ai dat rezistenta nu ai mai alergat si astfel s-a remediat si problema ta.

Mda si acum oricat as alerga nu mai ma doare tibiile deloc dovada ca.......in fine

Lukian
25-05-2011, 21:27
Dovada ca te-a reparat spray-uly e s y e s y e s

aly112
25-05-2011, 21:42
Eu am spus ce am avut de spus despre acest subiect...,,m-a reparat sprayul''...nu vreau sa stric acest topic continuand discutiile...:cool:

erik
03-06-2011, 08:29
Mersi pentru sfaturi, o sa-mi iau niste pantofi mai buni si o sa renunt la alergat pe beton, sper sa rezolve problema.