PDA

View Full Version : Alimentatie-definire

mar020
25-07-2011, 15:21
Salut!

Am citit destul de multe pe acest forum si am fost placut surprins, asa ca am hotarat sa pun si eu cateva nelamuriri personale.
As avea si eu nevoie de cateva pareri legate de un regim pentru definire, asa ca o sa va impartasesc cateva informatii despre mine. Am 24 ani, inaltime 1,87 si 87 kg, tip endomorf. Fac 4 antrenamente pe saptamana. Regimul se ridica uneva intre 2300-2400kcal/zi, dintre care 160g proteina, 180 g carbo si grasimi destul de putine.

Acum as dori ca peste aprox 2 sapt sa trec la definire. Mi-am facut un regim low-carb in mare, dar as dori cateva pareri, imbunatatiri pe care mi le-ati putea sugera. Ma gandeam sa reduc caloriile la vreo 1700/zi. Vi se pare ok aceasta valoare?

Va prezint in continuare regimul la care m-am gandit

Alimentatie:

dimineata -2oua + lapte+cereale

gustare -shake( milk&egg in lapte degresat- 29g prot)

pranz -carne + salata(varza,rosii, castraveti)

gustare-shake

seara-ton + salata(varza sau cruditati)

Total:
kcal:aprox 1350/zi
proteine: ~140g/zi
carbo: pana in 70g
grasimi: putine, provenite din ulei de la peste, ulei de masline din salata

Specific ca ma gandeam sa fac cardio de 4-5/sapt, in aceasta perioada si o sa consum si L-carnitina, cam 2g/zi. De la sala o sa fac o pauza de vreo 2 sapt.

Mi se par cam putine calorii. Ziceam initial ca as dori sa am undeva la 1700kcal.Ce parere aveti despre acest regim, ce ar treb sa mai adaug? Cam pe ce perioada ar treb sa ma intind cu un asemenea regim?

Multumesc anticipat tuturor pentru raspunsuri!

Lukian
25-07-2011, 16:52
Mult prea putine kcal. Eu as merge pe 2400kcal si cu cardio ia-o treptat. Din alea 2400kcal 30-35% proteina 45-50% carbo iar 20% grasimi. Tocmai ideea nu e sa faci un regim dupa care sa te ingrasi la loc, ci un mod de viata sanatos si vei da treptat jos grasimea.

Cristian Neagu
25-07-2011, 20:22
Grasimile sanatoase consumate alaturi de proteine nu te vor ingrasa, dar iti vor asigura suportul necesar secretiei de testosteron

mar020
25-07-2011, 21:41
Deci as putea sa introduc avocado, seminte, nuci alaturi de proteine?, adica atunci cand iau shakeul...(ma gandesc ca atunci sunt cei mai putini carbo, deci nu le combin cu grasimile). Pe langa acest aspect, de meniu si de reducerea la 1700kcal ce parere aveti?

Alessandro
26-07-2011, 00:35
strict legat de nr de calorii, am aceeasi parere ca lukian 1700 cal pt inaltimea, greutatea si varsta ta, sunt prea putine chiar si cand vine vorba de o definire. dar ramane la atitudinea ta sa decizi ceea ce crezi ca ti s ar potrivi.

mar020
26-07-2011, 10:15
Nici eu nu sunt sigur cum sa procedez, tocmai de aceea apelez la cei cu mai multa experienta si cunostinte. Va multumesc pt pareri si mai astept si altele.

ovidiu26
26-07-2011, 15:23
Cred ca la 1700 cal o sa te ia cu ameteala sau o sa-ti fie bine, numai tu poti sa afli asta. Incearca cum ai zis tu iar daca vezi ca nu faci fata creste pana la 2200 cal. La 87 de kg ale tale daca ar fi dupa mine l-as tine pana as slabi 7 kg , apoi as mai baga sala sa mai cresc dupa care iar a doua runda de definire sa slabesc 4 kg.

Cristian Neagu
26-07-2011, 16:48
Sala faci si knd esti la definire...iar sa sari de la 1700 la 2200 mi se pare foarte gresit!1700 e putin dar depinde f mult de efortul pe care il faci si de suplimentele folosite ca suport.Tine la tine niste dextroza si daca intri in hipoglicemiei iei o lingurita.Teoretic corpul se adapteaza, iar daca nu cresti caloriile treptat insa din suta in suta ca sa iti dai seama exact de necesar.

mar020
26-07-2011, 16:49
Merci pt raspuns Ovidiu.

mar020
26-07-2011, 16:53
Sala faci si knd esti la definire...iar sa sari de la 1700 la 2200 mi se pare foarte gresit!1700 e putin dar depinde f mult de efortul pe care il faci si de suplimentele folosite ca suport.Tine la tine niste dextroza si daca intri in hipoglicemiei iei o lingurita.Teoretic corpul se adapteaza, iar daca nu cresti caloriile treptat insa din suta in suta ca sa iti dai seama exact de necesar.

In perioada in care reduc la 1700 de calorii, ma gandeam sa fac mai mult cardio, iar sala sa o reduc, ori sa scad intensitatea. Ca suplimente, ma gandeam la L-carnitina, vitamine si minerale, proteine(milk& egg), alaturi de regimul de mai sus, la care vroiam sa adaug niste grasimi sanatoase.

Cristian Neagu
26-07-2011, 22:31
Poti inlocui Milk&egg cu amino.

wreiceva
27-07-2011, 00:44
Acum sper sa nu imi sara tot forumul in cap cum se zice dar imi asum riscul...Am cativa ani de cand merg la sala 5z/7, 5ani mai exact iar atunci cand am nevoie intensific cardio exclud dulciurile din alimentatie sunt atent la macarurile care ingrasa si voila...definesc
Nu stiu cat de mult ar trebui sa si bata toata lumea capul cu numarul de calori consumate daca sunt 1700 sau 1701 ( bine exagerez acum cu exemplul ca sa mi scot in evidenta ideea)...Concretizand daca faceti miscare regulat dormiti regulat si aveti numarul de mese necesare ( min 3 plus 1-2 gustari) atunci nu credeti ca matematica e pentru profesori?

Zic din experienta mea mananc ce vreau fara sa mi fac grija de cantitati numar de calori procent proteic etc...adica cantarind cate grame de branzica consumam nu cred ca devenim Arnold peste noapte.Este de ajuns sa urmam o regula simpla mancam sanatos si la orele potrivite si totul va fi asa cum ne dorim :> Pentru cei care vor sa faca culturism binenteles suplimentele necesare scopului ;)

As dori sa mentionez ca sunt unele persoane cu problme care intradevar tebuie sa aiba grija matematic la ce si cat mananca dar nu majoritatea..( sa mentionez si ca sunt mezo cu endo eu)

Bafta tutuor si mancati domnilor sanatos si cat aveti pofta dar nu uitati sa puneti corpul la munca ca sa aratati asa cum toti ne dorim ! Am scris pentru marea majoritate sa nu intre in panica daca se incurca in aritmetica cand aduna calorile de pe cutiuta de branza cu cele de pe etiheta de biscuiti.Mancati nu va infometati ideea e sa...consumati ce mancati prin efort fizic!

Bafta!

Cristian Neagu
27-07-2011, 08:28
Asta merge knd esti ectomorf...knd esti mezo-endo e doar o poveste frumoasa crede-ma.

mar020
27-07-2011, 09:13
Poti inlocui Milk&egg cu amino.

Ce amino mi-ati recomanda sa folosesc ?
Multumesc!

Cristian Neagu
27-07-2011, 10:35
Orice amino de la amino R la amino 2700

mar020
28-07-2011, 14:54
Am inteles.Pt cazul meu 1,87m, 87kg...140g proteina/zi am inteles ca ar fi ok, carbo sunt undeva pana in 70, insa grasimile la cat ar trebui sa le tin? Eu am destul de putine in meniul de mai sus, vreo 40 de g de la avocado si nuci si inca putin din ulei,lapte, oua. Ar treb sa le mai cresc sau e ok asa?

Cristian Neagu
28-07-2011, 21:54
Poti creste din uleiurile vegetale.

mar020
01-08-2011, 17:08
Am inteles. Si pe la cate grame/zi ar trebui sa se ridice grasimile? Va multumesc d-le Neagu pt toate raspunsurile!

Cristian Neagu
01-08-2011, 20:58
Pai iti calculezi singur, din totalul de calorii vezi cam de cate gr ai nevoie, tinand cont ca 1g de grasimi are 9 calorii.Ca procentaj as zice sa nu depasesti niciodata 20% din totalul caloriilor cu cele din grasimi.