PDA

View Full Version : muschii gatului

IoanRadu
15-09-2003, 01:15
Am auzit ca exista niste exercitii pentru dezvoltarea muschilor gatului.Daca exista puteti sa mi le descrieti?

Dr.S.Damian
15-09-2003, 11:35
Aceste exercitii sunt flexia, extensia, aplecarea laterala a capului, intoarcerea capului intr-o parte si alta impotriva unei rezistente. Pentru primele trei exercitii poti atasa de cap un ham special de care se atarna greutati. Toate pot fi efectuate cu ajutorul unui partener care se opune miscarii tinand de cap cu mainile sau cu un prosop. Vezi pe site, fiindca exista descrierea exercitiilor.

VIOREL67
15-09-2003, 19:41
periculos antrenament..

Dr.S.Damian
15-09-2003, 21:20
Nu e asa de periculos daca nu te arunci la greutati mari si controlezi bine miscarea.

VIOREL67
15-09-2003, 23:16
am incercat cand eram tinerel si ma lua rau de tot ameteala chiar daca eram concentrat pe o executie lenta si corecta.
Oricum de la diverse exercitii de exemplu impins de la ceafa sau chiar ramat cu bara t ma apuca o durere la cervicala si cred ca asta este cauza..capul si continutul greu in comparatie cu gatul de bosiman..mai am putin si imi pun inele la gat sa ma fac "gratios":))

MotherNocker
25-09-2003, 19:17
Cand faceam judo am invatat un exercitiu pentru muschii gatului.Faci podul(din picioare,de jos,cum vrei tu--de preferat de jos sa nu iti rupi gatul inainte sa il intaresti;)),iti asezi usor fruntea pe sol,iti asezi ambele maini pe piept astfel incat sa te sprijini doar pe picioare si pe cap,si misti capul intr-o parte si alta,fata spate,faci cercuri,triunghiuri,ce vrei tu,numai sa nu faci planuri segmentate de paralele;).Continui aceasta miscare atat cat poti,Doamne fereste sa faci mai mult decat poti.:p

Dr.S.Damian
25-09-2003, 21:11
Da, imi amintesc si eu exercitiul asta si pe cel in care stateai sprijinit doar in frunte (cu fatza in jos) si in varfurile picioarelor, cu mainile la spate si miscai capul in fata si in spate.
Adevarul e ca la judo e foarte important sa ai un gat puternic, mai ales cand se ajunge la lupta la sol si ai nesansa sa fii prins intr-o fixare.

VIOREL67
25-09-2003, 22:13
deci ma sfatuiti sa stau in cap?Doamen ce sfaturi imi dati!dupa ce ca sunt ruginit ata mai trebuie sa ma vada ficamea cum fac podul...sa ajung de rasul clasei ei,ca oricum ma da in primire la scoala la ea...:rolleyes:
stau si in cap daca vreti..poate ma redresez financiar..:D
dupa ce sunt diliu fara sa stau in capatzana acum asta imi trebuie sa fiu cu acte:D

JohnnyBravo
26-09-2003, 09:54
cand eram mic faceam febra puternica si constanta cand ma jucam cu saritura in picioare din stand culcat pe spate (karatistii tre sa stie cum se numeste..eu am vazut-o in filme si am incercat-o:) )

miscarea fa-o fara ajutorul mainilor...kiar daca nu poti sa vii in picioare, se solicita destul de bine gatul; eventual poti face si putina izometrie.

MotherNocker
27-09-2003, 22:22
Nu prea cred ca acest tip de exercitiu ajuta la intarirea muschilor gatului,no ofence.Muschii gatului nu sunt solicitati in acest exercitiu,reusita lui consta in agilitate,in felul in care te unduiesti.Zic asta fiindca eu il fac fara maini.