PDA

View Full Version : vergeturi

simonique
15-09-2003, 15:32
Hi! am o alta problema importanta:vergeturile. Mi-au aparut cam pe la 14-15 ani si cu timpul s-au extins in special pe fund, si solduri. au o culoare roz si sunt destul de multe, dar nu mi-au aparut de la sala(antrenament). as vrea sa stiu dc exista sanse sa scap de ele si cum?prin chirurgie, laser sau alte metode? am inteles ca in emisiunea de simbata ati discutat despre vergeturi dar nu am putut sa va urmaresc din pacate. am fost la un dermatolog la cluj dar el mi-a spus ca nu se poate face nimic.
Va multumesc. simona

Dr.S.Damian
15-09-2003, 21:19
Gasesti pe site un articol despre vergeturi (cam acelasi lucru l-am spus si sambata). Ideea este ca nu prea ai ce face ca sa scapi de vergeturile vechi, mai ales daca sunt multe intr-o zona. Chirurgia da rezultate numai in cazul vergeturilor unice, iar tratamentul cu laser este scump.
In privinta cremelor, ai putea folosi in scopul prevenirii aparitiei altor vergeturi, insa nu au efect asupra celor vechi. Cele mai cunoscute (si eficiente) sunt produsele din gama Lineans si Galenic (dar sunt destul de scumpe). La Galenic exista creme destinate vindecarii vergeturilor vechi; nu as putea sa-ti spun daca sunt sau nu eficiente, fiindca nu cunosc pe nimeni care sa fi folosit.