PDA

View Full Version : L-carnitin instant ajuta???

Onichka
10-11-2011, 10:17
Buna ziua.
Pentru ca mi s-a cerut sa deschid un nou topic, va spun si voua povestea...sper ca nu radesti de o nestiutoare...nimeni nu s-a nascut invatat.

"Sunt noua in acest site, sunt relativ noua in ceea ce priveste sportul. M-am apucat de aerobioc in luna ianuarie a.c. cand m-am lasat de fumat. Am pus pe mine aprox 5 kg dar acum nu prea reusesc sa le dau jos. Cu tot cu aerobic.
Cautand ceva suplimente, am fost redirectionata pe pag Redis unde am citit de cele doua produse amintite.
Pentru ca voi cunoasteti muuuuuuult mai bine produsele si efectele lor asupra organismului, le recomandati unei femei care face aerobic de 3 ori/saptamana, cu instructor, in mod regulat de 10 luni incoace? Ar ajuta?
Va multumesc anticipat."

Lukian
10-11-2011, 10:29
Bine ai venit!

Cred ca problema cea mai mare la tine este planul de alimentatie, care nu este bine pus la punct.

Aerobicul nu este suficient pentru slabit, ai nevoie si de exercitii cu greutati si sedinte pure de cardio(bicicleta, eliptica, banda).

L-Carnitin instant te va ajuta daca alimentatia si antrenamentele vor fi bine puse la punct.

Daca doresti, la mine pe blog am scris doua articole destul de explicite despre tot ce trebuie sa stii pentru a avea succes in slabit, adresa blogului se gaseste la semnatura mea(in partea de jos a fiecarui mesaj).

Onichka
10-11-2011, 10:58
Planul meu de alimentatie...nu tin un regim anume, din 2005 aminceput sa elimin prajelile, dulciurile, pastele sipaine numai exista in alimentatia mea de atunci.
Mananc foarte multe legume preparate la steamer sau fierte, carne numai de pui si curcan, tot asa, fiarta, la steamer sau gratar, fructe, salate cu ulei de masline, legume crude...in fiecare dimineata un pahar de apa caldut pe stomacul gol dupa care un pahar de iaurt cu un o lingurita de detoxifiant si din nou apa...nu stiu ce fac gresit. Seara nu mananc dupa ora 18.00, la 19.00 tot a doua zi merg la aerobic...
Am intrat pe blogul tau lukjian si am citit o multime de lucruri interesante...ink citesc, e la "favorite"...
Inca o intrebare...e posibil de la aerobic sa-mi fi crescut masa musculara...am pantaloni in care nu mai incap (vin pe mine pana sus dar parca m-am umflat)...desi in partea de sus a corpului nu e nici o schimbare.
Merci ptr promptitudine.

Lukian
10-11-2011, 11:17
Da, este posibil sa ti se fi marit masa musculara in volum datorita exercitiilor dar acest lucru s-a petrecut pe baza cresterii tonusului care face sa retii mai multa apa in celula musculara astfel fibra musculara are un aspect mai ferm..

Cred ca e cazul sa te pui sa cantaresti ce mananci si atunci vei vedea exact cat mananci, de asemenea e bine sa iti faci 5 mese mici si echilibrate. NU conteaza ora la care mananci ultima masa, conteaza cand te culci, eu recomand cu 3 ore inainte de culcare sa mananci ultima masa.

Onichka
10-11-2011, 11:32
In concluzie: as putea sa iau L-carnitina? Ar ajuta?
Sau batoane fibrobar?
Am uitat sa intreb de fulgii de ovaz: in fiecare weekend dimineata imi prepar aprox 30-40 gr cu apa fierbinte, ii las vreo 10 min si adaug seminte de in macinate. Unii aproba carbohidratii, altii nu...ce zici? ar trebui mancata aceasta masa la o alta ora? Sau in timpul saptamanii? Mie imi plac foooooarte mult cu putina sare si as putea sa-i mananc non-stop.
Merci.

Lukian
10-11-2011, 11:39
Este o mare greseala sa restrictionezi de tot carbohidratii complexi(amidonati). Ai nevoie de iei in fiecare zi.
Deci este ok cum procedezi cu mentiunea sa ai si o sursa de proteina la acea masa, altfel nu va fi o masa echilibrata.
Problema e ca nu cantaresti cat mananci si astfel nu ai habar nici despre totalul caloric si nici despre raportul de macronutrienti.

Cristian Neagu
10-11-2011, 14:19
Raman la parerea mea, ca ai o problema cu faptul ca nu iti antrenezi toate grupele de muski si de aceea te-ai oprit din slabire.