PDA

View Full Version : fractura veche

julio123
31-03-2004, 19:45
D-le doctor, am suferit acum un an jumate o dubla fractura de radius si cubitus la mana stanga. Mi s-a facut o osteosinteza cu placi metalice si suruburi. Dupa un an am fost operat din nou si mi s-a indepartat materialul de la nivelul radiusului, iar la cubitus mi s-a aplicat o osteoplastie datorita nevindecarii acestuia, pastrand aici placa metalica. De la aceasta a doua interventie au trecut 6 luni si va mai trebui sa treaca inca 6 luni pana la indepartarea celeilalte placi metalice. Osul este inspre vindecare din controlul pe care mi l-am facut acum (la 6 luni de la a doua interventie). Intrebarea mea este: pot sa incep sa practic culturismul?(si eventual, in ce masura?). V-am trimis si o radiografie facuta acum, la ultimul control, ca sa intelegeti mai bine despre ce e vorba. Va multumesc.

Dr.S.Damian
01-04-2004, 00:13
Parerea mea este ca nu poti sa incepi sa practici culturismul.
Ulna nu este refacuta (se vede clar spatiul intre capetele osoase si calusul in exces), iar radiusul are structura rarefiata.
Exercitii este bine sa faci, insa numai sub indrumarea unui kinetoterapeut care sa te indrume.