PDA

View Full Version : nutritie

Unregistered
08-04-2004, 18:53
buna am o prietena care ar vrea sa-siu imbunatatiasca aspectul(intre noi fie vorba nu arata deloc rau)in special in zona picioare-abdomen-lombari.i-am spus sa faca cam o jumatate de ora pe zi de 4 ori pe saptamana.exercitiile consta in 2-3 serii de geno usoare , exercitii pt toate partile abdomenului, ridicari de picioare prin spate , fandari in fata cu mici greuteti.
intrebarea mea ar fi:ce ar trebui sa manance fara a pune un strat de grasime pe ea dar nici masa musculara prea mare?si ce supliment iar fi de folos?
vreau sa mai adoaug ca face de 2 ori pe saptamana antrenamen\t aerob la clubul copiilor . multumesc

Dr.S.Damian
09-04-2004, 11:55
In primul rand ar trebui sa se fereasca de grasimi (unt, untura, margarina, uleiuri) si alimentele grase (branza si iaurt gras, carne grasa, mezeluri, carnati, mancaruri gatite cu multa grasime), si de zaharuri concentrate (bomboane, prajituri, sucuri, dulceturi). Ar trebui sa manace cu moderatie paste fainoase, produse de patiserie, paine, cartofi, fulgi de cereale.
Sa incerce sa se axeze pe carne de pui si de peste slab, orez, fructe si legume.
Ca supliment, i-as recomanda batoane proteice (ar putea sa incerce noile batoane de la Redis, in special cel cu carnitina).