PDA

View Full Version : vreau sfaturi

anka
14-04-2004, 13:20
· Buna Ziua ! Ma numesc Anka si as dori sa ma ajutati in stabilirea tipului somatic caruia ii apartin si sa-mi dati cateva date referitoare la antrenamentele adecvate. Datele mele sunt: varsta 26 ani, inaltime 1,67 m, greutate 52 kg, bust 88,talie 65, solduri 90, copse 52 nustiu daca mai trebuie si alte date pentru o stabilire relativa a tipului somatic. Daca da va rog sa-mi spuneti care sunt acestea. V-as ruga sa ma ajutati sa-mi dau seama carui tip somatic apartin si sa-mi mai raspuspundeti la cateva intrebari. Avand in vedere datele mele ce greutate ar trebui sa am – cum se spune greutatea ideala ?Iarasi tinand cont de aceleasi date as dori sa aflu cu ce greutati ar trebui sa lucrez (ma refer aici la greutatea ganterelor si a barei, nu la aparate fixe), pentru aceasta trebuie sa va spun in plus ca scopul meu este dezvoltarea unei musculaturi puternice dar zvelte, cu alte cuvinte nu vreau sa devin masiva ci sa raman la o greutate normala dar sa fiu foarte « fibrata ». Eu am facut sport regulat (la sala si tenis) dar de la sfarsitul lui august 2003 nu am mai facut sport, deci nu pot fi considerata nici incepatoare, nici avansata. V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta si mi-ati raspunde la aceste intrebari.

Dr.S.Damian
14-04-2004, 23:33
Ca tip somatic esti probabil undeva intre ecto si mezomorf (atletic).
Greutatea ideala s-ar incadra in limitele 55-65 kg.
La sala iti recomand sa lucrezi cu gantere de maxim 5-7 kg si bara de maxim 15-20 kg (depinde si de exercitiu). Executa 15-20 de repetari pentru fiecare serie.