PDA

View Full Version : inima?!

cami
03-05-2004, 21:37
Buna ziua,
Ma numesc Cami am 26 de ani si am mai multe probleme: la varsta de 14 ani am fost bolnava si mi sa pus diagnosticul: insuficienta cardiaca si suflu sistolic;
la 23 de ani am descoperit un ulcer duodenal,zona fibrochistica la sanul drept de 4 cm;ovare polichistce;......am luat pastile dupa cum mi-a spus fiecare pana cand am vazut ca ma simt si mai rau si nu mai iau nimic acum.....aveam efecte adverse destule ptr mine.
......sunt fumatoare(un pachet pe zi) si bautoare de cafea(3-4 cani).....am mereu picioarele si mainile reci, picioarele de la genunchi in jos se umfla si cand stau degeaba in casa si ma dor.....
.....in urma cu 3 ani m-am ingrasat(aveam 54 de kg si am ajuns la 62 kg) 8 kg in 6 zile fara ca cineva sa spuna de ce(am foat la doctor endocrinolog,ginecolog)
...........din cauza durerilor de stomac nu mananc prajel si multe alte lucruri.....am tinut si regimuri ptr nodul si ptr ulcer si inca mai tin ptr ca m-am obisnuit sa gatesc fara prajeli si grasimi
.....am 1.75 cm inaltime si de obicei 58 kg dar de 2 sapamani am urcat la 60....nu mananc grasimi decat din iaurt,lapte,branzeturi.....nu prea mananc carne , nu prea beau apa,decat cola.
Unghiile mi se exfoliaza,parul imi cade si este subtire,pielea o hidratez cu creme ptr ca este uscata,tenul este uscat si imi apar foarte des iritatie dar nu cosuri..............incerc acum sa tin cura de slabire dar mananc foarte multe mere,chiar 2 kg pe zi.....dar nu slabesc si ma simt greoaie( obosesc foarte repede......nu fac fitnes,nu ies din casa uneori cu zilele.............am facut atletism pana la varsta de 14 ani cand doctorita care ma gasit bolnava cu inima mi-a interzis sa mai fac sport de performanta) ...ma dor picioarele si uneori am respiratia greoaie,ma balonez aproape de la orice mananc..
in fiecare seara beau ceai de slabire si asta ptr ca am probleme cu constipatia de cativa ani si am inlocuit laxativele( si ceaiul de crusin ptr canu imi facea bine la stomacul meu cu ulcer) cu ceai de slabire un an.
am grupa sanguina 0.
As dori sa imi recomandati un posibil regim.....si sa imi spuneti d-voastra la ce fel de medic sa mai merg?sau sa imi da-ti d-voastra mai multe sfaturi.
Va multumesc.

Dr.S.Damian
05-05-2004, 09:48
Intr-adevar ai o multime de probleme, dintre care unele destul de grave.
Sa o luam de la simplu la complex.
Sunt convins ca stii cat de rau face fumatul, dar trebuie sa fii constienta ca tie in mod particular iti face foarte rau, fiindca este un factor care intretine ulcerul, iar pe de alta parte iti reduce capacitatea pulmonara, ceea ce poate avea un efect dezastruos asupra insuficientei cardiace.
Fiindca tot am ajuns aici: insuficienta cardica si suflul sistolic reprezinta un efect si, respectiv, o manifestare a unei afectiuni (cum ar fi o cardita reumatismala). Care este aceasta afectiune in cazul tau? Si ce tratament ai urmat? Dar pentru ulcer?
Eu cred ca cel mai bine in cazul tau ar fi sa mergi la un medic sportiv, de preferat intr-un centru specializat (cum ar fi Institutul de Medicina Sportiva Bucuresti) unde sa treci prin toate controalele necesare si sa se ajunga la o concluzie.
Din punctul meu de vedere te ingrasi fiindca mananci dezordonat si esti sedentara. Probabil ca ai o avitaminoza (problema cu parul si unghiile). Nu am ce regim sa iti dau fara sa te consult si fara sa vad ultimele analize. Tu esti un caz mai special. Indicatia de efort fizic trebuie pusa numai in urma investigatiilor cardiace.
Ai nevoie de un regim echilibrat, de protectie pentru tubul digestiv, care sa iti aduca suficiente vitamine (in special A). Daca este perimis dpdv medical, ar trebui sa faci miscare (evident, nu sport de performanta).
Renunta la ceaiurile de slabire si mananca mai multe alimente cu fibre (cereale, paine integrala, morcovi, varza) si iaurt (cu bifidus) si vei scapa in felul asta de constipatie si balonare.

VIOREL67
05-05-2004, 13:19
mere:eek:
in jur de 75calo/100gr.
deja ai necesarul caloric numai din mere...naspa rau...revizuieste iar :D

1500calo...ohooooo..tare mult..si mai vrei sa dai si jos:D

VIOREL67
05-05-2004, 22:17
".....in urma cu 3 ani m-am ingrasat(aveam 54 de kg si am ajuns la 62 kg) 8 kg in 6 zile fara ca cineva sa spuna de ce(am foat la doctor endocrinolog,ginecolog"
ai mancat sarac...nu vad cum poti acumula 8kg. in 6 zile...

cami...scuze! ..poate nu iti face bine ce iti spun....dar parerea mea este ca tu vezi totul PREA NEGRU.

Daca stau sa enumar ce am avut si ce-o sa mai am..deja nici popa nu ma mai primeste.......
Iesi la aer...treci la sala..pune organismul in rolul lui...
te plangi de aia si aia...si de pumnul de pastile...gandeste-te ca esti tanara si nu esti in scaunul cu rotile.
Uite-te la adevaratii handicapati cum doresc sa se miste si sa TRAIASCA....
terci la treaba...si urgent ca mai apare ceva si daca postezi pe aici de a n deformatie sau bola...fac icter(glumesc..si succes!)

cami
07-05-2004, 02:27
Buna Viorel,
sa stii ca nu sunt un om care ma plang" sau imi plang de mila" si asa cum spui si tu sunt destui omenii care sunt inradevar fara sanse( sunt absolventa de psihologie)...........dar faptul ca aici am gasit sfatul unui medic care ma atras citindu-i raspunsurile la multe alte intrabari si caruia ii place sa faca si sport(si eu am facut si imi place sa fac sport,dar nu la fel de mult ca inainte ...dar acum ma dor picioarela si numai stand in picioare sau mergand pur si simplu pe strada) ....ma facut sa imi doresc sa aflu un sfat.....si chiar l-am primit, acela de a merge la un medic sportiv.
eu iti multumesc ptr comentariu.
am sa tin cont de mere....am 1.75 si acum 58-59 kg.